Vreau să particip!

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

CÂND ȘI UNDE
10 noiembrie 2020; Orele 13:00 – 16:00

Fiind vorba despre un webinar, locul de unde vă conectați cu noi rămâne la alegerea dumneavoastră, din confortul locuinței sau al biroului unde lucrați.

SUNĂ ACUM!

Practici comerciale interzise 
în relația B2B și B2C

webinarul va aborda subiecte de interes pentru majoritatea profesioniștilor din domeniul comerțului online și offline, dar și pentru consumatori.


Detaliile evenimentului

Trainerii
evenimentului

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina AlexeTelefon: 0737 733 450; E-mail: alina.alexe@wolterskluwer.com

Manuela Guia

este avocat din anul 2003 și Partener Coordonator al GNP începând cu 1 iulie 2019. Este absolventă a Facultății de Drept a Universității din București și a Universității Paris I Pantheon Sorbonne.

INCLUSE ÎN PREȚ


     diplomă de participare;
     voucher sintact.ro (acces 15 zile);
     voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce
     acces 5 zile pentru revizualizarea evenimentului


Webinar 10 noiembrie 2020

Tematica
webinarului

     Care sunt cele mai importante practici comerciale interzise?
     Importanța respectării standardelor de protecție a consumatorilor stabilite în Statele membre;
     Consecintele legale ale practicilor comerciale interzise;
     Modernizarea regulilor privind protecția consumatorilor ca urmare a implementării Directivei 2019/2161 în                 
legătură cu modernizarea normelor privind protecția consumatorului (urmând a fi transpusă în România până         la 28 noiembrie 2021);
     Sancțiuni raportate la cifra de afaceri;
     Rolul Directivei 2019/633 în armonizarea legislației europene în domeniul concurenței loiale pe lanțul de                 aprovizionare agricol și alimentar (transpusa partial prin legea 28/2020);
     Noua propunere de modificare a Legii nr. 11/1991 privind combatarea concurenţei neloiale;
     Geo-blocarea – noul impediment pentru platformele online;
     Promovarea echității și a transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online.

 În cadrul webinarului, vor fi analizate totodată cele mai importante modificări legislative privind protecția consumatorilor care impacteză sectorul de retail.

Beneficiile participanților

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

ÎNSCRIERE
Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

PREȚ: 400 lei + TVA

Vreau să particip!

Webinarul are ca obiectiv principal aducerea atât în atenția profesioniștilor, cât și în atenția consumatorilor a noilor modificări legislative care au avut loc sau care urmează să aibă loc, într-un background de criză mondială generată de pandemia COVID-19.

Vreau să particip!

     Pe parcursul carierei sale, Otilia a fost implicată în cazuri de concurență de mare anvergură din industria de retail și FMCG, sectorul telecomunicațiilor, asigurări și leasing, petrol și gaze, turism, industria cinematografică etc. 

     Otilia a coordonat diferite tipuri de proiecte de concurență, asistând clienții în timpul investigațiilor complexe ale Consiliului Concurenței (cazuri de cartel, cazuri de înțelegeri verticale sau abuz de poziție dominantă), de la inspecții inopinate ale Consiliului Concurenței sau ale Comisiei Europene la reprezentarea în cadrul audierilor în fata Plenului, proceduri complexe de recunoaștere, precum și în legătură cu proiecte de ajutor de stat (implicând evaluări de restructurare și/sau accesarea de ajutoare de stat, realizarea de analize de tipul testului investitorului privat etc.) sau probleme de conformare cu regulile de concurență – inclusiv organizarea a numeroase prezentări, sesiuni de pregătire și seminarii pentru clienți și/sau partenerii lor comerciali.

Tematica
webinarului

     Care sunt cele mai importante practici comerciale interzise?
     Importanța respectării standardelor de protecție a consumatorilor stabilite în Statele membre;
     Consecintele legale ale practicilor comerciale interzise;
     Modernizarea regulilor privind protectia consumatorilor ca urmare a implementării Directivei 2019/2161 in     
legatura cu modernizarea normelor privind protectia consumatorului (urmand a fi transpusa in Romania pana la pana la 28 noiembrie 2021);
     Sancțiuni raportate la cifra de afaceri;
     Rolul Directivei 2019/633 în armonizarea legislației europene în domeniul concurenței loiale pe lanțul de aprovizionare agricol și alimentar (transpusa partial prin legea 28/2020);
     Noua propunere de modificare a Legii nr. 11/1991 privind combatarea concurenţei neloiale;
     Geo-blocarea – noul impediment pentru platformele online;
     Promovarea echității și a transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online.

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta

     Până la 1 iulie 2019, Manuela a acționat în calitate de Partener Big 4 și Partener al unei case de avocatură de top din România. Expertiza sa combină cunoașterea aprofundată a legislației României și a Uniunii Europene cu o vastă experiență juridică și în mediul de afaceri, reprezentând de-a lungul carierei sale corporații multinaționale și locale de top în sectoarele private ale Pharma și Health Care, IT & Telecom, Electronică, Retail, Energie, Media și Divertisment, precum și numeroși clienți din sectorul public. 

     Manuela este recomandată de principalele publicații juridice internaționale ca specialistă de top în domeniul dreptului concurenței, fiind recunoscută pentru experiența sa semnificativă în toate aspectele complexe ale domeniului. 


     Manuela a condus mai mult de 10 ani echipa de avocați clasată pe locul 1 în România în domeniul dreptului concurenței. 


     Manuela este licențiată în materia achizițiilor publice, precum și un specialist recunoscut în Telecom și Pharma. Deține o înaltă calificare profesională privind menținerea legăturilor cu autoritățile relevante din sectoare reglementate, este recunoscută ca având un talent oratoric foarte dezvoltat și a profesat ca lector universitar pentru multe generații de studenți masteranzi.

Otilia Vîlcu

este specializată în dreptul concurenței, drept comercial, proprietate intelectuală, retail și protecția consumatorilor, precum și achiziții publice.