Beneficiile participanților

1. Răspunderea penală a salariaților și funcționarilor publici
1.1. Noțiunea de funcționar potrivit Codului penal
1.2. Principiile răspunderii penale


2. Infracțiuni reglementate de Codul muncii, Legea nr.53/2003


3. Infracțiuni reglementate de Legea nr.62/2011 a dialogului social

Tematica webinarului

Descrierea webinarului

Trainerul webinarului

Codul muncii 
noi modificări legislative aplicabile în anul 2022

Webinar 09 februarie 2022

⏹  Potrivit Legii nr. 221/2021, salariații care se vaccinează beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Nu beneficiază însă de zi liberă salariații care sunt vaccinați la locul de muncă, prin grija angajatorului.

⏹  Ordinul nr. 585/2021 a modificat Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr. 64/2003, scopul fiind asigurarea concordanței modelului de CIM cu noile prevederi introduse în Codul muncii.

Detaliile evenimentului

CÂND ȘI UNDE

09 februarie 2022; Orele 13:00 – 16:00
Webinar, prezență online

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare;
 voucher Sintact.ro (acces 15 zile).

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data defășurării acestuia.

PREȚ

400 lei + TVA

Vreau să particip!

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Vreau să particip!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444  
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Sună acum!

Este avocat şi cadru didactic în învăţământul juridic superior, cunoscut în calitate de specialist în domeniul dreptului muncii și securităţii sociale precum şi în dreptul penal al muncii. Este autorul a peste 40 de cărţi şi studii de specialitate.

Este doctor în Dreptul muncii şi conferenţiar universitar la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucureşti precum și la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative.

De asemenea, este formator la Institutul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, Institutul Notarial Român și Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Are experienţă practică şi didactică de peste 20 ani în domeniul dreptului.

Domeniile pe care s-a axat în cariera didactică și în activitatea de avocat sunt: dreptul muncii, dreptul securităţii sociale, drept social european și contencios administrativ.

prof. univ. dr. av.
Radu Răzvan POPESCU

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta

Scopul acestui webinar este tocmai acela de a scoate în evidență pașii care trebuie urmați, atât de angajator, cât și de salariat, în cazul în care se confruntă cu problemele pe care le ridică legislația muncii, mai ales din perspectiva ultimelor modificări și, nu în ultimul rând, aspecte concrete pe care trebuie să le aibă în vedere avocatul în soluționarea unui astfel de litigiu, indiferent dacă reprezintă interesele uneia sau alteia dintre părți.

    Cele mai recente modificări legislative
    Raporturile de muncă în microîntreprinderi
    Ziua liberă acordată cu prilejul vaccinării
    Semnătura electronică în raporturile de muncă
    Noul conținut al contractului individual de muncă
    Timpul de muncă, orele suplimentare, munca de noapte, munca în zi de                      sărbătoare legală
⏹     Modificările aduse Codului muncii prin OUG 117/2021: munca subdeclarată și               orele suplimentare. Dificultăți practice
⏹     Zile libere: ziua liberă acordată cu prilejul vaccinării și zilele libere acordate                 părinților ai căror copii învață online
⏹     Concediul de odihnă, medical, creștere copil, îngrijire copil - aspecte practice

⏹   OUG nr. 36/2021 privind utilizarea semnăturii electronice în domeniul relațiilor de muncă a fost aprobată prin Legea nr. 208/2021 care i-a adus o serie de modificări. Astfel, părțile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată. Au fost eliminate referirile la marca temporală electronică calificată și la sigiliul electronic calificat al angajatorului.
⏹   Regimul juridic al concediilor medicale a fost modificat prin OUG nr. 74/2021.

Tematica webinarului

Vreau să particip!

Avocați, consilieri juridici, personal resurse umane, juriști, angajați și angajatori, din sectorul public sau privat, interesați de cunoașterea aspectelor practice legate de legislația muncii precum și de pașii care trebuie urmați atât în procedură internă sau în fața unei instanțe de judecată în litigiile de muncă

Participanți

    Cele mai recente modificări legislative
    Raporturile de muncă în microîntreprinderi
    Ziua liberă acordată cu prilejul vaccinării
    Semnătura electronică în raporturile de muncă
    Noul conținut al contractului individual de muncă
    Timpul de muncă, orele suplimentare, munca de noapte, munca în zi de ărbătoare legală
⏹     Modificările aduse Codului muncii prin OUG 117/2021: munca subdeclarată și orele suplimentare. Dificultăți practice
⏹     Zile libere: ziua liberă acordată cu prilejul vaccinării și zilele libere acordate părinților ai căror copii  învață online
⏹     Concediul de odihnă, medical, creștere copil, îngrijire copil - aspecte practice