© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

SUNĂ ACUM!

Tematica webinarului


  Aspecte introductive: Ce înseamnă blockchain, ce sunt monedele virtuale și cum se pot clasifica acestea
 Lămuriri terminologice: de la portofelele virtuale la platformele de tranzacționare centralizate sau descentralizate
 Beneficiile și riscurile tehnologiei blockchain
 Distincția între monedele virtuale și monedele electronice. Consecințe juridice
 Conduite infracționale legate de blockchain și monedele virtuale 


- restricționarea accesului ori accesul neautorizat la portofelele virtuale;
- « furtul » de monede virtuale;
- înșelăciuni cu privire la monedele virtuale;
- utilizarea frauduloasă (clandestină) a puterii de calcul (cryptojacking)
- evaziunea fiscală;
- spălarea de bani;


 Valoarea monedelor virtuale. Cuantificarea prejudiciului

Blockchain, monedele virtuale (criptomonedele) și dreptul penal

Vreau să particip!

Descrierea evenimentului

Acest webinar este dedicat atât persoanelor deloc familiarizate cu tehnologia blockchain sau monedele virtuale, cât și persoanelor care nu au dificultăți în a înțelege aspectele de ordin tehnic, dar care își propun să înțeleagă relația complexă dintre tehnologie și dreptul penal. Se vor oferi multiple exemple, bazate inclusiv pe elemente grafice, ce vor facilita înțelegerea tuturor aspectelor de ordin tehnic și juridic analizate pe durata evenimentului.

Vreau să particip

Public țintă

 Profesioniști ai dreptului, mediul de afaceri, investitori în monede virtuale, alte persoane interesate

Detaliile evenimentului

CÂND ȘI UNDE

12 octombrie 2021; Orele 14:00 – 17:00
Fiind vorba despre un webinar, locul de unde vă conectați cu noi rămâne la alegerea dumneavoastră, din confortul locuinței sau al biroului în care lucrați. 


Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.

PREȚ:

400 lei + TVA

Vreau să particip

Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK

Vezi Oferta

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Malvina Udrea: 0737 733 444;  
malvina.udrea@wolterskluwer.com

Trainerul
webinarului

George Zlati

este avocat specializat în drept penal, cu predilecție în domeniul criminalității informatice, și fost cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai la disciplina Drept penal. Partea specială (din anul 2013 până în anul 2020). Acesta este doctor în drept cu teza intitulată „Accesul neautorizat la un sistem informatic, frauda și falsul informatic”.


 George Zlati este autor/coautor a numeroase lucrări și articole științifice, precum:  Tratat de criminalitate informatică, vol. I, Ed. Solomon, 2020 (premiul “Vintilă Dongoroz” în domeniul dreptului penal); Codul de procedură penală. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coordonator Mihail Udroiu; coautor); Codul penal. Comentariu pe articole, ediția 3, Ed. C.H. Beck, București, 2020 (coautor alături de Georgina Bodoroncea, Valerian Cioclei, Irina Kuglay ș.a.); Noul Cod penal. Partea specială. Analize, explicații, comentarii. Perspectiva Clujeană, Ed. Universul Juridic, București, 2014 (coautor alături de Sergiu Bogdan și Doris Alina Șerban); Conduite infracționale în domeniul bancar. Relația dintre frauda informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și infracțiunile de delapidare ori gestiune frauduloasă, în Penalmente Relevant, nr. 1/2020 (coautor alături de Andra Roxana Trandafir); Violarea secretului corespondenței vs. accesul ilegal la un sistem informatic, în AUB Drept, 2020; Frauda informatică. Aspecte controversate, în Caiete de drept penal, nr. 4/2018; Servicii over-the-top (OTT) vs. Servicii de comunicaţii electronice. Art. 142, art. 152, art. 154 și art. 170 Cod procedură penală, în Penalmente Relevant, nr. 2/2017; Privilegiul contra autoincriminării și criptografia, în Penalmente Relevant, nr. 1/2016; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (I), în Dreptul, nr. 4/2015; Legitima apărare și starea de necesitate în domeniul criminalității informatice (II), în Dreptul, nr. 5/2015; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (I), în Caiete de drept penal, nr. 3/2014; Percheziția sistemelor informatice și a mijloacelor de stocare a datelor informatice (II), în Caiete de drept penal, nr. 4/2014; Dematerializarea obiectului material al infracțiunii în contextul evoluției tehnologice și consecințele acesteia, în Dreptul, nr. 9/2013; Unele aspecte în legătură cu infracțiunile informatice din perspectiva legislației în vigoare, precum și a noului Cod penal, în Dreptul, nr. 10/2012; Sancționarea accesului neautorizat la o rețea wireless și utilizarea fără drept a serviciului de Internet. Analiză de lege lata, lege ferenda, cu trimitere la elemente de drept comparat, în Caiete de drept penal, nr. 2/2011.

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia. 

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.


INCLUSE ÎN PREȚ

 diplomă de participare;
voucher sintact.ro (acces 15 zile);.

Beneficii participanți

  Înțelegerea facilă a unor aspecte de natură tehnică și a unor noțiuni specifice domeniului blockchain
  Înțelegerea riscurilor și a beneficiilor tehnologiei blockchain
  Înțelegerea a numeroase exemple de conduite infracționale ce vizează tehnologia blockchain și monedele virtuale

Webinar 12 octombrie 2021