DESCRIEREA EVENIMENTULUI

Că numai cine nu muncește nu greșește știm de multă vreme. Ceva mai nouă este preocuparea de a stabili în ce măsură pentru încălcarea normelor ce reglementează activitatea salariaților sau a altor persoane ce desfășoară activități cu caracter lucrativ (liber-profesioniști, asociați, administratori ai unor societăți comerciale etc.) este necesară aplicarea unor sancțiuni penale, sau antrenarea unei alte forme de răspundere (contravențională, disciplinară, materială) este suficientă.

SEMINAR 13 DECEMBRIE 2018

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe; 031.224.41.58
alina.alexe@wolterskluwer.com

Click aici pentru înscriere!

Limitele răspunderii penale 
a salariaţilor şi a altor persoane 
care desfăşoară activităţi lucrative

PREȚURI

⏹  Early Booking
(până la 30 noiembrie 2018) 350 LEI + TVA

⏹  Late Booking
(din 01 decembrie 2018) 450 LEI + TVA

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de email alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

INCLUSE ÎN PREȚ

  diplomă de participare;
  pauză de cafea;
  voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din evenimentele viitoare Wolters Kluwer*;
  voucher sintact.ro (acces 15 zile);
  voucher de 450 lei discount pentru 
achiziția soluției juridice LexForce.

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

CÂND ȘI UNDE

  13 DECEMBRIE 2018Orele 14:00 – 18:00  

Sala de cursuri Wolters Kluwer România. Bd. Tudor Vladimirescu 22,  Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București 

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Alexandra Mihaela ȘINC

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1995 și din noiembrie același an ocupă funcția de procuror. Din septembrie 2014 este detașată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii, disciplina Drept penal și procesual penal.

Are o experiență de peste 15 ani în aplicarea legislației penale, ca procuror, calitate în care a ocupat diferite funcții de execuție și de conducere, mergând de la procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti la prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.  A avut astfel posibilitatea de a cunoaște cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni în legătură cu cercetarea și judecarea cauzelor penale și preocuparea constantă de a căuta răspunsuri la întrebările practicii. Experiența astfel acumulată i-a permis ca, în calitate de formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, să fie implicată, în perioada 2014 – 2018, în organizarea și susținerea unor seminarii și conferințe axate pe aspectele controversate ivite în aplicarea legislației penale. În acest context, nu s-a limitat la analiza problemelor privind infracțiunile prevăzute în Codul penal, ci a acordat atenție și infracțiunilor cuprinse în legile speciale.

SUNĂ ACUM!

⏹ Ştii care sunt infracţiunile pe care le poate comite reprezentantul unei companii

BENEFICIILE PARTICIPANȚILOR

⏹  14:00 – 14:15
Introducere în tematica seminarului, prezentarea participanților

⏹  14:15 – 15:00
Infracțiunile de serviciu reglementate în Codul penal și în Legea nr. 78/2000

  15:00 – 15:45
Infracțiuni comise de reprezentantul unei societăți comerciale, în legătură cu activitatea acesteia

⏹  15:45 – 16:00 
Pauză de cafea

⏹  16:00 – 16:45
Infracțiuni privind relațiile de muncă, protecția muncii și protecția socială

⏹  16:45 – 17:15
Infracțiuni comise de liber-profesioniști

⏹  17:15 – 17:45
Modalități de prevenire a antrenării răspunderii penale a salariaților și a altor persoane care realizează activități lucrative

 17:45 – 18:00
Concluzii, închiderea seminarului


AGENDA SEMINARULUI

⏹ Cunoşti care este răspunderea penală a liber-profesioniştilor

⏹ Afli tendinţele jurisprudenţiale privind aspectele penale din dreptul muncii

⏹ Te informezi asupra modalităților de prevenire a antrenării răspunderii penale a salariaților

DETALIILE EVENIMENTULUI

TRAINERUL EVENIMENTULUI

Chestiunile în discuție nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici, dar împrejurarea că mare parte dintre infracțiunile de interes nu sunt codificate, ci disipate în numeroase legi speciale, face dificilă abordarea completă a materiei, în lipsa sintezei realizate de un specialist.


Seminarul nostru își propune să ofere o astfel de sinteză și,  în plus, să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați de acest domeniu, indiferent de funcția pe care o ocupă, câteva aspecte cu privire la care jurisprudența este controversată, propunând și posibile soluții. Abordarea problemelor se va face dintr-o perspectivă exclusiv practică, incluzând și prezentarea unei selecții relavante de hotărâri judecătorești în materie.