© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL;
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Conferințele Wolters Kluwer România

VREAU SĂ PARTICIP!
Sună acum!

Dreptul afacerilor
Provocări actuale

22 noiembrie 2019

Wolters Kluwer România vă invită la o dezbatere susţinută de unii dintre cei mai buni profesionişti ai dreptului despre problemele actuale ale lumii afacerilor. Cea mai dinamică ramură a dreptului, dreptul afacerilor, este marcată astăzi de incertitudini, de repetate modificări legislative şi de jurisprudenţa neuniformă. Pentru toate acestea, căutăm împreună soluţii, integrând punctele de vedere diferite ale practicienilor, fie ei avocaţi, magistraţi, contabili, consultanţi fiscali, practicieni în insolvenţă sau chiar antreprenori.

Eveniment organizat sub egida 
Revistei Române de Drept al Afacerilor

Temele evenimentului

Pentru mai multe informații 
vă stăm la dispoziție!

Alina Alexe; 031.22.44.158

VREAU SĂ PARTICIP!

Moderator:
Prof. univ. dr. Florin MOŢIU
judecător Curtea de Apel Timişoara
Creanţele curente în procedura insolvenţei

Elisabeta ROȘU
Judecător Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Impactul procesului penal asupra insolvenței

Andreea DELI-DIACONESCU
Membru în consiliul de conducere al INPPI
Provocările aduse de Directiva privind 
cadrele de restructurare

Lector univ. dr. Raul Felix HODOŞ
Avocat, practician în insolvență, 
Hodoș Business Recovery
Câteva considerații asupra tratamentului 
garanțiilor în procedura insolvenței

Cristina IENCIU DRAGOŞ
Avocat, Head of Legal CITR, 
Country Coordinator INSOL Europe

Florin Moţiu

Florin Moţiu este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, judecător la Curtea de Apel din Timișoara, formator al Institutului Naţional al Magistraturii în drept comercial și în cooperare judiciară europeană în materie civilă și comercială, doctor în drept comercial al Universităţii de Vest din Timişoara din 2005, cu distincția Magna cum laude, cu teza Contractele comerciale de intermediere fără reprezentare, membru în rețeaua naţională de judecători pentru cooperarea judiciară în materie civilă şi comercială, director al Revistei Române de Dreptul Afacerilor (RRDA).

MODULUL
INSOLVENȚĂ

De câţiva ani, mii de companii au intrat în insolvenţă, fapt ce are efecte asupra întregii economii. Efortul echipelor de practicienilor în insolvenţă, avocaţilor, consultanţilor fiscali şi managerilor este orientat în redresarea şi salvarea companiilor româneşti. În acest context, aplicarea legislaţiei ridică probleme şi interpretări uneori controversate ce vor fi analizate în cadrul conferinţei.

Moderator:
Avocat dr. Sebastian BODU

Chestiuni fundamentale în guvernanța corporativă

Lect. dr. Sergiu GOLUB
Facultatea de Drept, 
Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

Adunările Generale ale Asociaților (AGA) - quo vadis?

Avocat Cornel POPA
Partener Țuca Zbârcea & Asociații

dr. Dragoş CĂLIN
Consilier juridic SIF “Transilvania”

Modalităţi de valorificare a dreptului de informare privind activitatea societăţii

Conf. univ. dr. Lavinia TEC
Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara
Loialitatea administratorului în cadrul grupului de societăți

Sebastian Bodu

Sebastian Bodu este doctor în drept (comercial) al Academiei de Studii Economice din București (2002) și Master of Business Administration al Kennesaw University din Georgia, SUA, prin „ASEBUSS” (2004). Este autorul a numeroase lucrări (preponderent în domeniul dreptului societar), printre care singurul tratat de Drept societar apărut în România, acum la a doua ediție (Editura Rosetti, 2019, 1700 pagini), Legea societăților, comentată (Editura Rosetti, 2017, 1500 pagini) sau Legea societăților adnotată cu jurisprudența 1897-2018 (Editura Rosetti, 2018). 
A publicat, începând cu anul 1998, peste 70 de articole în principalele reviste cu profil juridic. Sebastian Bodu este avocat și cadru didactic universitar din 1996.

MODULUL
SOCIETĂȚI

Legea societăţilor a fost modificată în acest an, iar noile prevederi au provocat inclusiv sesizarea Curţii Constituţionale. De asemenea, maniera de transpunere a dreptului european în materie este criticabilă în anumite privinţe. Despre toate aceste provocări vor comenta în cadrul conferinţei unii dintre cei mai avizaţi profesionişti ai dreptului societar actual.

Moderator:
Avocat dr. Mădălin NICULEASA
Partener, Niculeasa Law Firm

Efectivitatea Justiţiei în materie fiscală. Raportul dintre formă şi fond în înfăptuirea justiţiei fiscale

Cristian VELCU
Tax Director Țuca Zbârcea & Asociații Tax SRL

Substanța economică și limitele deductibilității

Mary-Elsa PÂRVAN
expert contabil și fiscal judiciar TASTEL
Rolul expertizei în aflarea adevărului judiciar

Conf. univ. dr. Ciprian PĂUN
FSEGA, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca
Rolul Administratorului Statutar în procedura de inspecție și contestație fiscală

Cerasela DRAGOŞ
Senior Partner, Advanced Fiscal Consulting

Provocări şi adaptări fiscale actuale

Mădălin Niculeasa

Avocatul Mădălin Niculeasa, fondatorul şi partenerul coordonator al casei de avocatură Niculeasa Law Office, este doctor în drept al Facultăţii de Drept al Universităţii din Bucureşti şi este specializat în litigii fiscale şi comerciale. A reprezentat mari companii naționale și internaționale în fața autorităților fiscale și a instanțelor și, de asemenea, în proceduri arbitrale comerciale în fața Camerei Internaționale de Comerț (ICC Paris și Londra).

MODULUL
FISCALITATE

Fiscalitatea în România a fost marcată, încă de la începutul anului, de modificări importante ale reglementărilor de profil. Cum s-au reflectat aceste schimbări în activitatea companiilor, dar şi în acţiunile introduse pe rolul instanţelor, va fi dezbătut de specialişti de prim rang ai fiscalităţii din ţara noastră.

Detaliile evenimentului

PREȚURI

Early Booking 
(până la 31 octombrie 2019)

400 lei + TVA

Late Booking
(din 1 noiembrie 2019)

500 lei + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de email alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. 

VREAU SĂ PARTICIP!VREAU SĂ PARTICIP!

CÂND ȘI UNDE

22 noiembrie 2019; Orele 13:00 – 19:00
RIN Central Hotel, Sala Nicolae Iorga

Strada Traian nr. 57, sector 5, București

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 5 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial, atât telefonic cât și pe e-mail. Taxa de participare achitata se poate utiliza ca și compesare pentru un alt eveniment organizat exclusiv de Wolters Kluwer România sau poate fi returnată în termen de 10 zile lucrătoare, de la data emiterii facturii storno. 

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

INCLUSE ÎN PREȚ

  diplomă de participare;
  pauză de cafea;
  voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul 

     din evenimentele viitoare Wolters Kluwer*;
  voucher sintact.ro (acces 15 zile);
  voucher de 450 lei discount pentru achiziția 

     soluției juridice LexForce;

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Wolters Kluwer Romania SRL nu este răspunzătoare pentru costurile suplimentare (transport, cazare etc.) angajate de participanţi. Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

Orele 13.00 - 14.50

Orele 15.00 - 16.50

Orele 17.00 - 18.50