VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea:  0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

La confluența dintre urbanism și teoria generală 
a drepturilor reale

VREAU SĂ PARTICIP!

La confluența dintre urbanism și teoria generală 
a drepturilor reale

08 Februarie 2023 

Prezentarea evenimentului
  • Webinarul este mai mult decât un curs, este o întâlnire între doi specialiști ai dreptului urbanismului care își expun cunoștiințele și experiențele întâlnite în activitatea lor. 

  • Vor fi identificate și evaluate riscurile generate de situațiile generate de edificarea unei construcții, precum și modalitățile prin care riscurile pot fi evitate ori efectul lor poate fi diminuat. 

  • Cursul se va concentra asupra soluțiilor pronunțate de instanțele de judecată pentru a se evalua în funcție de potențialul lor litigios riscurile activității imobiliare.

MIHAELA MOCANU

av. Mihaela Mocanu, PhD

CÂND ȘI UNDE

08 FEBRUARIE 2023; Orele 14:00 – 17:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Moderatorul evenimentului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Participanții vor putea afla care sunt situațiile generatoare de blocaje, precum și soluțiile optime de depășire a blocajelor activității în construcții;

Cei 2 reputați specialiști vor expune într-o manieră condensată informații greu accesibile și de importanță capitală tuturor celor care sunt implicați în realizarea unui proiect imobiliar, indiferent de poziția pe care o ocupă (investitor, proiectant, jurist);


Urmând soluțiile oferite în cadrul webinarului, cresc semnificativ șansele ca proiectul să fie realizat fără piedici, în condiții de legalitate.
Beneficii participanți
Seminarul este menit să faciliteze clarificarea noțiunilor de concesiune și achiziții publice și să încurajeze schimbul de bune practici, prin împărtășirea experiențelor avute și identificarea atât a problemelor întâmpinate, cât și a soluțiilor posibile. Specific, scopul seminarului este de a:

•    delimita conceptele de concesiuni, respectiv de achiziții publice;
•    discuta modul corect de identificare, definire și calificare a concesiunilor, utilitatea lor practică și problemele apărute în implementarea acestora, în contextul mecanismelor statale de intervenție în economie;
•    discuta utilizarea instrumentului concesiunilor în domenii specializate unde contractele de concesiune sunt instrumentul legal preferat (salubrizare, iluminat public, etc.) și de a identifica soluții la problemele practice apărute atât în faza de atribuire, cât și în faza de implementare a proiectelor.
Participanți
Tematica

evenimentului

Participanți

Profesioniști din domeniul urbanismului, avocați, consilieri juridici ai dezvoltatorilor imobiliari, arhitecți, proiectanți, persoane fizice – proprietari ori investitori în domeniul imobiliar.

  • Vecinii direcți ai unei proprietăți imobiliare: drepturi, interese, așteptări și angoase...
  • Cum abordăm vecinii care privesc cu neîncredere/ostilitate un nou proiect imobiliar în proximitate;
  • Acțiunea în pronunțarea unei sentințe care să țină loc de acord în formă autentică din partea unui vecin. Condiții și situații când se poate promova, instanța competentă, probațiune.
  • Acțiunea în grănițuire și acțiunile confesorii în servitute;
  • Acțiunea în anularea autorizației de construire/PUD/PUZ. Care ar fi motivele pentru care se ajunge la anularea unui act administrativ în materia urbanismului?
  • Despre funie în casa spânzuratului - demolarea construcțiilor. Cazuri în care se admit astfel de cereri/practica CEDO, remedii.

Dorim să construim o clădire și vecinii direcți nu sunt de acord 
cu proiectul. Abordări și strategii

Dorim să construim o clădire și vecinii direcți nu sunt de acord 
cu proiectul. Abordări și strategii

DUMITRU DOBREV

Av. cercetător științific doctor la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”

Lectorii evenimentului

MARIUS HAROSA

Avocat, conf. univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Webinar organizat sub egida Revistei Române de Drept al Afacerilor