Vreau să particip!

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina AlexeTelefon: 0737 733 450;
E-mail: alina.alexe@wolterskluwer.com

CÂND ȘI UNDE

08 iulie 2020; Orele 14:00 – 18:00

Fiind vorba despre un webinar, locul de unde vă conectați cu noi rămâne la alegerea dumneavoastră, din confortul locuinței sau al biroului unde lucrați.

SUNĂ ACUM!

Covid-19
Posibile amendamente

ale Legii nr. 31/1990 privind societățile (II)

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 5 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial, atât telefonic cât și pe e-mail. Taxa de participare achitata se poate utiliza ca și compesare pentru un alt eveniment organizat exclusiv de Wolters Kluwer România sau poate fi returnată în termen de 10 zile lucrătoare, de la data emiterii facturii storno. 

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

Prezentarea evenimentului

Întrucât pleacă de la principiul – fundamental în dreptul afacerilor – că juridicul urmează economicul (și nu invers), interpretarea juridică a normei de drept societar trebuie să fie facilă și, în plus, aliniată cu normele și principiile contabile și financiare.

Ideal ar fi să se redacteze o nouă lege, dar, până atunci, trebuie corectate principalele neajunsuri ale actualei legi. Vom parcurge împreună dispozițiile care ar trebui să treacă rapid printr-un astfel de proces, mai ales că, după ce actuala criză medicală va trece, economiștii așteaptă o revenire puternică a economiei, pe fondul optimismului consumatorilor (o așa zisă revenire în „V”).

Detaliile evenimentului

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

Trainerul evenimentului

av. dr. Sebastian BODU, MBA
Consilier de stat

Sebastian BODU este avocat în Baroul București și cadru didactic universitar. În prezent este consilier al premierului pe probleme financiar fiscale și formator la Institutul Notarial Român. Anterior a fost deputat în Parlamentul European (vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Juridice), președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, director în grupul financiar-bancar ING România, Direcția Juridică și Compleanță.

Webinar 08 iulie 2020

Tematica webinarului

 • Reformularea definiției răspunderii limitate a asociaților
 • Posibilitatea constituirii societății pe acțiuni unipersonale
 • Eliminarea obligativității specializării capacității de folosință (obiectului de activitate) și alinierea dreptului societar la dreptul civil comun al persoanelor juridice cu scop lucrativ
 • Precizarea valorii capitalului social, pentru a reliefa rolul acestuia de gaj general societar, fără nicio legătură cu obiectul aporturilor
 • Extinderea expresă a principiului egalității dintre acționari și la dobândirea propriilor acțiuni
 • Reducerea valorii minime nominale a unei acțiuni la 0,01 lei
 • Clarificarea naturii de opozabilitate față de societate a declarației părților cesiunii înregistrate în registrul acționarilor
 • Clarificarea inexistenței acțiunilor cu vot plural
 • Clarificarea imposibilității restituirilor către asociați decât în limita activelor nete în exces
 • Legiferarea asistenței financiare (posibilitatea acordării de împrumuturi sau garanții de către societate în vederea dobândirii propriilor sale acțiuni), necesară operațiunilor LBO/MBO
 • Clarificarea modalității de formare a cvorumului atunci când există situații de conflict de interese
 • Reglementarea expresă a anulabilității hotărârii adunării generale luată cu votul decisiv al unor acționari aflați în conflict de interese
 • Ținerea adunărilor generale de la distanță în cazul societăților ce nu au prevăzut o clauză statutară de ținere a adunării prin corespondență.

Amendamentele propuse vor fi dezbătute, în cadrul acestui seminar, în limita timpului stabilit. În măsura existenței unor seminare ulterioare, acestea vor putea fi dezbătute în totalitate.

În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de e-mail alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minimum 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată nu se restituie având în vedere costurile organizatorice deja implicate și nici nu mai poate fi realocată pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Veți beneficia, în schimbul sumei pe care o achitați, de materialele oferite de speaker în urma evenimentului la care ați fost înscris/ă.

PREȚ

400 lei + TVA

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare;
voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din 

    evenimentele viitoare Wolters Kluwer*;
voucher sintact.ro (acces 15 zile);
voucher de 450 lei discount pentru achiziția 
soluției 

    juridice LexForce.
⏹ un volum din literatura juridică de specialitate.

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Vreau să particip!

Deși rămâne una din cele mai folosite acte normative, Legea nr. 31/1990 privind societățile este un act normativ vetust, anacronic, incomplet și insuficient adaptat realităților mediului de afaceri. Această lege ar trebui deci corectată în mod imperativ, adusă din secolul XIX în secolul XXI, astfel încât practica judiciară să primească repere corecte.

Sebastian Bodu s-a născut în orașul Constanța și a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (1996). Este doctor în drept (comercial) al Academiei de Studii Economice din București (2002) și Master of Business Administration al Kennesaw University din Georgia, SUA, prin „ASEBUSS” (2004). Este autorul a numeroase lucrări (preponderent în domeniul dreptului societar), printre care singurul tratat de Drept societar apărut în România 
(Editura Rosetti, 2014-2015, 1750 pagini) sau Legea societăților, comentată și adnotată (Editura Rosetti, 2017, 1500 pagini). A publicat, începând cu anul 1998, 
peste 60 de articole în principalele reviste cu profil juridic.

În legătură cu criza medicală, în mod particular, vom da o soluție proprie chestiunii ținerii ședințelor adunărilor generale altfel decât fizic 
(nu toate societățile pe acțiuni de tip închis, de exemplu, au clauză statutară de ținere a adunărilor generale prin corespondență)

Vreau să particip!

Sebastian Bodu s-a născut în orașul Constanța și a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (1996). Este doctor în drept (comercial) al Academiei de Studii Economice din București (2002) și Master of Business Administration al Kennesaw University din Georgia, SUA, prin „ASEBUSS” (2004). Este autorul a numeroase lucrări (preponderent în domeniul dreptului societar), printre care singurul tratat de Drept societar apărut în România 
(Editura Rosetti, 2014-2015, 1750 pagini) sau Legea societăților, comentată și adnotată (Editura Rosetti, 2017, 1500 pagini). 
A publicat, începând cu anul 1998, peste 60 de articole în principalele reviste cu profil juridic.

În legătură cu criza medicală, în mod particular, vom da o soluție proprie chestiunii ținerii ședințelor adunărilor generale altfel decât fizic (nu toate societățile pe acțiuni de tip închis, de exemplu, au clauză statutară de ținere a adunărilor generale prin corespondență)

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta