VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului

Andra-Roxana TRANDAFIR (ILIE) este prodecan la Facultatea de Drept a Universității din București, unde susține, în calitate de conferențiar universitar doctor, cursuri și seminare la disciplinele Criminologie, Drept penal. Partea specială și Răspunderea penală a persoanei juridice.  

După absolvirea Facultății de Drept a Universității din București, a urmat un Master în specializarea Drept penal fundamental, Facultatea de Drept, Universitatea Montpellier I și este doctor în drept al Universității din București din 2011, cu teza „Angajarea răspunderii penale a persoanei juridice”

De asemenea, doamna Trandafir a absolvit studii postdoctorale, abordând un proiect de cercetare cu tema „Protecţia drepturilor fundamentale ale persoanelor juridice în jurisprudenţa Curţii europene a drepturilor omului”. A absolvit, de asemenea, și Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Sudii Economice.

Este autor a numeroase lucrări și articole științifice, precum “Angajarea răspunderii penale a persoanei juridice”, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2011, “Răspunderea penală a persoanei juridice. Jurisprudenţă rezumată şi comentată”, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2013 și “Protecția drepturilor fundamentale ale persoanelor juridice în jurisprudența Curții europene a drepturilor omului, Ed. C.H. Beck, București, 2015. O altă lucrare a sa, la care este coautor, este ediția a patra a cărții “Drept penal. Partea specială II. Curs tematic” (împreună cu prof. univ. dr. Cristina Rotaru-Radu și prof. univ. dr. Valerian Cioclei), Ed. C.H.Beck, București, 2020. Cea mai recentă lucrare a sa este un curs de aproape 600 de pagini dedicat masteranzilor și profesioniștilor, cu titlul „Răspunderea penală a persoanei juridice”, Ed. C.H.Beck, București, 2020.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

WEBINAR 04 MARTIE 2021

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 0737 733 450
alina.alexe@wolterskluwer.com

MĂSURILE ASIGURĂTORII   
ÎN PROCESUL PENAL

Webinarul are ca scop analiza principalelor probleme legate de măsurile asigurătorii în procesul penal, precum și a efectelor pe care le au aceste măsuri asupra drepturilor creditorilor suspectului sau inculpatului, atunci când aceștia sunt nevoiți să își valorifice creanțele în procedura de executare silită

Implicații asupra drepturilor creditorilor suspectului sau inculpatului.
Noțiuni de executare silită și insolvență 

SUNĂ ACUM!
Dintre toate măsurile care pot fi luate în cursul ori la finalizarea procesul penal, măsurile asigurătorii sunt, probabil, cele care au cele mai multe implicații asupra patrimoniului suspectului sau inculpatului, precum și asupra celui aparținând altor persoane. Probleme la fel de importante sunt legate de incidența măsurilor asigurătorii luate cu privire la sumele ori bunurile aparținând persoanelor juridice în insolvență.
Printre problemele actuale în această materie se numără totodată condițiile generale de luare a măsurilor asigurătorii, posibilitățile de contestare, aspectele legate de transpunerea Directivei 42/2014/EU ori implicațiile adoptării Legii nr. 318/2015 privind înființarea, organizarea și funcționarea ANABI, mai cu seamă a creării contului unic în care se virează sumele poprite, concursul între executarea silită și măsurile asigurătorii care vizează același bun, efectele adoptării Legii nr. 228/2020 asupra contestației împotriva măsurilor asigurătorii dispuse prin decizia instanței de apel.
Jurisprudența obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție și a Curții Constituționale din ultimii ani (ICCJ: Decizia nr. 8/2015 – HP civil, Decizia nr. 20/2017 – HP civil, Decizia nr. 2/2018 – RIL, Decizia nr. 1/2020 – HP civil; CCR: Decizia nr. 522/2017, Decizia nr. 62/2020) și dosarele aflate pe rol arată că dificultățile ridicate de „întâlnirea” măsurilor asigurătorii cu diferitele proceduri prin care se valorifică creanțe sunt atât importante, cât și actuale
Agenda evenimentului
Trainer-ul evenimentului

⏹     Introducere în tematica webinarului, prezentarea participanților
⏹     Condițiile generale de luare a măsurilor asigurătorii. Căi de atac
⏹     Implicațiile adoptării Legii nr. 318/2015 privind organizarea ANABI

⏹     RIL 2/2018. Ce urmează după?
⏹     Măsurile asigurătorii și procedura insolvenței. Decizia ICCJ nr. 1/2020 – HP civil
⏹     Concluzii; închiderea webinarului

⏹  Știi care sunt condițiile generale de luare a 
     măsurilor asigurătorii și căile de atac
⏹  Afli ce efecte apar ca urmare a adoptării Legii 
     privind organizarea Agenției Naționale a
     Bunurilor Indisponibilizate
⏹  Analizezi măsurile asigurătorii luate în
     procedura insolvenței
⏹  Cunoști implicațiile Deciziei judecătorilor 
     Înaltei Curți de Casație și Justiție în Recursul 
     în Interesul Legii nr. 2/2018

⏹     Introducere în tematica 
        webinarului, prezentarea participanților

⏹     Condițiile generale de luare 
        a măsurilor asigurătorii. Căi de atac

⏹     Implicațiile adoptării Legii 
        nr. 318/2015 privind organizarea ANABI


⏹     RIL 2/2018. Ce urmează după?

⏹     Măsurile asigurătorii și procedura insolvenței

⏹     Concluzii; închiderea webinarului

Andra-Roxana  TRANDAFIR (ILIE)

CÂND ȘI UNDE

04 MARTIE 2021; Orele 13:00 – 16:00
Webinar, prezență online

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare;
voucher sintact.ro (acces 15 zile);
voucher de 450 lei discount pentru achiziția
 

    soluției juridice LexForce;

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
⏹   Știi care sunt condițiile generale de luare a măsurilor asigurătorii și căile de atac
⏹   Afli ce efecte apar ca urmare a adoptării Legii privind organizarea 
      Agenției Naționale a Bunurilor Indisponibilizate
⏹   Analizezi măsurile asigurătorii luate în procedura insolvenței
⏹   Cunoști implicațiile Deciziei judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție 
      în Recursul în Interesul Legii nr. 2/2018
Beneficiile participanților
VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
VREAU SĂ PARTICIP!VREAU SĂ PARTICIP!

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta