VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe:  0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

Interacțiunea cripto-activelor cu instrumentele și serviciile financiare

VREAU SĂ PARTICIP!

Interacțiunea cripto-activelor cu instrumentele și serviciile financiare

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe: 0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

29 August 2023 

Prezentarea evenimentului
  • Cripto-activele reprezintă una dintre principalele aplicații ale tehnologiei registrelor distribuite (DLT) în domeniul financiar, fiind într-o continuă expansiune, iar autoritățile europene au adoptat  Regulamentul privind piețele criptoactivelor (MiCA), Regulamentul privind un regim pilot pentru infrastructurile pieței bazate pe DLT (Regulamentul DLT) și au adaptat cadrul legislativ existent privind instrumentele financiare pentru a realiza clarificarea regulilor aplicabile cripto-activelor atunci când acestea interacționează cu sfera instrumentelor financiare.

  • Prezentul webinar își propune să prezinte aspecte juridice utile pentru analiza cripto-activelor și a situațiilor în care aceste cripto-active pot interacționa cu sfera instrumentelor și serviciilor financiare, putând fi astfel calificate drept instrumente financiare, iar serviciile vizând aceste cripto-active putând fi considerate drept servicii financiare, în vederea facilitării asigurării conformității cu prevederile legale și evitării riscurilor generate de calificarea incorectă a unui cripto-activ.

  • Prezentul webinar va trata cripto-activele (tokenuri și NFT-uri/tokenuri nefungibile), va prezenta situațiile în care un crypto-activ interacționează cu legislația privind instrumentele și serviciile financiare, va prezenta aspecte privind instrumentele financiare bazate pe DLT, respectiv tokenizarea instrumentelor financiare tradiționale, precum și utilizarea tehnologiei DLT în sfera serviciilor de tranzacționare și post-tranzacționare.

OANA DRAGOMIR

Este avocat în cadrul Baroului București, având o experiență de 17 ani acumulată atât în case de avocatură aflate în vârful clasamentele din domeniul avocaturii, cât și în bănci, instituții financiare nebancare și companii activând în domeniile Financiar-Bancar și Tehnologie.

Oana Dragomir este avocat fondator al NewLegalWay, oferind servicii juridice societăților în domenii precum: Tehnologie, Cripto-Active, Crowdfunding, Piețe de Capital, Financiar-Bancar (inclusiv Fintech) și eCommerce.

Oana a acordat consultanță în domeniile Tehnologie, Cripto-Active și Piețe de Capital cu privire la o serie de aspecte, precum: emiterea și vânzarea cripto-activelor (tokenuri și NFT-uri), revizuirea White Papers și redactarea documentației aferente listării și vânzării, analiza cripto-activelor și emiterea de opinii legale, cerințe privind derularea ICO, IEO, STO, servicii privind cripto-activele, metaverse, analiza interacțiunii cripto-activelor cu sfera instrumentelor și serviciilor financiare.

Oana deține o diplomă de Master în Drept European și Internațional al Afacerilor emisă de Université Paris 1 Panthéon- Sorbonne, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București, a urmat cursuri de securitate cibernetică și instrumente financiare derivate.

Oana este absolventă a unor cursuri internaționale (University of Pennsylvania și University of Helsinki) vizând DLT și blockchain, cripto-activele, investițiile, finanțările participative (crowdfunding), precum și AI.




CÂND ȘI UNDE

29 AUGUST 2023; Orele 14:00 – 17:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

 Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Lectorul evenimentului
Tematica

webinarului

#1 Definiția și tipologia cripto-activelor potrivit Regulamentului MiCA.

#2 Prezentarea situațiilor în care poate interveni interacțiunea cripto-activelor cu sfera instrumentelor financiare, precum și a serviciilor vizând cripto-activele cu sfera serviciilor financiare.

#3 Security tokens (tokenurile de investiții) considerate instrumente financiare și prevederile legale din domeniul instrumentelor și serviciilor financiare aplicabile acestora.

#4 Consecințele încadrării tokenurilor ca instrumente financiare, prin raportare la emitentul tokenurilor, la societățile care prestează servicii  vizând astfel de tokenuri, precum și la investitori.

#5 Instrumentele financiare bazate pe DLT și tokenizarea instrumentelor financiare tradiționale.

#6 Regulamentul DLT având drept obiectiv dezvoltarea piețelor secundare pentru instrumentele financiare tokenizate și promovarea adoptării DLT în sfera serviciilor de tranzacționare și post-tranzacționare.

#7 Tipurile de instrumente financiare ce pot fi admise la tranzacționare sau înregistrate într-o infrastructură a pieței bazată pe DLT.

#8 Cerințele privind constituirea infrastructurilor pieței bazate pe DLT și operatorii acestora.
Participanți
  • Cripto-activele și instrumentele financiare prezintă interes pentru multe companii și, de asemenea, pentru mulți profesioniști, indiferent de funcțiile ocupate incluzând, dar fără a se limita la: instituții de credit, SSIF, SAI, fonduri de investiții, depozitar central, operator piață, companii din domeniul IT, societăți care emit cripto-active, societăți care prestează servicii vizând cripto-activele (exchange-uri/ furnizori de servicii de schimb între monede virtuale şi monede fiduciare, furnizori de portofele digitale).

Urmărește Wolters Kluwer

© 2023 Wolters Kluwer România. Toate drepturile rezervate

•    Analiza tokenurilor de investiții (security tokens) și tokenurilor utilitare (utility tokens);

•    Înțelegerea criteriilor vizând delimitarea tokenurilor utilitare și NFT-urilor de instrumentele financiare;

•    Analiza serviciilor aferente tokenurilor și NFT-urilor care se califică drept instrumente financiare și înțelegerea obligațiilor legale aferente;

•    Gestionarea proiectelor vizând cripto-activele în conformitate cu prevederile legale.
Beneficii participanți
•    Analiza tokenurilor de investiții (security tokens) și tokenurilor utilitare (utility tokens);

•    Înțelegerea criteriilor vizând delimitarea tokenurilor utilitare și NFT-urilor de instrumentele financiare;

•    Analiza serviciilor aferente tokenurilor și NFT-urilor care se califică drept instrumente financiare și înțelegerea obligațiilor legale aferente;

•    Gestionarea proiectelor vizând cripto-activele în conformitate cu prevederile legale.
Agenda

webinarului

  • Definiția și tipologia cripto-activelor potrivit Regulamentului MiCA.

  • Prezentarea situațiilor în care poate interveni interacțiunea cripto-activelor cu sfera instrumentelor financiare, precum și a serviciilor vizând cripto-activele cu sfera serviciilor financiare.

  • Security tokens (tokenurile de investiții) considerate instrumente financiare și prevederile legale din domeniul instrumentelor și serviciilor financiare aplicabile acestora.

  • Consecințele încadrării tokenurilor ca instrumente financiare, prin raportare la emitentul tokenurilor, la societățile care prestează servicii  vizând astfel de tokenuri, precum și la investitori.

  • Instrumentele financiare bazate pe DLT și tokenizarea instrumentelor financiare tradiționale.

  • Regulamentul DLT având drept obiectiv dezvoltarea piețelor secundare pentru instrumentele financiare tokenizate și promovarea adoptării DLT în sfera serviciilor de tranzacționare și post-tranzacționare.

  • Tipurile de instrumente financiare ce pot fi admise la tranzacționare sau înregistrate într-o infrastructură a pieței bazată pe DLT.

  • Cerințele privind constituirea infrastructurilor pieței bazate pe DLT și operatorii acestora.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.