Beneficiile participanților

Astfel, legislația muncii a mers în direcția flexibilizării raporturilor de muncă, în timp ce jurisprudența europeană în materie socială a condus la modificarea legislației naționale. Modificări  legislative semnificative având la bază respectarea principiului egalității de tratament au survenit în întreaga legislație socială, fiind completate de o jurisprudență extrem de abundentă a instanțelor interne și europene.

⏹ Reglementarea egalității de tratament în legislația română
⏹ Criterii și forme de discriminare
⏹ Hărțuirea la locul de muncă
⏹ Noii concepte în materie - mobbing-ul
⏹ Reglementările europene în materie (5 directive)
⏹ Rolul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării
⏹ Jurisprudență internă relevantă
⏹ Jurisprudență europeană în materie
⏹ Decizii ale Curții Constituționale

Scopul acestui webinar este tocmai acela de a scoate în evidență pașii care trebuie urmați, atât de angajator, cât și de salariat, în cazul în care se confruntă cu problemele delicate pe care le ridică legislația muncii în materie de egalitate de tratament, mai ales din perspectiva ultimelor modificări și, nu în ultimul rând, aspecte concrete pe care trebuie să le aibă în vedere persoana însărcinată de angajator/reprezentantul salariaților/avocatul  în soluționarea unui astfel de conflicte, indiferent dacă reprezintă interesele uneia sau alteia dintre părți.

Tematica webinarului

Descrierea webinarului

Trainerul webinarului

Discriminarea 
în raporturile de muncă

Webinar 09 decembrie 2020

În prezent, legislația muncii se află la o răscruce de drumuri, modificările survenite, atât la nivel național, cât și la nivel european, schimbând radical viziunea asupra egalității de tratament, discriminări sau hărțuirii la locul de muncă.

Detaliile evenimentului

CÂND ȘI UNDE

09 decembrie 2020; Orele 12:00 – 15:00
Online

INCLUSE ÎN PREȚ

⏹ diplomă de participare;
⏹ voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
⏹ voucher de 450 lei discount pentru achiziția 
soluției juridice LexForce.

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data defășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Vreau să particip!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 0737 733 450; 
alina.alexe@wolterskluwer.com

Sună acum!

Avocați, consilieri juridici, personal resurse umane, juriști, angajați și angajatori, din sectorul public sau privat, interesați de cunoașterea aspectelor practice legate de problematica egalității de tratament în raporturile de muncă, precum și de pașii care trebuie urmați atât în procedură internă sau în fața unei instanțe de judecată.

Public
țintă

Este avocat şi cadru didactic în învăţământul juridic superior, cunoscut în calitate de specialist în domeniul dreptului muncii și securităţii sociale precum şi în dreptul penal al muncii. Este autorul a peste 40 de cărţi şi studii de specialitate.

Este doctor în Dreptul muncii şi conferenţiar universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucureşti precum și la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, este formator la Institutul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Institutul Notarial Român și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Are experienţă practică şi didactică de peste 20 ani în domeniul dreptului.

 Domeniile pe care s-a axat în cariera didactică și în activitatea de avocat sunt: dreptul muncii, dreptul securităţii sociale, drept social european și contencios administrativ.

prof. univ. dr. av.
Radu Răzvan POPESCU

Jurisprudență internă și europeană

Vreau să particip!Vreau să particip!