VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe:  0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

Selecția personalului și încheierea contractului individual de muncă. Aspecte teoretice și practice

VREAU SĂ PARTICIP!

Selecția personalului și încheierea contractului individual de muncă. Aspecte teoretice și practice

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe: 0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

14 Mai 2024 

Prezentarea evenimentului
  • Selecția personalului și încheierea contractului individual de muncă reprezintă etape foarte importante în cadrul relațiilor de muncă. Angajatorii trebuie să acționeze cu diligență, respectând prevederile legale în materie atunci când angajează. Începând cu modalitățile de selecție a personalului, obligația de informare a salariaților sau perioada de probă, etapa încadrării în muncă a lucrătorilor presupune cunoașterea și aplicarea corectă a legislației specifice, dar și redactarea corectă a regulamentului intern, care trebuie să cuprindă mențiuni relevante și în această materie. În acest fel, angajatorii pot evita anumite capcane, care pot genera dispute juridice inclusiv sub forma acțiunilor în instanță sau sancțiuni din partea inspectoratului teritorial de muncă. În cadrul acestui webinar, vor fi analizate aspectele teoretice, legale, dar și practice, care reies din practica instanțelor judecătorești, referitoare la selecția personalului și la încheierea contractului individual de muncă.

RADU PĂTRU

Cadru didactic universitar cu experiență de predare în domeniul Dreptului muncii (peste 15 ani).

Doctor în Dreptul muncii (din anul 2014) și absolvent de studii postdoctorale (2021) în domeniul Dreptului muncii în cadrul Academiei de Studii Economice din București.


Experiență în domeniul trainingului (formare profesională în domeniul Dreptului muncii) și a consultanței specializate în același domeniu.


Participant la numeroase evenimente științifice, conferințe naționale și internaționale cu publicarea comunicărilor în volumele colective.


Keynote speaker în cadrul unor prestigioase conferințe științifice din țară și din străinătate.


Autor de monografii, cursuri, studii, articole, enciclopedii, publicate în edituri prestigioase. 

Cu titlu de exemplu:

Cărți/Monografii

Contractele și acordurile colective de muncă, Hamangiu, 2014
Dreptul individual al muncii, Ed. Universitară, 2021
Curs de Drept Societar, ASE, 2018
Curs Dreptul Afacerilor, ASE, 2018
Dreptul afacerilor. Curs universitar. Teoria generală. Societățile. Relațiile de muncă în mediul de afaceri, Editura Universul Juridic, București, 2023.

Enciclopedii
Membru la Secțiunea Dreptul muncii la Enciclopedia Juridică Română, un proiect desfășurat de Editura Universul Juridic și Editura Academiei Române, alcătuit dintr-un colectiv de peste 100 de profesori de drept

Studii/ Articole
Autor al mai multor articole publicate in reviste de prestigiu din tara si strainatate, exemplu: Dreptul, Revista Română de Dreptul Muncii, Revista Română de Drept Comercial, Curierul fiscal, Tribuna Juridică etc.

CÂND ȘI UNDE

14 MAI 2024; Orele 13:00 – 16:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Lectorul
evenimentului
Tematica

webinarului

#1 aspecte legale privind cerințele specifice pentru candidați la momentul angajării, cu o privire specială asupra posibilelor elemente discriminatorii;
#2 negocierea contractului individual de muncă;
#3 obligații ale angajatorilor în materia încheierii contractelor individuale de muncă;
#4 obligația legală de informare a salariaților (art. 17 – 19 Codul muncii), aspecte teoretice și practice;
#5 tot ce trebuie să știți despre regimul juridic al perioadei de probă, în calitate de principală modalitate de selecție a personalului;
#6 cum poate ajuta regulamentul intern angajatorii  în materia selecției personalului.
Participanți
    Workshopul se adresează:
  • Reprezentanții angajatorilor;
  • Salariați din cadrul departamentelor de resurse umane;
  • Experți în legislația muncii care doresc să își îmbunătățească activitatea;
  • Reprezentanții sindicatelor sau persoanele care au calitatea de reprezentanți ai salariaților;
  • Reprezentanții patronatelor;
  • Cadre didactice, doctoranzi, masteranzi, avocați, magistrați și alți practicieni ai dreptului;
  • Salariații interesați în a afla mai multe despre relațiile de muncă.

Urmărește Wolters Kluwer

© 2024 Wolters Kluwer România. Toate drepturile rezervate

•    Participanții la webinar vor aprofunda aspectele legale referitoare la încheierea contractului individual de muncă, astfel încât, această etapă să fie finalizată cu succes. Va fi analizat regimul juridic al obligației de informare a salariaților, perioada de probă, obligațiile specifice ale angajatorilor în materia selecției personalului, elemente juridice referitoare la negocierea contractului individual de muncă. Participanților la webinar li se vor prezenta soluții practice pentru a evita folosirea cerințelor discriminatorii în materia angajării sau greșelile frecvent întâlnire în aplicarea obligației de informare a salariaților sau  în aplicarea corectă a prevederilor legale care reglementează perioada de probă. Participanților li se va prezenta și rolul important al regulamentului intern al companiei în materia selecției personalului.
Beneficii participanți

Participanții la webinar vor aprofunda aspectele legale referitoare la încheierea contractului individual de muncă, astfel încât, această etapă să fie finalizată cu succes. Va fi analizat regimul juridic al obligației de informare a salariaților, perioada de probă, obligațiile specifice ale angajatorilor în materia selecției personalului, elemente juridice referitoare la negocierea contractului individual de muncă. Participanților la webinar li se vor prezenta soluții practice pentru a evita folosirea cerințelor discriminatorii în materia angajării sau greșelile frecvent întâlnire în aplicarea obligației de informare a salariaților sau  în aplicarea corectă a prevederilor legale care reglementează perioada de probă. Participanților li se va prezenta și rolul important al regulamentului intern al companiei în materia selecției personalului.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către I.N.P.P.A. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.