DESCRIEREA WEBINARULUI

Obiectivul seminarului este cunoașterea drepturilor minorităților etnice, cunoașterea și înțelegerea conceptului de minoritate etnică, acceptarea minorităților ca element indispensabil pentru dezvoltarea societății și protecția drepturilor lor ca o contribuție la stabilitatea politică și socială, o recunoaștere autonomă a drepturilor minorităților sau a protecției pozitive a acestora, precum și deschiderea către o lume multilingvistică și multiculturală diversă.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL 
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

WEBINAR 08 DECEMBRIE  2020

Pentru mai multe informații 
vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe 031.22.44.151;

alina.alexe@wolterskluwer.com

Vreau să particip!

Dreptul minorităților

PREȚURI

400 LEI + TVA

* În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

INCLUSE ÎN PREȚ

voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
voucher de 450 lei discount pentru 
achiziția soluției juridice LexForce.


CÂND ȘI UNDE

 08 decembrie 2020Orele 14:00 – 17:00;
Webinar, se desfășoară online

Claudia Balint


 Claudia are experiență vastă în activitățile profesionale (consultanță, suport juridic, reprezentare societăți în cadrul procedurilor de soluționare a litigiilor pe cale amiabilă, practică judiciară în legislația italiană) de Consilier juridic definitiv, Mediator autorizat, activități culturale și știintifice cu participare proiecte, evenimente culturale și sociale la nivel local și internațional (întâlniri, negocieri, medieri, suport psiho-social și juridic pentru persoanele dezavantajate sau cu probleme de sănătate-handicap), precum și promotor al diversității interculturale, al libertății de exprimare, al dialogului intercultural, integrării sociale și apărător al drepturilor și libertăților omului.


 De asemenea, este absolventă a studiilor post-universitare de Politică externă și Diplomație în cadrul IDR, stagii de Drept comunitar și internațional, traducător și interpret autorizat română-italiană-engleză (Tribunalul Arezzo - Italia) în domeniul juridic.

SUNĂ ACUM!

TEMATICA WEBINARULUI

DETALIILE WEBINARULUI

TRAINERUL WEBINARULUI

⏹️    Constituția României și reglementările internaționale;
⏹️    Legea nr. 86 pentru Statutul Naționalităților Minoritare;
⏹️    O perspectivă diferită și adaptată la contextul actual a protecției dreptului minorităților;
⏹️    Valoarea multiculturalismului;
⏹️    Principiul nondiscriminării pe criterii etnice, rasiale etc;
⏹️    Punerea în aplicare a Directivei 2000/43 / CE pentru un tratament egal între oameni, indiferent de rasă și origine etnică;
⏹️    Beneficiile multiculturalismului și multilingvismului la nivel național și internațional.

⏹️    Legea 192/2006; Directiva 52/2008/CE;
⏹️    Originea conflictelor;
⏹️    Gestionarea conflictelor;
⏹️    Proceduri alternative de soluționare a conflictelor din perspectiva Europei;
⏹️    Tehnici și strategii în implementarea negocierii și medierii;
⏹️    Provocarea COVID-19 în adoptarea de noi tehnici și măsuri în mediul virtual;
⏹️    Beneficiile metodelor de negociere și mediere.

Cunoașterea drepturilor minorităților, abordarea soluțiilor alternative de conviețuire dintr-o perspectivă diferită prin multiculuralism, valorificarea culturii diverse la nivel național, stimularea de oportunități pentru dezvoltarea și protecția valorilor etniilor culturale, facilitarea reintegrării și exprimării libere a acestora în teritoriul național și european.

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial..

și multiculturalismul

Vreau să particip!Vreau să particip!

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta

BENEFICII PARTICIPANȚI

AGENDA WEBINARULUI

⏹️     Conceptul de minoritate;
⏹️     Un pic de istorie;
⏹️     Protecția minorităților în contextul internațional;
⏹️     Articolul 27 - Pactul privind drepturile civile și politice;
⏹️     Aspectele particulare ale minorității etnice în exprimarea culturii lor;
⏹️     Promovarea de către UE a respectării și protecției dreptului minorităților.

ONG-uri, asociații și fundații, instituții statale, avocați, mediatori. 

PUBLIC ȚINTĂ

Naim Belgin


 Membru activ în organizaţii etnice din 1992 până în prezent, a acumulat o experienţă considerabilă în organizarea evenimentelor interetnice naţionale şi internaţionale. Preşedintele Uniunii Democrate Tătare, Membru în Comitetul Director al Federaţiei Mondiale de Jocuri Tradiţionale, membru în Congresul Mondial al Tătarilor, membru în „Comitetul de organizare al Campionatului Mondial de Kureş” şi multe alte organizaţii internaţionale. Organizator al preselecţiei Turkviziyon” din România (2013-prezent, deşi din 2015 nu s-a mai ţinut din motive independente de voinţa organizaţiei UDT), organizator al Festivalului Internaţional Turcic-Tătar din 2017 până în prezent, inclusiv anul pandemiei 2020, proiect de 3 ani realizat în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor constȃnd în activităţi culturale şi moral religioase de integrare socială, precum şi numeroase proiecte de conservare a identităţii turcico-tătare: festivalul prieteniei, cupa prieteniei, concursuri culinare, congrese, cursuri, simpozioane, colocvii, tipărire de cărţi şi reviste etc.


Claudia Balint


 Claudia are experiență vastă în activitățile profesionale (consultanță, suport juridic, reprezentare societăți în cadrul procedurilor de soluționare a litigiilor pe cale amiabilă, practică judiciară în legislația italiană) de Consilier juridic definitiv, Mediator autorizat, vicepreședinte al Asociației „Drum Comun spre o Lume Mai Bună”, activități culturale și știintifice cu participare proiecte, evenimente culturale și sociale la nivel local și internațional (întâlniri, negocieri, medieri, suport psiho-social și juridic pentru persoanele dezavantajate sau cu probleme de sănătate - handicap), precum și promotor al diversității interculturale, al libertății de exprimare, al dialogului intercultural, integrării sociale și apărător al drepturilor și libertăților omului.


 De asemenea, este absolventă a studiilor post-universitare de Politică externă și Diplomație în cadrul IDR, stagii de Drept comunitar și international, traducător și interpret autorizat română-italiană-engleză (Tribunalul Arezzo - Italia) în domeniul juridic.

INVITATUL WEBINARULUI