DESCRIEREA EVENIMENTULUI

Cheltuielile deductibile reprezintă aproape orice cheltuieli "ordinare, necesare şi rezonabile" care ajută la obținerea veniturilor din afaceri. Cheltuielile deductibile sunt cele care pot fi scăzute din venitul unei companii înainte de a fi supuse impozitării. Există deduceri standard de cheltuieli efectuate în scopul desfășurării activității, cum ar fi cheltuieli generale şi administrative, de afaceri legate de călătorie, de publicitate, cheltuieli cu salariile și beneficiile angajaţilor. Altele au deductibilitate limitată sau sunt interzise în mod expres de lege de a fi deductibile, chiar dacă acestea pot fi folosite în afaceri pentru a câştiga venituri.


Buna gestionare a unei afaceri trebuie să includă o gestionare eficientă a datoriilor fiscale ale companiei, maximizarea deducerilor şi minimizarea obligaţiilor în limitele legii. Profitând de deduceri fiscale admisibile entitățile, prin politici fiscale, pot maximiza cheltuielile de afaceri deductibile și/ sau diminua riscurile fiscale prin optimizarea proceselor și, implicit, a costurilor.


În cazul unei inspecții fiscale, deductibilitatea cheltuielilor este un subiect de discuții și negocieri și, de cele mai multe ori, controalele fiscale se finalizează prin acte de impunere care împovărează entitatea verificată, de cele mai multe ori destabilizatoare pentru aceasta.

Claudiu Ristea, consultant fiscal

Claudiu are o vastă experienţă în activitatea de inspecţie fiscală, peste 22 de ani, pe care a început să o desfăşoare ca inspector şi ulterior ca şef serviciu în cadrul Direcţiei de Control Financiar de Stat, Constanţa, apoi ca director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa şi Ilfov, departamentul Activitatea de inspecţie fiscală. Claudiu este un foarte bun specialist, acreditat ca expert contabil, auditor financiar şi consultant fiscal.

Prin experienţa sa vastă, câştigată atât în mediul privat, cât şi ca bugetar în cadrul ANAF, astăzi, Claudiu asistă companiile în timpul controalelor efectuate de autorităţile fiscale şi în organizarea departamentului de taxe, consultanţă în domeniu, astfel încât acestea să minimalizeze riscurile fiscale. De asemenea acordă suport în formularea obiecţiunilor şi contestaţiilor împotriva actelor administrative emise de organele fiscale. Având capacitate de analiză şi sinteză, Claudiu oferă soluţii pentru asigurarea condiţiilor de aplicare şi respectare  a procedurilor fiscale, astfel încât companiile să poată gestiona corespunzător riscurile fiscale.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

⏹  Deductibilitatea cheltuielilor - trainer Cerasela Dragoș
⏹  Cum contestăm un act administrativ fiscal? Informații de protecție fiscală - trainer Claudiu Ristea

SEMINAR 31 IANUARIE 2019

  Regula generală și tipuri de cheltuielile deductibile

  Deduceri standard, limitări ale deducerilor, deduceri interzise de lege cu multe exemple/ spețe fiscale care să conducă la tratamentul fiscal corect, la maximizarea deducerilor şi minimizarea obligaţiilor în limitele legii

  Elemente esențiale în perspectiva unei contestații împotriva actului administrativ-fiscal, competența de soluționare, termenele de depunere și procedurile de contestare a:

– actelor de executare silită;
– titlului de creanță stabilit prin decizia de impunere.

  Care sunt actele întocmite de organele fiscale ce nu pot fi contestate

  Exemple de soluții date asupra contestațiilor la actele administrativ-fiscale.

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 031.22.44.158
alina.alexe@wolterskluwer.com

Click aici pentru înscriere!

Cerasela Dragoș, consultant fiscal

Doamna Cerasela Dragoș are o experiență de consultant de peste 25 de ani, începându-și cariera in companii foarte cunoscute, precum Arthur Andersen sau Ernst & Young. De asemenea, a creat și condus echipa de consultanți de la ABS Financial Services din București, o firmă de consultanță fiscală și servicii de contabilitate. În cariera sa, de la Consultant la Senior Manager la Ernst & Young, a fost mereu o persoană care știe să comunice oportunitățile fiscale unui public de nespecialiști.

În această perioadă, de peste 25 ani de experiență în domeniu, a contribuit, prin cunoștințele ei în domeniul automatizării, la ridicarea standardelor de contabilitate și fiscalitate în România. Cerasela are un stil direct și practic, și a condus zeci de training-uri. Preferă grupuri mai mici, pentru că acolo se pot trata în mod interactiv problemele practice ale audienței.

INFORMAȚII DE PROTECȚIE FISCALĂ

Trebuie să știti cum puteți contracara efectele unei impuneri, în fapt, trebuie să cunoașteți cum puteți acționa împotriva actelor administrativ-fiscale de impunere și/sau executare. 

Astfel spus, dacă sunteți afectat de un act administrativ fiscal, trebuie să cunoașteți cum să procedați și cum să acționați în favoarea unei soluții în temeiul legii.

BENEFICIILE PARTICIPANȚILOR

  Știi să identifici corect care sunt cheltuielile deductibile pentru compania ta

  Afli cum îți poți maximiza cheltuielile deductibile

  Cunoști cum poți contracara efectele unei impuneri din partea ANAF

  Înveți cum să-ți diminuezi riscurile fiscale prin optimizarea proceselor


TEMATICA SEMINARULUI

       PREȚURI


Early Booking   (pană la 15 ianuarie 2019)    350 LEI + TVA
Late Booking 
   (din 16 ianuarie 2019)           450 LEI + TVA

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de email alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

       INCLUSE ÎN PREȚ


  diplomă de participare;
  pauză de cafea;
  voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din evenimentele viitoare Wolters Kluwer*;
  voucher sintact.ro (acces 15 zile);
  voucher de 450 lei discount pentru 
achiziția soluției juridice LexForce.

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.


DETALIILE EVENIMENTULUI

       CÂND ȘI UNDE31 IANUARIE 2019 
Orele 14:00 – 18:00
Sala de cursuri Wolters Kluwer România

Bd. Tudor Vladimirescu 22, 
Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București


TRAINERII EVENIMENTULUI

SUNĂ ACUM!

⏹  Deductibilitatea cheltuielilor 
     - trainer Cerasela Dragoș

⏹  Cum contestăm un act administrativ fiscal? 
     Informații de protecție fiscală 
     - trainer Claudiu Ristea