VREAU SĂ PARTICIP!

Răspunderea pentru securitatea și sănătatea în muncă a salariaților

Prezentarea evenimentului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Odată selectat un salariat, acesta intră într-o relație în care își folosește cunoștințele și priceperea pentru a presta servicii/ realiza lucrări pentru o altă persoană, care îi pune la dispoziție toate instrumentele și uneltele necesare.

În cadrul sistemului complex al relațiilor de muncă asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor probabil că reprezintă cea mai dificilă sarcină a angajatorilor. 


Securitatea și sănătatea în muncă este un proces care implică o latură juridică și o latură tehnică.
Legea stabilește într-un mod foarte general obligațiile angajatorilor în domeniu, fără a prevedea detalii concrete sau proceduri de urmat de către angajatori în scopul asigurării securității și sănătății în muncă. Cu toate acestea, răspunderea angajatorilor în acest domeniu este deosebit de gravă, atât prin raportare la sancțiunile care pot fi aplicate cât și prin raportare la condițiile în care răspunderea angajatorilor poate fi reținută.


Acest mod de legiferare este unul particular acestui domeniu și ține cont de multitudinea de situații care există în practica prestării muncii și utilizării tehnicilor și instrumentelor de producție. 


Obligațiile unui angajator în acest domeniu sunt specifice pentru fiecare loc de muncă existent în organizație, în funcție de modalitatea concretă a prestării muncii și de instrumentele și tehnicile pe care salariații le utilizează în acest scop.  


Prin urmare, obligațiile generale pe care le stabilește legea în sarcina angajatorilor presupun din partea acestora atât detalierea modalităților în care lucrătorii trebuie să utilizeze tehnicile și instrumentele de producție cât și instruirea lucrătorilor în legătură cu acestea. 


Obligațiile angajatorilor în acest domeniu sunt continue și angajatorii trebuie să elaboreze instrucțiuni de fiecare dată  când introduc tehnici sau mijloace de producție noi. 


Corelativ, salariații trebuie să își însușească și să respecte instrucțiunile prezentate de către angajator.
Securitatea și sănătatea în muncă se poate asigura doar în această manieră, în care angajatorul instruiește salariații prin instrucțiuni specifice și le adaptează continuu în funcție de evoluția tehnicii și în care salariații respectă aceste instrucțiuni în procesul de producție. 

Agenda evenimentului
Trainerul evenimentului

 14:00 – 14:50
Evaziunea fiscală și spălarea banilor


⏹ 14:50 – 15:00 Pauză 


⏹ 15:00– 15:50
Infracțiuni în legătură cu insolvența. Infracțiuni din Legea societăților comerciale


⏹ 15:50 – 16:00 Pauză


⏹ 16:00 – 16:50
Alte infracțiuni economice

⏹ 16:50 – 17:00 Pauză

⏹ 17:00 – 18:00
Aspecte procedurale privind cercetarea și judecarea infracțiunilor economice

 14:00 – 14:50
Evaziunea fiscală și spălarea banilor


⏹ 14:50 – 15:00 Pauză 


⏹ 15:00– 15:50
Infracțiuni în legătură cu insolvența. Infracțiuni din Legea societăților comerciale


⏹ 15:50 – 16:00 Pauză


⏹ 16:00 – 16:50
Alte infracțiuni economice

⏹ 16:50 – 17:00 Pauză

⏹ 17:00 – 18:00 
Aspecte procedurale privind cercetarea și judecarea infracțiunilor economice

Andrei Buga

CÂND ȘI UNDE

05 MAI 2022; Orele 14:00 – 17:00

Webinar, prezență online

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

a) Tipurile de răspundere;
b) Răspunderea în situația externalizării serviciilor de SSM;
c) Răspunderea în cazul în care salariatul este special autorizat/ licențiat să presteze o anumită activitate.

Repere 
tematice
■  Webinarul nostru își propune să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați de acest domeniu, indiferent de funcția pe care o ocupă, dar nu numai a lor, câteva aspecte cu privire la care jurisprudența este controversată, propunând și posibile soluții. Abordarea problemelor se va face dintr-o perspectivă exclusiv practică, incluzând și prezentarea unei selecții relavante de hotărâri judecătorești în materie.
VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
VREAU SĂ PARTICIP!VREAU SĂ PARTICIP!

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta
VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea:  0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Răspunderea pentru securitatea și sănătatea în muncă a salariaților

Andrei Buga (Partner) are peste 12 ani de experiență profesională în domeniul dreptului muncii și face parte din echipa STOICA & Asociații din 2009. Andrei a asistat și reprezentat clienți români și străini într-o varietate largă de probleme de dreptul muncii. Andrei oferă consultanță de specialitate în legătură cu relațiile individuale și colective de muncă, în contextul punerii în aplicare a strategiilor de afaceri în toate sectoarele economice.