VREAU SĂ PARTICIP!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe:  0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

Cadrul juridic și provocările practice ale investițiilor româno-arabe. Piața muncii în Emiratele Arabe Unite versus în România.   
– Cu Casiana Dușa

VREAU SĂ PARTICIP!

Cadrul juridic și provocările practice ale investițiilor româno-arabe. Piața muncii în Emiratele Arabe Unite versus în România.   
– Cu Casiana Dușa

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Maria Sebe: 0737 733 444 
maria.sebe@wolterskluwer.com

18 Iunie 2024 Webinar

Prezentarea evenimentului
  • Webinarul este conceput ca o incursiune în cadrul legal aplicabil investițiilor în România și în Emiratele Arabe Unite, cu explorarea beneficiilor oferite de cele două jurisdicții, a opțiunilor antreprenorilor, a problemelor de drept reale apărute în practică, cu evidențierea riscurilor ce pot interveni în derularea afacerilor, urmând a fi prezentate  soluțiile juridice aferente acestora. 

  • De asemenea, webinarul va aborda aspecte cheie referitoare la piața muncii din România și EAU, într-o analiză comparativă a celor două sisteme de drept.     

CÂND ȘI UNDE

18 Iunie 2024; Orele 14:00 – 18:00 

Webinar

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.

Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

450 lei + TVA

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.

PREȚURI

400 lei + TVA

VREAU SĂ PARTICIP!
VREAU SĂ PARTICIP!

INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare, la cerere
voucher sintact.ro (acces 15 zile)

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

VREAU SĂ PARTICIP!
Detaliile evenimentului
Tematica

webinarului

|1. Înțelegerea celor mai importante aspecte legislative care guvernează investițiile și piața muncii în Emiratele Arabe Unite, Dubai comparativ cu România. 

|2. Înțelegerea criteriilor juridice care stau la baza opțiunilor de afaceri ale antreprenorilor din cele două jurisdicții. 


|3. Prezentarea unor informații practice valoroase referitoare la tranzacțiile și relațiile de business/muncă româno-emirateze. 
Participanți
    Webinarul se adresează:
  • Avocaților, consilierilor juridici, oamenilor de afaceri

Urmărește Wolters Kluwer

© 2024 Wolters Kluwer România. Toate drepturile rezervate

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către INPPA. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de către I.N.P.P.A. Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

Lectorul evenimentului

Casiana Dușa,  Partner, Duțescu & Partners


Casiana este avocat cu experiență internațională de aproximativ 12 ani în România și în Orientul Mijlociu, cu certificare în Islamic finance și drept emiratez, deținând în prezent poziția de Partener la SCA Duțescu & Partners, prima casă de avocatură din România cu expertiză în drept islamic.
Casiana a primit premiul pentru excelență "Business Elite 40 under 40", ca recunoaștere internațională a eforturilor depuse cu introducerea Sharia Law și a modelelor de business islamice în România, având ca nucleu investițiile și afacerile antreprenorilor români către sau în legătură cu Orientul Mijlociu. 


De asemenea, Casiana este autorul unei vaste serii de articole din această arie de practică, având totodată rolul de membru la diverse organizații internaționale de renume, prin intermediul cărora a consolidat un network internațional valoros pentru SCA Duțescu & Partners.  


Lectorul webinarului are o vastă experiență cu proiecte complexe vizând investiții internaționale și naționale; imobiliare și construcții; drept societar și comercial local și internațional; recuperarea creditelor; tranzacții transfrontaliere; litigii internaționale și extinderea afacerilor; project finance; Sharia compliance. 

Casiana Dușa

Agenda

webinarului

|    14:00 – 14:30  Introducere
-    Introducere în tematica webinarului
-    Prezentare pe scurt a fiecărui capitol
-    Relațiile de afaceri româno-emirateze în cifre


|    14:30 – 15:30  Investiții în EAU
-    Prezentare generală a sistemului de drept din EAU
-    Opțiunile pe care le are la dispoziție un investitor străin român pentru a derula o afacere în Emiratele Arabe Unite
-    Criterii cheie pentru luarea deciziilor juridice corecte. Mainland, free-zone, offshore
-    Importanța partenerului local și când este acesta necesar
-    Tranzacțiile imobiliare din Dubai. Pe scurt, despre legislația aplicabilă și aspectele cheie legate de procedura de achiziție, exploatare, revânzare a imobilelor
-    Privire de ansamblu asupra fiscalității în Dubai și optimizare fiscală
-    Cele mai frecvente probleme practice întâmpinate de antreprenorii români în Dubai


|    15:30 – 15:45  Pauză de cafea


|    15:45 – 16:45  Investiții în România
-    domenii și proiecte de interes pentru investitorii emiratezi în România
-    regimul juridic care guvernează investițiile arabe în România și despre caracterul protectiv al legislației naționale și europene
-    compatibilitatea principiilor Shariah cu legislația națională și conlucrarea acestora în proiecte cross-border
-    beneficiile investițiilor pe piața de capital din România, cu prețuri încă mici la Bursa de valori București, comparativ cu media UE
-    oportunitățile de afaceri oferite pentru antreprenorii arabi în România, flexibilitate juridică în materie contractuală, respectiv remediile judiciare eficiente și relativ rapide în cazul încălcării drepturilor acestora


|    16:45 – 17:30  Dreptul muncii
-    regimul angajaților străini în EAU vs. România, analiză punctuală - comparativă
-    procedura de angajare și legea aplicabilă
-    tipurile contractelor de muncă
-    cazurile de încetare a contractelor de muncă
-    drepturile salariaților la încetarea contractului de muncă
-    răspunderea angajaților și angajatorilor 


|    17:30 – 18:00  Q&A. Concluzii. Închiderea webinarului