Definirea juridică a ființei umane

17 octombrie 2024,

între 14:00 – 17:00

Veronica Dobozi

00days
00hours
00minutes
00seconds
00days
00hours
00minutes
00seconds

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Despre webinar

Definită ca domeniu interdisciplinar, fundamentat pe transferul de principii teoretice şi metodologice între biologie şi medicină, biomedicina a contribuit la schimbări spectaculoase în viaţa oamenilor, având în același timp o viziune mai restrânsă asupra ființei umane, ce este privită strict din perspectiva sa biologică.

Unul dintre conceptele care apăreau ca fiind potențial imuabile și care a fost pulverizat de rezultatele cercetărilor științifice, în general, și biomedicale, în special, din ultimii ani, este conceptul de ființă umană. Acesta necesită o definire juridică cu celeritate, după cum toate noțiunile relative și interdependente necesită o revigorare juridică sau poate o rescriere fundamentală (cum este cazul noțiunii de „demnitate umană”).

Lectorul va prezenta ultimele evoluții din dreptul internațional și de drept comparat în privința definirii juridice a ființei umane prin diferențierea acesteia de ființele umane modificate genetic și alte organisme modificate genetic prin utilizarea ADN-ului uman.

Tematica

    Prezentarea își propune să răspundă în principal la următoarele întrebări:

  • Ce este acum ființa umană din punct de vedere juridic?
  • De cine sau de ce trebuie aceasta delimitată?
  • De ce este necesar acest demers?
  • Care este varianta de definiție cea mai benefică, una inclusivă sau, dimpotrivă, una strictă, exclusivă?

Beneficii Participanți

Dezvoltarea geneticii și a inteligenței artificiale dezvoltă o presiune exponențială asupra acestui subiect. Participanții vor afla informații noi din domeniul juridic, (bio)medical, genetic și altele.

Public țintă

  • Specialiști în drept
  • Specialiști în medicină
  • Profesioniști din domenii conexe

Speaker: Veronica Dobozi

Veronica Dobozi, Partner, STOICA & ASOCIAȚII, a participat la asistarea și reprezentarea clienților în litigii de drept penal și de drept contravențional, litigii în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, litigii de dreptul familiei, în procedurile specifice cazurilor de răpiri internaționale de copii și în litigii de drept comun.

Detaliile evenimentului

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

PREȚ

450 lei

Diplomă participare

Voucher Sintact (15 zile)

Prețul nu include TVA (19%)

CÂND ȘI UNDE

17 octombrie 2024, orele 14:00 - 17:00

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.

Definirea juridică a ființei umane

17 octombrie 2024, orele 14:00 – 17:00, online