Un foarte mare accent se va pune pe răspunderea subiectivă generată de încălcarea uneia din obligațiile administratorilor, și anume loialitatea, buna-credință, discreția și urmărirea interesului societății în exercitarea mandatului, precum scopul adecvat, în condițiile în care fiecare din aceste obligații generează răspunderi specifice, care, din păcate, sunt prea des confundate.

Se va stabili natura răspunderii civile (contractuală sau delictuală), dat fiind că aceasta încă naște controverse. Conceptele teoretice vor fi însoțite de exemple jurisprudențiale, nu doar din dreptul autohton, ci și din Dreptul american și englez, statele cu cea mai avansată practică în domeniu, care a condus, de altfel, și la modelarea principiilor universale ale acestei instituții juridice (sub forma Ghidului OECD), de unde au fost preluate, cu mici variații, în toate legislațiile naționale (în România, principiile au fost transpuse prin Legea nr. 441/2006 de modificare a Legii nr. 31/1990).

⏹ Chestiuni generale
⏹ Natura juridică a răspunderii. Criteriul bunului administrator. Solidaritatea administratorilor. 
    Clauzele de atenuare a răspunderii
⏹ Răspunderea pentru directori
⏹ Înlăturarea răspunderii
    – Înlăturarea răspunderii obiective
    – Înlăturarea răspunderii subiective. Regula deciziei de afaceri. Sarcina probei

Tematica evenimentului

Descrierea seminarului

Trainerul seminarului

Administrarea societății comerciale
Răspunderea administratorilor

Seminar 24 septembrie 2019

Detaliile evenimentului

INCLUSE ÎN PREȚ

⏹ diplomă de participare;
⏹ pauză de cafea;
⏹ voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din evenimentele viitoare Wolters Kluwer*;
⏹ voucher sintact.ro (acces 15 zile);
⏹ voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

⏹ un volum din literatura juridică de specialitate 

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 5 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial, atât telefonic cât și pe e-mail. Taxa de participare achitata se poate utiliza ca și compesare pentru un alt eveniment organizat exclusiv de Wolters Kluwer România sau poate fi returnată în termen de 10 zile lucrătoare, de la data emiterii facturii storno. 

Wolters Kluwer Romania SRL nu este răspunzătoare pentru costurile suplimentare (transport, cazare etc.) angajate de participanţi. Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului. 

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de email alina.alexe@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

PREȚURI

Early Booking 
(pană la 9 septembrie 2019)

400 lei + TVA

Late Booking
(din 10 septembrie 2019)

500 lei + TVA

ÎNSCRIERE

Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL; 
    Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
    Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Vreau să particip!

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 031.22.44.151; 
alina.alexe@wolterskluwer.com

Sună acum!

CÂND ȘI UNDE

24 septembrie 2019; Orele 14:00 – 18:00
Sala de cursuri Wolters Kluwer România
Bd. Tudor Vladimirescu 22, 

Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București

Sebastian Bodu s-a născut în orașul Constanța și a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (1996). Este doctor în drept (comercial) al Academiei de Studii Economice din București (2002) și Master of Business Administration al Kennesaw University din Georgia, SUA, prin „ASEBUSS” (2004). Este autorul a numeroase lucrări (preponderent în domeniul dreptului societar), printre care singurul tratat de Drept societar apărut în România (Editura Rosetti, 2014-2015, 1750 pagini) sau Legea societăților, comentată și adnotată (Editura Rosetti, 2017, 1500 pagini). A publicat, începând cu anul 1998, peste 60 de articole în principalele reviste cu profil juridic. 

Sebastian Bodu este avocat în Baroul București și cadru didactic universitar, în prezent fiind titular la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept. Anterior a fost deputat în Parlamentul European (vicepreședinte al Comisiei pentru Afeceri Juridice), președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, director în grupul financiar-bancar ING România, Direcția Juridică și Compleanță.

Sebastian BODU

Administrarea este o temă foarte amplă și complexă, care priveşte cu precădere societăţile pe acţiuni. Seminarul tratează răspunderea civilă a administratorilor sub toate aspectele ce țin de fondul societar, subliniind deosebirile dintre diferitele temeiuri ale acestei răspunderi, respectiv pentru răspunderea obiectivă, lipsită de culpă, pe de-o parte, și răspunderea subiectivă, pe de cealaltă parte.