Implementarea principiului
due-diligence în România

21 iunie 2024, între 13:00 – 16:00

Cristian Jura

00days
00hours
00minutes
00seconds
00days
00hours
00minutes
00seconds

Speaker: Cristian Jura

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Despre webinar

Webinarul este mai mult decât un curs, este o întâlnire cu un specialist care își expune cunoștințele și experiența în domeniul complex al conceptului de due diligence.

Întreprinderile din UE își desfășoară activitatea în medii complexe și, cu precădere întreprinderile mari, se bazează pe lanțuri valorice globale. Având în vedere numărul semnificativ de furnizori din Uniune și din țările terțe și complexitatea în ansamblu a lanțurilor valorice, întreprinderile din UE, inclusiv cele mari, pot întâmpina dificultăți în contextul identificării și atenuării riscurilor în cadrul lanțurilor lor valorice legate de respectarea drepturilor omului sau de impactul asupra mediului. Identificarea acestui impact negativ în lanțurile valorice va fi simplificată dacă mai multe întreprinderi își îndeplinesc obligația de diligență și, prin urmare, sunt disponibile mai multe date referitoare la impactul negativ asupra drepturilor omului și asupra mediului.

    Întreprinderile din România nu pot face abstracție de acest mediu european, care se bazează din ce în ce mai mult pe respectarea drepturilor omului și impactul asupra mediului. Familiarizându-se cu aceste valori, cu conceptul de due diligence, se vor putea conecta mai bine la mediul de business european și vor putea identifica noi oportunități de cooperare.

Speaker: Cristian Jura

Profesor universitar, Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din anul 2014; Profesor asociat, Facultatea de Drept, ASE; Secretar de stat, membru al Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminării din anu 2010; Reprezentant al României la Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței/ ECRI din cadrul Consiliului Europei din anul 2018; Formator la Institutul Național pentru Pregătirea, Perfecționarea Avocaților INPPA, la Institutul National al Magistraturii INM și la Colegiul Consilierilor Juridici, București.

Beneficii participanți

Participanții se vor familiariza cu conceptul de due-diligence, cu legislația europeană în vigoare, cu legislația transversală, cu elemente practice privind implementarea due-diligence, avantajele implementării due diligence.

Se vor expune într-o manieră condensată informații greu accesibile și de importanță capitală tuturor celor care sunt deja implicați în acest domeniu sau celor care dorec să își lărgească aria de specializări

Urmând soluțiile oferite în cadrul webinarului cresc șansele ca o companie să își largească orizontul, identifice noi parteneri și să își crească avantajul competitiv.

Agenda evenimentului

Partea I

Familiarizarea cu legislația europeană și internațională, legislația transversală, în domeniul due diligence.

Reglementările din domeniul dezvoltării durabile au fost completate cu norme speciale ce abordează subiecte legate de dreptul muncii, discriminarea directă, discriminarea indirectă, hărțuirea, hărțuirea morală.

Cea mai recentă normă incidentă în acest domeniu este Convenția ILO C190 care recunoaște dreptul fiecărui angajat la un mediu de lucru fără violență și fără hărțuire.

Partea II

Ce înseamnă due diligence?

Cui se adresează?

Care sunt metodele de implementare?

Cum se face raportarea?

Partea III

Riscurile nerespectării normelor de due diligence:

Penalizări și amenzi

Afectarea reputației și a brandului

Întreruperi operaționale

Fluctuații și pierderi majore de personal

Natura și gravitatea neconformității afectează direct consecințele pe care le va suporta business-ul.

Detaliile evenimentului

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

PREȚ

450 lei

Diplomă participare

Voucher Sintact (15 zile)

Prețul nu include TVA (19%)

CÂND ȘI UNDE

21 iunie 2024, orele 13:00 - 14:00

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.

Implementarea principiului due-diligence în România

21 Iunie 2024, orele 13:00 – 14:00, online