Vreau să particip!

Completează datele de mai jos pentru înscriere!

 
Pentru alte detalii sau
înscrieri telefonice:
Cristina Ghica

 

© Toate drepturile rezervate SC Wolters Kluwer Romania SRL | RO8451308 | J40/4017/1996 | Telefon (031)2244195 | Email marketing@wkro.ro

Rezervă-ţi locul acum,
profită de perioada de
Early Booking!

 

În 2016 a absolvit Colegiul European de Investigații Financiare. A fost invitată, în calitate de expert al Comisiei Europene, ca lector la peste 40 de conferințe internaționale/activitățile de formare continuă a magistraților. În anul 2013 a fost membru al Grupului de Lucru pentru Eficientizarea Procesului de Identificare, Indisponibilizare și Valorificare a Produsului Infracțiunii. Din 2014, este cercetător asociat al Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël) de la Universitatea din București. Activitatea de cercetare cuprinde o monografie, o teză de doctorat, peste 100 lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate, precum şi comunicări prezentate la 13 simpozioane ştiinţifice.

 În prezent, doamna judecător este visiting fellow al Institutului de Studii Juridice Avansate din Londra și expert în cadrul proiectului Twinning Project between Austria, Germany and Albania “Support to the formulation, coordination and implementation of anti-corruption policies”, implementat cu sprijinul Uniunii Europene în perioada septembrie 2016-iunie 2018, în calitate de coordonator al componentei  nr. 5 , intitulate “Combaterea finanțării ilegale a campaniilor electorale și a partidelor politice”.

Agenda evenimentului: 

14:00 – 14:15 – Introducere în tematica seminarului, prezentarea participanților 

14:15 – 15:15 – Spălarea banilor în lumina standardelor interne și internaționale

14:45 – 15:15 - Standarde interne în materia reprimării spălarii banilor în legislația internă. Dificultăți de interpretare a legii ivite în Practica Judiciară

15:15 – 15:45 Prevenirea spălării banilor în lumina standardelor interne și internaționale

15:45 – 16:00 – pauză de cafea

16:00 – 16:45  Procesul recuperării  produsului infracțiunii în cauzele de spălare a banilor. Chestiuni invocate în practica judiciara a Curții de Apel București

17:45 – 18:00 – concluzii; închiderea seminarului

Pentru a vizualiza agenda detaliată click aici

Când?
26 ianuarie 2017

 

Unde?
Sala de cursuri Wolters Kluwer România,
Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22,  
Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

 

Preț participare:
Early Booking
(pană la 23 decembrie): 350 LEI + TVA

Late Booking
(din 24 decembrie): 450 LEI + TVA

 

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la cristina.ghica@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

 

În preț sunt incluse următoarele:

  • diplomă de participare, 
  • pauză de cafea
  • voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*,
  • voucher iDrept Expert (acces 30 zile),
  • voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

 

 

*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

În ultimele două decenii a avut loc o „revoluţie de catifea” în domeniul dreptului penal, caracterizată prin mutaţii importante în ceea ce priveşte reprimarea infracţiunilor generatoare de profit.

Pornindu-se de la premisa corectei înţelegeri a profilului criminologic al infractorului financiar, se încearcă, în domeniul investigării acestor infracţiuni, abandonarea treptată a teoriilor tradiţionale, retributive, în care restrângerea libertăţii individuale este condiţia sine qua non pentru restabilirea ordinii de drept, a prevenţiei generale şi speciale şi aplicarea unei noi politici de control social axate nu atât pe restrângerea libertăţii individuale, ci, mai degrabă, pe confiscarea bunurilor obţinute în mod fraudulos.

Instrumentul cel mai palpabil al acestei noi paradigme bazate pe profit în domeniul dreptului penal este spălarea banilor, deoarece, prin acest proces, bunurile provenite din activităţile ilicite sunt ascunse, asigurându-se, în mod concomitent, atât controlul asupra acestor bunuri, cât şi imperativul justificării aparenţei caracterului licit al provenienţei acestuia.

Obiectivele principale ale prezentului seminar vizează prezentarea elementelor de progres în materia reprimării spălării banilor, cu referire la standardele de protecție a sistemului de protecție a sistemului financiar de efectele acestui flagel.

Experiența de practician, dar și de specialist în materie a lectorului, judecător Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel București, va fi valorificată pentru prezentarea unor răspunsuri argumentate problemelor de drept  ivite în materia prevenirii și combaterii infracțiunii spălării banilor și a recuperării produsului infracțiunii.

Este judecător în cadrul Curții de Apel București și este specializată în domeniul infracțiunilor economice și al recuperării produsului infracțiunii. În anul 2009, a obținut titlul de doctor în drept al Universității din București cu teza  «Incriminarea, prevenirea şi combaterea spălării banilor provenind din activităţi de crimă organizată, potrivit reglementărilor interne şi internaţionale», în prezent, fiind doctorand internațional  în regim de cotutelă al Universității din București și Universității din Strasbourg cu teza  «Recuperarea produsului infracțiunii în procesul penal francez și în procesul penal român».

Lector - Camelia BOGDAN

Fix the following errors:
Hide