Jurisdicția în sport;
Organizarea structurilor sportive;
Contractele în sport

5 decembrie 2024,

între 15:00 – 18:00

Webinarele RRDA

Mihaela Mocanu
Paul Ciucur
Adrian Stângaciu

00days
00hours
00minutes
00seconds

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Despre webinar

În cadrul webinarului, vom aborda aspecte esențiale legate de jurisdicția în sport și organizarea structurilor sportive, oferind participanților o înțelegere clară asupra modului în care sunt reglementate și administrate diferitele tipuri de conflicte în acest domeniu. Temele discutate vor include:

• Procedura de drept comun vs. arbitrajul instituțional în sport: Vom explora diferențele între procedura tradițională de drept comun și arbitrajul instituțional, atât la nivel național, cât și internațional, și vom analiza principalele căi de atac disponibile pentru disputele sportive.

• Căile de atac: Vom detalia căile de atac disponibile în cazul deciziilor jurisdicționale, inclusiv opțiunile naționale și internaționale, pentru a înțelege pe deplin modul în care deciziile pot fi contestate.

• Tipuri de comisii jurisdicționale în cadrul federațiilor sportive: Vom discuta despre comisiile jurisdicționale și rolul lor în structurile federative, evidențiind tipurile de comisii care funcționează și rolul lor în rezolvarea disputelor sportive.

• Contractele în sport: Vom analiza contractele specifice din sport, de la cele dintre structurile sportive și sportivi, până la contractele cu terți. Discuția va include obligațiile și drepturile părților implicate în astfel de acorduri.

Beneficii participanți

  • Înțelegerea legislației specifice în materia jurisdicției în sport
  • Înțelegerea mecanismului contractual în domeniul sportului
  • Familiarizarea cu procedurile de soluționare a litigiilor în sport
  • Înțelegerea specificității domeniului dreptului sportului

Moderator: Mihaela Mocanu

Este redactor-șef al Revistei Române de Drept al Afacerilor, doctor în drept al Universității „Babeș-Bolyai”, unde a susținut teza de doctorat cu titlul „Contractul de franciză”.

Mihaela Mocanu este autor al Ghidului practic cu titlul „Franciza, francizarea”, ajuns la cea de-a 3-a ediție, și a mai multor articole, care răspund întrebărilor teoretice și practice în domeniul artei, având vocația de a pune bazele unei doctrine a dreptului artei în spațiul românesc.

Este avocat și membru al Comisiei de audiere din cadrul ANAD, pentru soluționarea cauzelor cu privire la încălcarea reglementărilor anti-doping.

Speaker: Paul Ciucur

Avocat, vice-președinte al Comisiei de audiere din cadrul ANAD, pentru soluționarea cauzelor cu privire la încălcarea reglementărilor anti-doping, membru în Tribunalul Disciplinar al Federației Internaționale de Atletism, membru în Sport Resolutions, cadru didactic asociat la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara.

Speaker: Adrian Stângaciu

Manager al Departamentului Juridic al FRF, membru al Comisiei Juridice UEFA, Președinte al Comisiei Juridice din cadrul FRF, Președinte al Comisiei de Disciplina a Federației Române de Tenis; membru în cadrul International Boxing Association - Boxing Independent Integrity Unit COMPLIANCE UNIT TRIBUNAL; membru al Comisiei Antidoping a FRF.

Public țință

Avocați, juristi, directori și manageri de cluburi sportive, agenți, practicieni în insolvență

Detaliile evenimentului

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

PREȚ

450 lei

Diplomă participare

Voucher Sintact (15 zile)

Preț fără TVA (19%)

CÂND ȘI UNDE

5 decembrie 2024, orele 15:00 - 18:00

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.

Jurisdicția în sport;
Organizarea structurilor sportive;
Contractele în sport

5 decembrie 2024,
orele 15:00 – 18:00, online