Tratamentele abuzive la
locul de muncă
locul de muncă
21 ianuarie 2025,
între 14:00 – 17:00
Cătălina Bordianu
Cristian DelceaEvenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.
Despre webinar
Pornind de la prevederile art. 6 alin. 1 din Codul muncii, vom discuta despre drepturile fundamentale ale salariaților și despre măsurile practice de protejare a acestora împotriva tratamentelor abuzive. Participanții vor înțelege cum pot recunoaște și gestiona astfel de situații, contribuind la crearea unui mediu de muncă echitabil și sigur.
Beneficii participanți
- O mai bună înțelegere a conceptelor de hărțuire, discriminare și victimizare – Diferențierea clară a acestor tipuri de comportamente abuzive la locul de muncă.
- Instrumente practice pentru identificarea și gestionarea tratamentelor abuzive – Recunoașterea semnelor și acțiunilor ce pot fi încadrate ca hărțuire, discriminare sau victimizare.
- Soluții concrete pentru protejarea drepturilor la locul de muncă – Acces la informații despre pașii de urmat în cazul confruntării cu astfel de situații.
- O mai bună conștientizare a drepturilor fundamentale ale salariaților – Înțelegerea prevederilor legale din Codul muncii și modul în care acestea vă protejează.
- Creșterea siguranței psihologice la locul de muncă – Dezvoltarea abilității de a contribui la un mediu de muncă sigur, echitabil și respectuos.
Tematica
- Ce înseamnă tratamentele abuzive și care sunt formele acestora?
- Prevederile legale de bază – Art. 6 alin. 1 din Codul muncii.
- Hărțuirea, discriminarea și victimizarea – Definire și diferențiere
- Identificarea comportamentelor abuzive în relațiile de muncă.
- Analiza duratei și intenționalității comportamentelor abuzive.
- Impactul acestor conduite asupra demnității, personalității și integrității salariatului.
- Consecințele tratamentelor abuzive
- Afectarea valorilor personale și profesionale (viața profesională, integritatea psihică, demnitatea).
- Impactul asupra sănătății psihice a angajaților.
- Modalități de soluționare a conflictelor de muncă privind tratamentele abuzive
- Mijloacele de semnalare și denunțare a tratamentelor abuzive.
- Rolul autorităților și instituțiilor implicate.
- Pașii de urmat în cazul confruntării cu astfel de situații.
Public țintă
- Avocați
- Consilieri juridici
- Specialiști în resurse umane
- Manageri și lideri de echipă
Speaker: Cătălina Bordianu
- Experiență de peste 15 ani ca avocat
- Membru al IR GLOBAL ca membru exlusiv în România pe piața serviciilor de dreptul muncii
Cătălina Bordianu se implică activ în combaterea tuturor formelor de discriminare și hărțuire, a oricăror tratamente diferențiate aplicabile persoanelor aflate în situații identice sau similare. Are experiență în formularea sesizărilor în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și a acțiunilor judiciare având ca obiect recunoașterea și interzicerea tratamentelor discriminatorii.
Principiul egalității de șanse trebuie să fie conceptul de bază al societății moderne, în toate aspectele vieții publice: la locul de muncă, în școală, în spitale, în fața instituțiilor publice.
Speaker: Cristian Delcea
Este prof. univ. dr. habil, director la Centru de Studii Avansate in Psihologie Medico-Legală din cadrul UTT, expert psiholog la instanțele din Romania pe daune morale și psiholog la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca.
Detaliile evenimentului
Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.
PREȚ
450 lei
Diplomă participare
Voucher Sintact (15 zile)
Prețul nu include TVA (19%)
CÂND ȘI UNDE
21 ianuarie 2025, orele 14:00 - 17:00
În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.
Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.
Tratamentele abuzive la locul de muncă
21 ianuarie 2025,
orele 14:00 – 17:00, online
orele 14:00 – 17:00, online