VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe:  0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

Drepturile omului și inteligența artificială

VREAU SĂ PARTICIP!

Drepturile omului și inteligența artificială

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe: 0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

08 Februarie 2024 

Prezentarea evenimentului
  • Asigurarea faptului că drepturile omului sunt consolidate și nu subminate de inteligența artificială (IA) este unul dintre factorii-cheie care vor defini lumea în care trăim.

  • Tehnologia bazată pe inteligență artificială intră în tot mai multe aspecte ale vieții fiecărui individ, de la aparatele electrocasnice inteligente la aplicațiile de socializare, și este din ce în ce mai mult utilizată de autoritățile publice pentru a evalua personalitatea sau competențele oamenilor, pentru a aloca resurse și pentru a lua decizii care pot avea consecințe reale și grave asupra drepturilor omului. Prin urmare, găsirea unui echilibru corect între dezvoltarea tehnologică și protecția drepturilor omului este o chestiune urgentă.

  • Cursanții vor lua contact cu instrumentele legale ce guvernează/reglementează în prezent la nivel European inteligența artificială și vor înțelege riscurile pe care folosirea IA le generează din perspectiva protecției drepturilor omului: discriminare bazată pe criterii neconturate încă, afectarea dreptului la un proces echitabil, a libertății de exprimare sau accesul la educație.

CÂND ȘI UNDE

08 FEBRUARIE 2024; Orele 13:00 – 16:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului

Urmărește Wolters Kluwer

© 2024 Wolters Kluwer România. Toate drepturile rezervate

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către I.N.P.P.A. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

#1    Impactul inteligenței artificiale asupra drepturilor omului;
#2    Cadrul legal;
#3    Drepturile omului – perspectiva by design din punctul de vedere al IA;
#4    Potențialul discriminator al folosirii IA – discriminarea directă și indirectă;
#5    Inteligența artificială și rule of law;
Agenda

webinarului

Participanți
  • Avocați, juriști, studenți la drept, profesioniști IT și dezvoltatori IA

ELENA LAZĂR


Este avocat titular al Cabinetului de avocat „Lazăr Elena”, fiind specializată în drept internațional și în dreptul noilor tehnologii.


La finalizarea studiilor, s-a alăturat corpului profesoral al Facultății de Drept a Universității din București, în cadrul căreia predă în calitate de Conf. Univ. Dr. materiile Drept Internațional public și Organizații și Relații Internaționale, Dreptul internațional al protecției minorităților și Dreptul European al internetului.

 În anul 2021-2022, aceasta a deținut și funcția de expert EUROJUST în cadrul programului EuroMed Justice. 

În prezent, aceasta deține funcția de arbitru la Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga. Totodată, este redactor executiv al Revistei Române de Drept Internațional (www.rrdi.ro) și director executiv al Centrului pentru studii în drept internațional și transnațional.

Lectorul evenimentului