© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL;
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro
Conferințele Wolters Kluwer România
Conferința Revistei Române de Drept al Afacerilor 2021
Exclusiv online
Eveniment organizat sub egida
Revistei Române de Drept al Afacerilor
14 decembrie 2021
Wolters Kluwer România vă invită la o dezbatere susţinută de unii dintre cei mai buni profesionişti ai dreptului despre problemele actuale din domeniul afacerilor. Cea mai dinamică ramură a dreptului, dreptul afacerilor, este marcată astăzi de incertitudini, de repetate modificări legislative şi de jurisprudenţa neuniformă. Pentru toate acestea, căutăm împreună soluţii, integrând puncte de vedere diferite ale practicienilor: avocaţi, magistraţi, practicieni în insolvenţă și antreprenori.
Temele conferinței online:
Drept Societar · Insolvență · Fiscalitate
Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444
Speakeri
Prof. univ. dr. Radu Bufan
Profesor universitar doctor, conducător de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
și Dr. Andreea Deli-Diaconescu
Doctor în Drept, avocat și membru al Consiliului de Conducere al INPPI
Instituția suspendării inspecției fiscal - corelația dintre dreptul fiscal și dreptul comun
Av. dr. Dumitru Dobrev
Avocat fondator al Dobrinescu Dobrev SCA și cercetător științific doctor la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Departamentul de Drept Privat „Traian Ionașcu”
Legislația privind consolidarea clădirilor interbelice – Aspecte fiscale, provocări și propuneri de lege ferenda
Moderator Prof. univ. dr. Radu Bufan
Dl Radu Bufan este profesor universitar, doctor în drept și conducător de doctorat la Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara, inițiator al masteratului de drept fiscal de la Facultatea de Drept a Universității din București, membru în colegiul de onoare al Revistei Române de Dreptul Afacerilor. A publicat peste 80 de cărți, studii și comunicări științifice.
PANEL 3
Fiscalitate
Detaliile conferinței online
CÂND ȘI UNDE
14 decembrie 2021; Orele 13:00 – 19:00
Eveniment exclusiv online
Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.
În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.
ÎNSCRIERE
Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).
INCLUSE ÎN PREȚ
⏹ diplomă de participare;
⏹ voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
⏹ voucher de 450 lei discount pentru achiziția
soluției juridice LexForce;
Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.
Orele 17:30 – 18:30
Conferința Revistei Române de Drept al Afacerilor este un eveniment anual, organizat cu regularitate la finalul fiecărui an, atunci când avem deja conturată o imagine a cadrului legal actual și a principalelor proiecte legislative.
Secțiunile sunt subsumate temelor de interes abordate în RRDA: drept societar și insolvență. Evenimentul, prin maniera de expunere (care îmbracă forma unor dialoguri între specialiști) și subiectele concrete (alese dintre cele care interesează în mod direct practicianul), își propune să ofere participanților soluții cu aplicabilitate imediată pentru anumite probleme care apar în activitatea profesională curentă.
Conferința Revistei Române de Drept al Afacerilor este un eveniment anual, organizat cu regularitate la finalul fiecărui an, atunci când avem deja conturată o imagine a cadrului legal actual și a principalelor proiecte legislative.
Secțiunile sunt subsumate temelor de interes abordate în RRDA: drept societar și insolvență. Evenimentul, prin maniera de expunere (care îmbracă forma unor dialoguri între specialiști) și subiectele concrete (alese dintre cele care interesează în mod direct practicianul), își propune să ofere participanților soluții cu aplicabilitate imediată pentru anumite probleme care apar în activitatea profesională curentă.
Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444
Av. conf. univ. dr. Lucian Bojin
Conferențiar universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
Standarde de conduită și standarde de probă în relațiile de drept societar
Av. conf. univ. dr. Lavinia TEC
Membru al Consiliului Baroului Timiş, Lector în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționarea Avocaților, Centrul teritorial Timișoara, Arbitru Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara
Dreptul părților de a înmulți sau restrânge contractual cauzele de excludere
Av. conf. univ. dr. Liviu Marius Harosa
Laureat al Premiului Andrei Rădulescu al Academiei Române, Postdoctorat Ecole de Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), Paris
Administrarea bunurilor altuia, o instituție juridică aflată la confluența dreptului civil cu dreptul afacerilor
Moderator Prof. univ. dr. Mihail Șandru
Dl Daniel-Mihail Şandru este cercetător științific gr. I a fondat şi coordonează Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române. Profesor universitar la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi Universitatea din Bucureşti. Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României și judecător ad hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Juridice şi Președinte de onoare al Asociaţiei Române de Drept şi Afaceri Europene. Redactor şef al Revistei române de drept european (Wolters Kluwer România).
PANEL 1
Drept Societar
Orele 13.10 - 15.15
Speakeri
Conf. univ. dr. Raul-Felix Hodoș
Conf. univ. dr. av. Raul Felix Hodoș,
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia,
practician în insolvență, Hodoș Business Recovery
Conflictul de interese în activitatea practicienilor în insolvență
Prof. univ. dr. Florin Moțiu
Director al Revistei Române de Dreptul Afacerilor, Prorector la Universitatea de Vest din Timișoara
Deschiderea procedurii insolvenței la cererea creditorilor – controverse și soluții
Av. drd. Daniela Ilinca
Doctorand, cabinet individual de avocatură, Baroul Teleorman – avocat definitiv
Subrogația legală a creditorului chirografar în drepturile creditorului bugetar – aplicabilitate în materia insolvenței
Av. conf. univ. dr. Maria Dumitru
Lector Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților, Centrul Teritorial Iași, Formator Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență, Președinte Curtea de Arbitraj Comercial de pe langă CCI Iași
Clauza penală în procedura insolvenței.
„Toate-s vechi și noi sunt toate”
Moderator Lect. univ. dr. Sergiu Golub
Dl Sergiu Golub este lector universitar şi prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi formator al Institutului Notarial Român.
În anul 2014 a obţinut titlul de doctor în drept cu teza „Fiducia şi operaţiunile fiduciare”. A publicat numeroase articole ştiinţifice în publicaţii de specialitate, una dintre temele de cercetare aprofundată fiind instituţia fiduciei. Are o prezenţă constantă în conferinţe în care analizează subiecte de drept drept civil, drept comercial, drept bancar, dreptul insolvenţei şi drept societar.
PANEL 2
Insolvență
Orele 15.30 - 17.15
Speakeri
Av. Sebastian Bodu
Dr. Sebastian Bodu, MBA. Consilier de stat, Guvernul României, Cadru didactic universitar și formator Institutul Notarial Român
Excluderea asociaților în lumina Deciziei nr. 28/2021 a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă
Lect. univ. dr. Sergiu Golub
Formator Institutul Notarial Român, Director al Departamentului Învățământ la Distanță
Metamorfoza reglementării legale a SRL-ului – tribulații legislative contemporane
Prof. univ. dr. Mihail Șandru
Cercetător științific gr. I, a fondat şi coordonează Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române
Protecția datelor cu caracter personal în procesul de fuziune
13:00- 13:10 - deschidere
15:15 – 15:30 pauză
Dr. Dragoș Călin
Consilier juridic, Director al Direcţiei Juridice, S.I.F. „Transilvania” S.A. Braşov, Coordonator al secţiunii „Societăţi – Piaţă de Capital” din cadrul Revistei Române de Drept al Afacerilor, Arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov
Creanțele curente născute în procedura insolvenței - aspecte practice
17:15 – 17:30 pauză