Andra-Roxana TRANDAFIR (ILIE) este prodecan la Facultatea de Drept a Universității din București, unde susține, în calitate de conferențiar universitar doctor, cursuri și seminare la disciplinele Criminologie, Drept penal. Partea specială și Răspunderea penală a persoanei juridice.
După absolvirea Facultății de Drept a Universității din București, a urmat un Master în specializarea Drept penal fundamental, Facultatea de Drept, Universitatea Montpellier I și este doctor în drept al Universității din București din 2011, cu teza „Angajarea răspunderii penale a persoanei juridice”.
De asemenea, doamna Trandafir a absolvit studii postdoctorale, abordând un proiect de cercetare cu tema „Protecţia drepturilor fundamentale ale persoanelor juridice în jurisprudenţa Curţii europene a drepturilor omului”. A absolvit, de asemenea, și Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Sudii Economice.
Este autor a numeroase lucrări și articole științifice, precum “Angajarea răspunderii penale a persoanei juridice”, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2011, “Răspunderea penală a persoanei juridice. Jurisprudenţă rezumată şi comentată”, Ed. C.H. Beck, Bucureşti, 2013 și “Protecția drepturilor fundamentale ale persoanelor juridice în jurisprudența Curții europene a drepturilor omului, Ed. C.H. Beck, București, 2015. O altă lucrare a sa, la care este coautor, este ediția a patra a cărții “Drept penal. Partea specială II. Curs tematic” (împreună cu prof. univ. dr. Cristina Rotaru-Radu și prof. univ. dr. Valerian Cioclei), Ed. C.H.Beck, București, 2020. Cea mai recentă lucrare a sa este un curs de aproape 600 de pagini dedicat masteranzilor și profesioniștilor, cu titlul „Răspunderea penală a persoanei juridice”, Ed. C.H.Beck, București, 2020.
© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro
WEBINAR 18 MAI 2021
Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe: 0737 733 450
alina.alexe@wolterskluwer.com
Webinarul are ca scop analiza principalelor probleme legate de accidentele de muncă. Din perspectiva dreptului muncii, această analiză include principalele obligații ce revin angajatorului și salariaților în domeniul sănătății și securității în muncă pentru prevenirea accidentelor de muncă, noțiunea de „accident de muncă” și obligațiile părților în cazul producerii unui astfel de accident, reglementările aplicabile cercetării accidentelor de muncă, aspecte generale privind răspunderea juridică în cazul producerii unui accident de muncă. Din punctul de vedere al dreptului penal, webinarul își propune să analizeze principalele aspecte legate de răspunderea penală a persoanei juridice pentru accidente de muncă, prin studiul jurisprudenței în materie, acordându-se o atenție sporită vinovăției persoanei juridice, prin luarea în considerare a politicilor interne ale companiilor.
⏹ 14:00 - 14:15 – Introducere în tematica webinarului, prezentarea participanților
⏹ 14:15 - 15:00 – Obligațiile angajatorilor și ale salariaților în domeniul sănătății și securității în muncă. Accidentul de muncă
⏹ 15:00 - 15:30 – Cercetarea accidentelor de muncă. Ipoteze practice
⏹ 15:30 - 15:45 – Pauză
⏹ 15:45 - 16:15 – Răspunderea juridică în cazul accidentelor de muncă
⏹ 16:15 - 16:45 – Analiza vinovăției persoanei juridice pentru accidente de muncă
⏹ 16:45 - 17:00 – Concluzii; închiderea webinarului
⏹ 14:00 - 14:15 – Introducere în tematica webinarului, prezentarea participanților
⏹ 14:15 - 15:00 – Obligațiile angajatorilor și ale salariaților în domeniul sănătății și securității în muncă. Accidentul de muncă
⏹ 15:00 - 15:30 – Cercetarea accidentelor de muncă. ipoteze practice
⏹ 15:30 - 15:45 – Pauză de cafea
⏹ 15:45 - 16:15 – Răspunderea juridică în cazul accidentelor de muncă
⏹ 16:15 - 16:45 – Analiza vinovăției persoanei juridice pentru accidente de muncă
⏹ 16:45 - 17:00 – Concluzii; închiderea webinarului
CÂND ȘI UNDE
18 MAI 2021; Orele 14:00 – 17:00;
Webinar, prezență online
Wolters Kluwer România SRL are dreptul să modifice datele de desfășurare ale evenimentelor sau să anuleze evenimentul, aceste informații fiind transmise în termen de 3 zile lucrătoare înainte de data stabilită inițial.
Efectuarea plăţii pentru participarea la un eveniment Wolters Kluwer Romania semnifică acceptarea termenilor şi condiţiilor privind organizarea evenimentului.
În cazul neparticipării în data de desfășurare a evenimentului, suma achitată nu se restituie, având posibilitatea de a vizualiza înregistrarea evenimentului timp de 5 zile de la data desfășurării acestuia.
PREȚURI
400 lei + TVA
INCLUSE ÎN PREȚ
⏹ diplomă de participare;
⏹ voucher sintact.ro (acces 15 zile);
ÎNSCRIERE
Înscrierea constă în emiterea unei facturi fiscale în baza căreia puteți achita taxa de participare. Factura poate fi emisă fie pe persoană fizică, fie pe persoană juridică (societate, cabinet, PFA).
Economisește și rămâi informat cu Abonamentul la Webinariile WK
Luminița DIMA este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității din București, Director al Departamentului de Drept privat, conducător de doctorat în cadrul Școlii doctorale a Facultății de drept a Universității din București.
Dna Dima a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și este de peste 20 de ani cadru didactic în cadrul acestei facultăți la disciplinele Dreptul muncii, Dreptul securității sociale, Relațiile de muncă și industriale în UE. A coordonat și a participat ca membru în echipe de cercetare în cadrul unui mare număr de proiecte de cercetare în domeniul dreptului muncii și al dreptului european al muncii, în special pentru Comisia Europeană, între care două proiecte privind analiza conformității legislației din România cu reglementările Uniunii Europene în domeniul sănătății și securității în muncă: Analiza conformităţii legislaţiei care transpune reglementările în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor (2007) și Raport naţional privind implementarea în România a celor 24 de Directive din domeniul securității și sănătății în muncă a lucrătorilor (2013-2014).
Autoare a unui mare număr de lucrări, cursuri, monografii, articole de specialitate publicate în reviste naționale și internaționale, Luminița Dima este doctor în dreptul muncii și conducător de doctorat, specializarea dreptul muncii și securității sociale, în cadrul Școlii doctorale a Facultății de Drept a Universității din București.
De asemenea, Luminița Dima este unul dintre cei mai cunoscuţi avocați specializați în domeniul dreptului muncii din România, membru al Baroului Bucureşti, având peste 20 de ani de experienţă în acest domeniu de specializare, atât în avocatura de consultanță pe probleme de resurse umane și dreptul muncii, inclusiv în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și în litigii de muncă. A format și a coordonat peste 10 ani departamentul de dreptul muncii al uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din România și coordonează în prezent propriul cabinet de avocatură specializat în același domeniu de practică al relațiilor de muncă.
Luminița Dima este în prezent și formator în proiecte de formare continuă în cadrul Institutului Național al Magistraturii.