VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea:  0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Legea privind protecția avertizorilor în interes public – vești bune și unele mai puțin bune pentru companii

VREAU SĂ PARTICIP!

Legea privind protecția avertizorilor în interes public: vești bune și unele mai puțin bune pentru companii

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444 
malvina.udrea@wolterskluwer.com

14 Martie 2023

Prezentarea evenimentului
■  Webinarul își propune să aducă în atenția tuturor reprezentanților companiilor vizate de Legea privind protecția avertizorilor în interes public, atât cele din domeniul privat, cât și cele din domeniul public, câteva aspecte cu privire la viitoarele obligații ce vor decurge din promulgarea acestui act normativ, posibile probleme ce ar putea apărea în practică în încercarea de a intra în conformitate cu legea, dar și posibile soluții.

■  Legea stabilește într-un mod destul de general care sunt măsurile și acțiunile pe care persoane juridice de drept public, indiferent de numărul de angajați, precum și persoanele juridice de drept privat care au cel puțin 50 de angajați, trebuie să le întreprindă de la data intrării în vigoare a legii (sau la o dată ulterioară în unele cazuri particulare).

■  Tocmai din acest motiv ne propunem să delimităm liniile directoare pe care fiecare companie trebuie să le aibă în vedere atunci când își propune să intre în conformitate cu Legea.

■  Vă propunem să trecem în revistă principalele reglementări aduse cu titlu de noutate de această Lege și să deslușim împreună provocările juridice și implicațiile pe care le determină.
Agenda

evenimentului

■  Explicitarea termenilor și a noțiunilor specifice Legii privind protecția avertizorilor în interes public;
■  Care sunt societățile vizate de Lege?
■  Care sunt obligațiile legale pe care le vor avea aceste societăți vizate?
■  Ce fel de fapte pot forma obiectul unei raportări?
■  Înregistrarea, gestionarea și soluționarea raportărilor;
■  Sancțiuni;
■  Adoptarea, sau nu, a unei politici interne de whistleblowing.

RALUCA MOCANU

Avocat în cadrul Mareș&Mareș, Raluca a dobândit experiență în dosare penale variate, cu grad ridicat de complexitate, vizând în special: infracțiuni de corupție, spălarea banilor, evaziune fiscală și alte infracțiuni prevăzute în legi speciale, precum și infracțiuni contra patrimoniului și de serviciu.

Având ocazia să se implice în numeroase cauze penale din diferite sub-domenii, a dezvoltat o perspectivă strategică și pragmatism în soluționarea diverselor problemele cu care se confruntă clienții.
 
Urmărind cu interes parcursul legislativ al transpunerii Directivei EU 2019/1937 (cunoscută și sub numele de „Directiva Whistleblowing”), Raluca a publicat mai multe articole pe această temă în publicații de specialitate, familiarizându-se cu viitoarele dispoziții legale încă de la apariția primului draft al Proiectului de lege nr. 573/2021.

CÂND ȘI UNDE

14 MARTIE 2023; Orele 13:00 – 16:00 

Webinar, prezență online

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Lectorul evenimentului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro