© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL;
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Conferințele Wolters Kluwer România

EVENIMENT ÎNCHEIAT
Eveniment încheiat

Dreptul afacerilor.
Modificări actuale și preconizate în materia societăților și a insolvenței

Exclusiv online

Eveniment organizat sub egida 
Revistei Române de Drept al Afacerilor

24 noiembrie 2020

Wolters Kluwer România vă invită la o dezbatere susţinută de unii dintre cei mai buni profesionişti ai dreptului despre problemele actuale ale lumii afacerilor. Cea mai dinamică ramură a dreptului, dreptul afacerilor, este marcată astăzi de incertitudini, de repetate modificări legislative şi de jurisprudenţa neuniformă. Pentru toate acestea, căutăm împreună soluţii, integrând punctele de vedere diferite ale practicienilor, fie ei avocaţi, magistraţi, practicieni în insolvenţă sau chiar antreprenori.

Temele conferinței online

Pentru mai multe informații 
vă stăm la dispoziție!

Alina Alexe; 0737 733 450

Nu mai este disponibil

Moderator:
Prof. univ. dr. Florin MOŢIU
fost judecător Curtea de Apel Timişoara
Insolvența și pandemia - noutăți legislative

Andreea DELI-DIACONESCU
Membru în consiliul de conducere al INPPI
Compensația în procedura insolvenței și alte probleme de compatibilitate

Lector univ. dr. Raul Felix HODOŞ
Avocat, practician în insolvență, 
Hodoș Business Recovery
Desemnarea administratorului/lichidatorului judiciar: despre protejarea intereselor economice ale participanților la procedura insolvenței în spiritul legii și dincolo de litera ei;

Cristina IENCIU DRAGOŞ
Avocat, Head of Legal CITR, 
Country Coordinator INSOL Europe
Directiva europeană privind restructurarea. O nouă etapă a legislației europene și naționale.

Florin Moţiu

Florin Moţiu este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, fost judecător la Curtea de Apel din Timișoara, formator al Institutului Naţional al Magistraturii în drept comercial și în cooperare judiciară europeană în materie civilă și comercială, doctor în drept comercial al Universităţii de Vest din Timişoara din 2005, cu distincția Magna cum laude, cu teza Contractele comerciale de intermediere fără reprezentare, membru în rețeaua naţională de judecători pentru cooperarea judiciară în materie civilă şi comercială, director al Revistei Române de Dreptul Afacerilor (RRDA).

MODULUL
INSOLVENȚĂ

Anul 2020 a fost puternic marcat de apariția situațiilor de criză generată de pandemia de COVID 19. Întrucât criza globală afectează economia în ansamblul său, statele au adoptat politici de sprijin şi măsuri legislative menite să evite intrarea în faliment a persoanelor şi afacerilor. În România, printre reglementările recente adoptate în materia insolvenței se numără Legea nr. 55/2020 și Legea nr. 113/2020. În cadrul Conferinței online Dreptul afacerilor se vor analiza, printre altele, impactul acestor reglementări asupra societăților aflate în dificultate financiară sau în insolvență, precum și propunerile de îmbunătățire a cadrului normativ actual.

Moderator:
Lect. dr. Sergiu GOLUB
Facultatea de Drept, 
Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca

Asocierea în participație (revenim în completare)

Avocat dr. Sebastian BODU
Forma actului de fuziune

Avocat Cornel POPA
Partener Țuca Zbârcea & Asociații

Interesul social. Intersecția dintre dreptul societar și cel penal. Tendințe viitoare de legiferare

Conf. univ. dr. Lavinia TEC
Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timişoara
Modificările aduse Legii nr. 31/1990

Dragoş CĂLIN
Consilier juridic SIF „Transilvania”
Consiliul de administraţie vs. Consiliul de supraveghere în actul de administrare al societăţii pe acţiuni


Ramona CATARIG
Șef Birou Juridic Remediere Banca Transilvania
Scurte considerații izvorâte din practică privind votul asupra planului de reorganizare

Sergiu Golub

Sergiu Golub este lector universitar şi prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi formator al Institutului Notarial Român. 


În anul 2014 a obţinut titlul de doctor în drept cu teza “Fiducia şi operaţiunile fiduciare”. A publicat numeroase articole ştiinţifice în publicaţii de specialitate, una dintre temele de cercetare aprofundată fiind instituţia fiduciei. Are o prezenţă constantă în conferinţe în care analizează subiecte de drept drept civil, drept comercial, drept bancar, dreptul insolvenţei şi drept societar.


MODULUL
SOCIETĂȚI

Panelul de Drept societar al Conferinței anuale a RRDA conține valoroși teoreticieni și practicieni, care vor prezenta teme de actualitate. Intrucât există premisele adoptării unei noi legi a societăților comerciale, de anul viitor, subiectele dezbătute se vor axa pe posibile amendamente ale acestei legi.

Detaliile conferinței online

VREAU SĂ PARTICIP!

BILET PROMO  
* 100 lei reducere


Acces online la Conferință

* Reducerea se acordă exclusiv clienților 
Wolters Kluwer 

300 lei + TVA

Nu mai este disponibil

BILET STANDARD

400 lei + TVA

Nu mai este disponibil

CÂND ȘI UNDE

24 noiembrie 2020; Orele 13:00 – 18:00
Eveniment exclusiv online

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia. 

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

INCLUSE ÎN PREȚ

  diplomă de participare;

  voucher Sintact.ro (acces 15 zile);


  voucher de 450 lei discount pentru achiziția 

     soluției juridice LexForce;


Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

Orele 13.00 - 15.30

Orele 15.40 - 18.00

Comitet științific: director RRDA - Florin Moțiu, redactor-șef RRDA - M. Mocanu, membru în colegiul de redacție al RRDA, prodecan facultatea de drept Universitatea Babeş-Bolyai - Sergiu Golub

Comitet științific: director RRDA - Florin Moțiu, redactor-șef RRDA - M. Mocanu, membru în colegiul de redacție al RRDA, prodecan facultatea de drept Universitatea Babeş-Bolyai - Sergiu Golub