VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe:  0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

TVA. persoana impozabilă sau cine este contribuabil în TVA?

VREAU SĂ PARTICIP!

TVA. Persoana impozabilă 
sau cine este contribuabil în TVA?

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe: 0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

10 Aprilie 2024 

Prezentarea evenimentului
  • În cadrul webinarului, este abordată o temă ce poate părea la prima vedere teoretică, însă în realitate are implicații practice atât pentru contribuabili, cât și pentru autoritatea fiscală. Trei din cele mai recente cauze ce au la bază cereri formulate de către instanțele judecătorești din România în temeiul art. 267 TFUE, cauzele C-333/20 Berlin Chemie A. Menarini, C-519/21 DGRFP Cluj și C-533/22 Adient, sunt exemple practice care ne arată că este necesară clarificarea conceptului de persoană impozabilă în practica națională românească. 

  • Din tema vastă a TVA-ului, vom aborda exclusiv condițiile legale pentru încadrarea unei persoane în categoria „persoanei impozabile”, inclusiv din perspectiva „sediului fix”, noțiune specifică TVA ce nu trebuie confundată cu cea a „sediului permanent” din materia impozitelor directe.          

MARILENA ENE

Este lector universitar în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, titulara disciplinelor Drept fiscal, Drept fiscal european și TVA. Marilena Ene este licențiată a Facultății de Drept, Universitatea din București (2000) și a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, Academia de Studii Economice din București (2016).

În perioada 2009-2011 a urmat cursurile unui master în drept fiscal internaţional organizat de Vienna University of Economics and Business și de Institute for Austrian and International Tax Law (WU), obţinând o diplomă LLM (Postgraduate Program in International Tax Law). În anul 2017 a finalizat cursurile Școlii Doctorale Multidisciplinare din cadrul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative din București, cu teza de doctorat „Politici şi instrumente fiscal-bugetare în contextul bunei guvernări. Rolul taxei pe valoarea adăugată”.


Începând cu anul 2001 a publicat numeroase articole în reviste de specialitate și lucrări în volume colective și a participat în calitate de speaker la conferințe de specialitate naționale și internaționale, în România și în străinătate.

CÂND ȘI UNDE

10 APRILIE 2024; Orele 10:00 – 13:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Lectorul
evenimentului
Agenda

webinarului

  • Prezentarea noțiunilor persoană impozabilă și sediu fix din perspectiva dispozițiilor legale în vigoare, respectiv Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, Regulamentul nr. 282/2011 de stabilire a măsurilor de punere în aplicare a Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, Codul Fiscal și Normele metodologice; 

  • Analiza jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene cu privire la conceptul de „persoană impozabilă” și „sediu fix”

  • Analiza practicii naționale în domeniul persoanei impozabile și a sediului fix.
Participanți
  • Avocați, practicieni ai dreptului fiscal;
  • Consilieri juridici;
  • Consultanți fiscali.

Urmărește Wolters Kluwer

© 2024 Wolters Kluwer România. Toate drepturile rezervate

•    Participanții vor dobândi informații clare și concrete cu privire la noțiunea „persoană impozabilă” și „sediu fix” în materia TVA pe care le pot utiliza în activitatea practică. 
Beneficii participanți
•    Participanții vor dobândi informații clare și concrete cu privire la noțiunea „persoană impozabilă” și „sediu fix” în materia TVA pe care le pot utiliza în activitatea practică. 

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către I.N.P.P.A. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.