Descrierea evenimentului

Scopul acestui curs este de a vă pune la dispoziție informații despre felul cum puteți accesa lumea actuală a artei și despre cum pot fi interpretate datele frecvent vehiculate cu privire la această piață, ce se dezvoltă, an de an, din ce în ce mai interesant și mai... internațional.Caracteristicele investiției în artă: 
accesibilitatea, lichiditatea, costurile de administrare, riscul investițional, asigurându-se astfel un tablou general complet al investiției în artă ce constituie un valoros punct de plecare în demersul de cunoaștere al produsului artistic.


Vor fi prezentate informații în legătură cu achiziția, deținerea și vânzarea bunurilor culturale mobile, obligațiile și drepturile comercianților de artă, dar și ale instituțiilor publice implicate, transferul peste hotare a operelor de artă și aspectele fiscale incidente acestor operațiuni.

VREAU SĂ PARTICIP!

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

DREPTUL ARTEI 
ȘI INVESTIȚIA ÎN ARTĂ

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina AlexeTelefon: 0737 733 450;

E-mail: alina.alexe@wolterskluwer.com

Este doctor în drept și avocat specializat în dreptul pieței de artă, definindu-și activitatea prin pasiune. Având un orizont extins al cunoștințelor în materie de artă, Mihaela are o abordare care îmbină sensul practic cu înțelegerea cerințelor legale, sculptând o nișă în consilierea actanților culturali. Totodată este redactor șef al Revistei Române de Drept al Afacerilor.

Webinar 04 iunie 2020

SUNĂ ACUM!

Despre investiția și dreptul în artă cu Mihaela Mocanu și invitații săi

⏹   De ce merită să investești în artă?
⏹   Care sunt mecanismele pieței de artă?
⏹   Este arta o investiție sigură?

Beneficiile participanților

Participanții vor afla care sunt caracteristicele investiției în artă: accesibilitatea, lichiditatea, costurile de administrare, riscul investițional, asigurându-se astfel un tablou general complet al investiției în artă ce constituie un valoros punct de plecare în demersul de cunoaștere al produsului artistic.

Vor fi prezentate informații în legătură cu achiziția, deținerea și vânzarea bunurilor culturale mobile, obligațiile și drepturile proprietarilor, cât și ale comercianților de artă, ale instituțiilor publice implicate, transferul peste hotare a operelor de artă și aspectele fiscale incidente acestor operațiuni.

Tematica webinarului

  De ce merită să investești în artă?
 Care sunt mecanismele pieței de artă?
 Este arta o investiție sigură?
 Caracteristicile investiției în artă;
 Tipuri de investiții: opere de artă, obiecte de colecție, investiția în metale;
 Instrumente juridice.


Publicul țintă

Seminarul se adresează mai ales celor care doresc să investească în artă, prezentând aspecte fundamentale ale comerțului cu opere și obiecte de artă.

În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de e-mail alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minimum 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată nu se restituie având în vedere costurile organizatorice deja implicate și nici nu mai poate fi realocată pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Veți beneficia, în schimbul sumei pe care o achitați, de materialele oferite de speaker în urma evenimentului la care ați fost înscris/ă.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

PREȚ: 350 lei + TVA

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 5 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial, atât telefonic cât și pe e-mail. Taxa de participare achitata se poate utiliza ca și compesare pentru un alt eveniment organizat exclusiv de Wolters Kluwer România sau poate fi returnată în termen de 10 zile lucrătoare, de la data emiterii facturii storno. 

CÂND ȘI UNDE
04 iunie 2020; Orele 14:00 – 18:00

Fiind vorba despre un webinar, locul de unde vă conectați cu noi rămâne la alegerea dumneavoastră, din confortul locuinței sau al biroului unde lucrați.

ÎNSCRIERE
Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

INCLUSE ÎN PREȚ

  diplomă de participare;
  voucher sintact.ro (acces 15 zile);
  voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției 
juridice LexForce.

Detaliile evenimentului

VREAU SĂ PARTICIP!VREAU SĂ PARTICIP!

Mihail Stomff 

Este Director Art Advisory și Private Sales Artmark din 2008 și Membru al Consiliului de Administrație Artmark din 2014. Având o bogată experiență în domeniul comerțului cu artă, Mihail Stomff a ocupat funcțiile de Director al Galeriilor de Artă Elisabeta (1994–2008) și expert asociat Djaburov Art – Galerie de artă și antichități (1996-2003). De asemenea, este evaluator AEEAR (Asociația Experților și Evaluatorilor de Artă din România) din 2011 și membru al Asociației Comercianților de Artă din România. A participat în calitate de colaborator la redactarea lucrărilor “Salonul Oficial de Sculptură – Emoția estetică – 1924-1947”, Salonul Oficial de Pictură – 1924-1947” și a monografiei Tia Peltz.

Robert Rădulescu

Cu peste 12 ani de experiență pe piața de artă din România, Robert Rădulescu a ocupat poziții de director al Departamentelor de Consignare și Vânzări Regionale ale Casei de Licitații Artmark (2008-2013), a fost Co-director Artsafari – Pavilionul de Artă București (2013-2014), director Artmark Exclusive - companie specializată în vânzări private, artă de patrimoniu și artă contemporană (2015-2020), precum și director al primei casei de licitații online, Lavacow, (2016-2019).

Despre investiția 
și dreptul în artă cu Mihaela Mocanu 
și invitații săi

Descrierea evenimentului

Scopul acestui curs este de a vă pune la dispoziție informații despre felul cum puteți accesa lumea actuală a artei și despre cum pot fi interpretate datele frecvent vehiculate cu privire la această piață, ce se dezvoltă, 
an de an, din ce în ce mai interesant și mai... internațional.

Caracteristicele investiției în artă: 
accesibilitatea, lichiditatea, costurile de administrare, riscul investițional, asigurându-se astfel un tablou general complet al investiției în artă ce constituie un valoros punct de plecare în demersul de cunoaștere al produsului artistic.

Vor fi prezentate informații în legătură cu achiziția, deținerea și vânzarea bunurilor culturale mobile, obligațiile și drepturile comercianților de artă, dar și ale instituțiilor publice implicate, transferul peste hotare a operelor de artă și aspectele fiscale incidente acestor operațiuni.