Descrierea evenimentului

Spre deosebire de alte contexte, scrierea judiciară trebuie să îmbine atât elemente de ordin tehnic, cât și stilul menit să atragă și să susțină atenția judecătorului.

Mihail DINU

Avocat și promotor al dezvoltării abilităților avocațiale, Mihail este un cercetător aplicat al articulațiilor nevăzute din activitatea judiciară cotidiană.

În sfera dreptului practic se evidențiază, printre altele, ca autor al lucrării „Eficiența Judiciară. Listele de verificare: cum să conduci orice proces către succes” și coordonator al unui concept unic pe piața editorială: „Agenda Avocatului”. În sfera literaturii de specialitate juridică este co-autor al lucrării „Admitere în magistratură și avocatură. Ghidul candidatului” și autor ori co-autor a peste 23 de articole în materia dreptului procesual civil.


Membru al Baroului București, Mihail are o experiență relevantă ca avocat litigator acumulată în cadrul unora dintre cele mai importante firme de avocatură autohtone și, în ultimii ani, în contextul practicii individuale. Este implicat în litigii variate, reprezentând cu succes atât persoane fizice, cât și entități juridice unanim recunoscute drept lideri în domeniul lor de activitate. Printre altele, a absolvit cursuri de perfecționare pentru specializările expert achiziții publice și expert fiscal, cursuri postuniversitare privind reglementările cuprinse în Noul Cod civil și Noul Cod de procedură civilă, deține titlul de master în specializarea Medierea Conflictelor în Drept și titlul de master în specializarea Drept European și Internațional al Afacerilor, acordat de Universitatea Paris I Panteon- Sorbona. 


Este formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la disciplina obligatorie „Tehnici de argumentare judiciară. Pregătirea și elaborarea consultanței juridice scrise” și la disciplina facultativă „Public speaking”.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

WEBINAR 16 MARTIE 2021

⏹   Vă veți dezvăța de erorile comune săvârșite în redactarea actelor de procedură;
⏹   Veți învăța tehnici și mecanisme de scriere judiciară clară și persuasivă;
⏹   Vă veți perfecționa metodele de comunicare;
⏹   Veți învăța să captați atenția judecătorului;
⏹   Veți afla recomandările și preferințelor unor avocați și judecători de renume.

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 0737 733 450
alina.alexe@wolterskluwer.com

Vreau să particip!

Scrierea judiciară
Reguli, nereguli și excepții

INCLUSE ÎN PREŢ

 diplomă de participare;
voucher sintact.ro (acces 15 zile);
voucher de 450 lei discount pentru 
achiziția soluției juridice LexForce.

CÂND ŞI UNDE

16 martie 2021; Orele 14:00 – 17:00

Webinar, prezență online

SUNĂ ACUM!

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteţi achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

La acest atelier veți învăța, teoretic și practic, tehnici de redactare judiciară având ca temei principii clasice și moderne. Plecând de la cercetări și lucrări din literatura de specialitate, expunerea se sprijină pe eficiența dovedită a unor tehnici puțin cunoscute și cu mult mai puțin aplicate.


Beneficiile participanților

Sesiunea 2: 


Erori uzuale în scrierea judiciară

⏹   exemple demonstrative referitoare la erori și corectări;
⏹   exemple privind adaptarea la personalitatea cititorului;
⏹   recomandările și preferințele unor avocați și judecători celebri;
⏹   recomandări bibliografice.


Tematica evenimentului

Sesiunea 1:


Fundamentele scrierii judiciare

⏹   documentarea prealabilă;
⏹   elaborarea primelor variante de lucru;
⏹   structura;
⏹   redactarea;
⏹   raționamentele juridice, argumentarea și demonstrația;
⏹   utilizarea semnelor de punctuație, sintaxa și gramatica;
⏹   alegerea cuvintelor potrivite și evitarea jargonului;
⏹   aparatul critic;
⏹   stilul potrivit și personalizarea acestuia;
⏹   revizuirea;
⏹   formele care îmbracă fondul.


Detaliile
evenimentului


Trainerul evenimentului

Webinarul propus se adresează avocaţilor, juriştilor, economiştilor sau administratorilor de întreprinderi în contextul importantei tot mai mari a aspectelor de concurenţă în activitatea economică.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe 031.22.44.151
alina.alexe@wolterskluwer.com

Webinarul are ca obiectiv dobândirea și perfecționarea tehnicilor de scriere a documentelor destinate contextului judiciar.

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI


400 lei + TVA

Vreau să particip!

Scrierea judiciară
Reguli, nereguli și excepții 

WEBINAR 
16 martie 2021

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta