Cadrul legal și perspective actuale în prevenirea și combaterea spălării banilor
Partea I
Partea I
7 august 2024, între 13:00 – 16:00
Elena Hach
Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.
Despre webinar
Cadrul legislativ stabilit prin legea 129/2019 aduce provocări majore în domeniul combaterii și prevenirii spălării banilor, aliniind reglementările naționale la normele Uniunii Europene.
În partea I, seminarul își propune să abordeze din perspectiva internă modul de funcționare al Oficiului Național pentru prevenirea și combaterea spălării banilor, atribuțiile acestuia, relația cu organele de aplicare a legii. Totodată, va fi prezentat modul în care sunt analizate informațiile financiare, tipul de rezultat obținut și valoarea acestuia în relația cu autoritățile de aplicare a legii.
Cunoașterea exactă a tuturor modificărilor este esențială pentru a evita sancțiunile extrem de dure care pot afecta o mare parte a agenților economici implicați, precum și a profesiilor vizate.
Beneficii participanți
Cunoașterea dintr-o perspectivă aparte și aplicată a unității de informații financiare a României.
Ințelegerea impactului noului cadru legislativ privind combaterea și prevenirea spălării banilor asupra entităților raportoare.
Cunoașterea detaliată a mecanismelor interne și a procedurilor Oficiului pentru un răspuns sigur și adecvat în fața organelor de aplicare a legii.
Tematica
Profilul și atribuțiile ONPCSB;
Prezentarea detaliată a structurii, responsabilităților și procedurilor operative ale Oficiului;
Modul de funcționare și colaborarea cu organele de aplicare a legii;
Analiza informațiilor financiare și impactul asupra aplicării reglementărilor legale.
Public țintă
Actorii implicați în dovedirea, probarea sau combaterea indiciilor de spălare a banilor, precum și cei implicați în analiză de risc. Acest webinar se adresează instituțiilor de credit, instituțiilor financiare, administratorilor de fonduri de pensii private, furnizorilor de servicii de jocuri de noroc și nu în ultimul rând profesiilor implicate în: auditori, experți contabili, cenzori, consultanți fiscali, financiari sau de afaceri. Sunt impactați notarii publici, avocații, executorii judecătorești și alte persoane care excercită profesii juridice liberale.
Speaker: Elena Hach
A fost procuror din anul 1998, a activat în toate segmentele dreptului penal, fiind investigator și procuror de ședință într-o multitudine de cauze penale cu grad de complexitate ridicat, de la infracțiuni împotriva vieții până la white collar crime
Are o experiență consistentă în domeniul dreptului penal al afacerilor, spălarea banilor și al infracțiunilor de corupție, activând în trecut ca procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
A fost membru în plenul Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, timp de 5 ani, reprezentant la Plenarele Comitetului Moneyval, susținând raportul de țară privind progresele pe linia prevenirii și combaterii fenomenului de spălare de bani.
Are de asemenea o bogată experiență în domeniul cooperării judiciare internațional penale, fiind magistrat de legătură al României în Republica Italiană, timp de 1 an, expertiza sa determinând soluționarea cu succes a unui număr considerabil de mandate europene de arestare.
A susținut cauze complexe ale Direcției Naționale Anticorupție în dosare cu impact mediatic ridicat, obținând soluții de condamnare în majoritatea situațiilor, soluții ce au rămas definitive.
Este moderator, speaker la numeroase dezbateri ce țin de dreptul penal al afacerilor, fiind de asemenea directorul Revistei Spălarea Banilor, Prevention: Privacy&Transparency, editată de Universul Juridic, lansată în luna ianaurie 2023, cu ocazia Conferinței Naționale pentru prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, ediția a 5-a, unde a avut calitatea de coordonator științific.
În prezent, este avocat.
Detaliile evenimentului
Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.
PREȚ
450 lei
Diplomă participare
Voucher Sintact (15 zile)
Prețul nu include TVA (19%)
CÂND ȘI UNDE
7 august 2024, orele 13:00 - 16:00
În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.
Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.
Cadrul legal și perspective actuale
în prevenirea și combaterea spălării banilor
Partea I
în prevenirea și combaterea spălării banilor
Partea I