© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

SUNĂ ACUM!

Despre webinar

În contextul în care monedele virtuale și alte criptoactive devin tot mai frecvent un obiect sau un produs al diverselor conduite infracționale, este necesar să se înțeleagă sfera de aplicabilitate a textelor de incriminare. Trecerea de la criminalitatea tradițională la o criminalitate informatică 2.0 este cât se poate de evidentă. Prin urmare, analiza conduitelor infracționale ce au ca obiect sau produs al infracțiunii monedele virtuale sau alte cripto-active și stabilirea corectă a încadrării juridice devine esențială. La acest webinar se vor oferi multiple exemple, bazate inclusiv pe elemente grafice, ce vor facilita înțelegerea tuturor aspectelor de ordin tehnic și juridic analizate.

Monedele virtuale și alte criptoactive: de la infracțiuni tradiționale la criminalitatea informatică 2.0

Vreau să particip!
Vreau să particip

Tematica webinarului

 Vor fi analizate următoarele conduite infracționale:
1. Transferul neautorizat de monedă virtuală și a altor criptoactive;
2. Obținerea frauduloasă de criptoactive în metaverse;
3. Tranzacții multiple cu monedă virtuală;
4. Utilizarea de boți în tranzacționarea monedelor virtuale;
5. Însușirea monedelor virtuale primite din eroare;
6. Achiziționarea de bunuri sau servicii știind că nu există disponibil suficient în moneda virtuală folosită ce mijloc de schimb;
7. „Arderea” de monede virtuale;
8. Ransomware;
9. Cryptojacking;
10. Înșelăciunea având ca obiect monedele virtuale sau alte criptoactive;
11. Contrafacerea monedelor virtuale ori a altor criptoactive;
12. Spălarea de bani.

Detaliile evenimentului

CÂND ȘI UNDE

12 aprilie 2022; Orele 14:00 – 17:00
Fiind vorba despre un webinar, locul de unde vă conectați cu noi rămâne la alegerea dumneavoastră, din confortul locuinței sau al biroului în care lucrați. 


Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.

PREȚ:

400 lei + TVA

Vreau să particip

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444;  
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Monedele virtuale și alte criptoactive: de la infracțiuni tradiționale la criminalitatea informatică 2.0

Webinar 12 aprilie 2022

Trainerul
webinarului

Este autor/coautor a numeroase lucrări și articole științifice, precum:  Tratat de criminalitate informatică, vol. I, Ed. Solomon, 2020 (premiul “Vintilă Dongoroz” în domeniul dreptului penal); Codul de procedură penală. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coordonator Mihail Udroiu; coautor); Codul penal. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coautor alături de Georgina Bodoroncea, Valerian Cioclei, Irina Kuglay ș.a.); Noul Cod penal. Partea specială. Analize, explicații, comentarii. Perspectiva Clujeană, Ed. Universul Juridic, București, 2014 (coautor alături de Sergiu Bogdan și Doris Alina Șerban); Conduite infracționale în domeniul bancar. Relația dintre frauda informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și infracțiunile de delapidare ori gestiune frauduloasă, în Penalmente Relevant, nr. 1/2020 (coautor alături de Andra Roxana Trandafir); Violarea secretului corespondenței vs. accesul ilegal la un sistem informatic, în AUB Drept, 2020; Frauda informatică. Aspecte controversate, în Caiete de drept penal, nr. 4/2018; Servicii over-the-top (OTT) vs. Servicii de comunicaţii electronice. Art. 142, art. 152, art. 154 și art. 170 Cod procedură penală, în Penalmente Relevant, nr. 2/2017; Privilegiul contra autoincriminării și criptografia, în Penalmente Relevant, nr. 1/2016; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (I), în Dreptul, nr. 4/2015; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (II), în Dreptul, nr. 5/2015; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (I), în Caiete de drept penal, nr. 3/2014; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (II), în Caiete de drept penal, nr. 4/2014; Dematerializarea obiectului material al infracțiunii în contextul evoluției tehnologice și consecințele acesteia, în Dreptul, nr. 9/2013; Unele aspecte în legătură cu infracțiunile informatice din perspectiva legislației în vigoare, precum și a noului Cod penal, în Dreptul, nr. 10/2012; Sancționarea accesului neautorizat la o rețea wireless și utilizarea fără drept a serviciului de Internet. Analiză de lege lata, lege ferenda, cu trimitere la elemente de drept comparat, în Caiete de drept penal, nr. 2/2011.

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia. 

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.


INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere;
voucher sintact.ro (acces 15 zile).

Beneficii participanți

  Înțelegerea facilă a unor aspecte de natură tehnică și a unor noțiuni specifice domeniului blockchain;
  Înțelegerea a numeroase exemple de conduite infracționale ce vizează monedele virtuale sau alte criptoactive.

Webinar 12 aprilie 2022

Este autor/coautor a numeroase lucrări și articole științifice, precum:  Tratat de criminalitate informatică, vol. I, Ed. Solomon, 2020 (premiul Vintilă Dongoroz în domeniul dreptului penal); Codul de procedură penală. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coordonator Mihail Udroiu; coautor); Codul penal. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coautor alături de Georgina Bodoroncea, Valerian Cioclei, Irina Kuglay ș.a.); Noul Cod penal. Partea specială. Analize, explicații, comentarii. Perspectiva Clujeană, Ed. Universul Juridic, București, 2014 (coautor alături de Sergiu Bogdan și Doris Alina Șerban); Conduite infracționale în domeniul bancar. Relația dintre frauda informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și infracțiunile de delapidare ori gestiune frauduloasă, în Penalmente Relevant, nr. 1/2020 (coautor alături de Andra Roxana Trandafir); Violarea secretului corespondenței vs. accesul ilegal la un sistem informatic, în AUB Drept, 2020; Frauda informatică. Aspecte controversate, în Caiete de drept penal, nr. 4/2018; Servicii over-the-top (OTT) vs. Servicii de comunicaţii electronice. Art. 142, art. 152, art. 154 și art. 170 Cod procedură penală, în Penalmente Relevant, nr. 2/2017; Privilegiul contra autoincriminării și criptografia, în Penalmente Relevant, nr. 1/2016; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (I), în Dreptul, nr. 4/2015; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (II), în Dreptul, nr. 5/2015; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (I), în Caiete de drept penal, nr. 3/2014; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (II), în Caiete de drept penal, nr. 4/2014; Dematerializarea obiectului material al infracțiunii în contextul evoluției tehnologice și consecințele acesteia, în Dreptul, nr. 9/2013; Unele aspecte în legătură cu infracțiunile informatice din perspectiva legislației în vigoare, precum și a noului Cod penal, în Dreptul, nr. 10/2012; Sancționarea accesului neautorizat la o rețea wireless și utilizarea fără drept a serviciului de Internet. Analiză de lege lata, lege ferenda, cu trimitere la elemente de drept comparat, în Caiete de drept penal, nr. 2/2011.

Participanți

Profesioniști ai dreptului, mediul de afaceri, investitori în monede virtuale sau alte cripto-active, alte persoane interesate

George Zlati

este avocat specializat în drept penal, cu predilecție în domeniul criminalității informatice, și fost cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai la disciplina Drept penal. Partea specială (din anul 2013 până în anul 2020). 

George Zlati

este avocat specializat în drept penal, cu predilecție în domeniul criminalității informatice, și fost cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai la disciplina Drept penal. Partea specială (din anul 2013 până în anul 2020). Acesta este doctor în drept cu teza intitulată „Accesul neautorizat la un sistem informatic, frauda și falsul informatic”.