VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea:  0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

     Scrierea judiciară, de la A la Z  

VREAU SĂ PARTICIP!

     Scrierea judiciară, de la A la Z

22 Martie 2023  Eveniment Hibrid 

Prezentarea evenimentului
  • Webinarul va fi în format hybrid, astfel că vă așteptăm în sala de curs pe cei care veți putea ajunge, iar cu participanții care nu pot veni fizic, ne vom vedea on-line.
    Vom schimba cât mai multe idei, iar networking-ul ne va fi un bun prieten.



  • Două sunt instrumentele care definesc activitatea juristului: oratoria și scrisul. Deși sunt cunoscute și apreciate încă din antichitate, iar modernitatea le-a revitalizat sub denumiri precum „public speaking” și „copywriting”, argumentarea scriptică are încă deficiențe. Nu este ușor să scrii convingător și mai ales nu este la îndemâna oricui să stăpânească nuanțele exprimării elocvente. Dificultatea este cu atât mai mare pentru juriștii care trebuie să prezinte concepte și mecanisme tehnice într-o manieră care să mențină trează atenția lectorului — indiferent dacă acesta este judecător, procuror, avocat, superior ierarhic sau client solicitant al unei opinii legale.

  • Pornind de la aceste premise, cursul are ca obiectiv dobândirea și perfecționarea tehnicilor de scriere a documentelor destinate contextului judiciar precum cereri de chemare în judecată, întâmpinări și alte acte de procedură; opinii legale; oferte de asistență și reprezentare juridică; e-mail-uri. Toate au ca numitor comun dezideratul de a îmbrăca elemente de ordin tehnic în haine stilistice menite să atragă și să convingă destinatarul.

  • Prin urmare, la acest atelier veți învăța, teoretic și practic, tehnici de redactare judiciară având ca temei principii clasice și moderne. Plecând de la cercetări și lucrări din literatura de specialitate, expunerea se sprijină pe eficiența dovedită a unor tehnici puțin cunoscute și cu mult mai puțin aplicate.

MIHAIL DINU

Avocat și promotor al dezvoltării abilităților avocațiale, Mihail este un cercetător aplicat al articulațiilor nevăzute din activitatea judiciară cotidiană.

În sfera dreptului practic se evidențiază, printre altele, ca autor al lucrării „Eficiența Judiciară. Listele de verificare: cum să conduci orice proces către succes” și coordonator al unui concept unic pe piața editorială: „Agenda Avocatului”. În sfera literaturii de specialitate juridică este co-autor al lucrării „Admitere în magistratură și avocatură. 
Ghidul candidatului” și autor ori co-autor a peste 23 de articole în materia dreptului procesual civil.

Membru al Baroului București, Mihail are o experiență relevantă ca avocat litigator acumulată în cadrul unora dintre cele mai importante firme de avocatură autohtone și, în ultimii ani, în contextul practicii individuale. Este implicat în litigii variate, reprezentând cu succes atât persoane fizice, cât și entități juridice unanim recunoscute drept lideri în domeniul lor de activitate. Printre altele, a absolvit cursuri de perfecționare pentru specializările expert achiziții publice și expert fiscal, cursuri postuniversitare privind reglementările cuprinse în Noul Cod civil și Noul Cod de procedură civilă, deține titlul de master în specializarea Medierea Conflictelor în Drept și titlul de master în specializarea Drept European și Internațional al Afacerilor, acordat de Universitatea Paris I Panteon- Sorbona. 

Este formator în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la disciplina obligatorie „Tehnici de argumentare judiciară. Pregătirea și elaborarea consultanței juridice scrise” și la disciplina facultativă „Public speaking”.

CÂND ȘI UNDE

22 MARTIE 2023; Orele 14:00 – 17:00 

Format hibrid
Engagement Alertinteracțiune în timp real 
între speaker și cursanți

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Lectorul evenimentului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro


Avem în vedere următoarele obiective 

în cursul seminarului:

•    Vă veți dezvăța de erorile comune săvârșite în redactarea documentelor cu conținut juridic;
•    Veți învăța tehnici și mecanisme de scriere judiciară clară și persuasivă;
•    Vă veți perfecționa metodele de comunicare;
•    Veți învăța să captați atenția magistraților sau a altor destinatari;
•    Veți afla recomandările și preferințelor unor personalități cu experiență în domeniu.
Beneficii participanți

Avem în vedere următoarele obiective 
în cursul seminarului:

•    Prezentarea conceptului de program de asigurare a protecției datelor cu caracter personal;
•    Demonstrarea utilității programelor specializate de asigurare a protecției datelor în companii;
•    Prezentarea etapelor și principalelor caracteristici ale programelor de asigurare a protecției datelor în companii;
•    Abordarea principalelor teme și dificultăți ale programelor de asigurare a protecției datelor în companii.
Participanți
Tematica

evenimentului

În cadrul seminarului vom aborda următoarele puncte
  • Fundamentele scrierii judiciare
    – documentarea prealabilă;
    – elaborarea primelor variante de lucru;
    – structura;
    – redactarea;
    – raționamentele juridice, argumentarea și demonstrația;
    – utilizarea semnelor de punctuație;
    – sintaxa și gramatica;
    – alegerea cuvintelor potrivite și evitarea jargonului;
    – aparatul critic;
    – stilul potrivit și personalizarea acestuia;
    – revizuirea;
    – formele care îmbracă fondul.


  • Erori uzuale în scrierea judiciară
    – exemple demonstrative referitoare la erori și corectări;
    – exemple privind adaptarea la personalitatea cititorului.


  • Ce scriu alții
    – recomandările și preferințele unor personalități cu experiență în domeniu;
    – recomandări bibliografice.
Participanți

Avocați, consilieri juridici și orice alți profesioniști ai dreptului care concept, redactează și susțin documente cu conținut juridic

Te poți înscrie atât pentru participare fizică, dar și online.

Evenimentul se desfășoară în format hybrid.