Redactarea contractelor internaționale

Seminarul are ca scop analizarea, într-un mod exhaustiv și aplicat, a celor mai recente tehnici de redactare a contractelor cu elemente de extraneitate

BENEFICII PARTICIPANȚI
 
  • Afli care sunt tendințele în practica internațională a redactării contractelor
  • Cunoști care sunt principiile de redactare corectă și eficientă a contractelor internaționale
  • Știi cum se interpretează clauzele contractelor internaționale
  • Ai explicate de către un avocat, membru în Barourile New York, Paris și București, exemple din practica internațională actuală

AGENDA
14:00 - 14:15 - Introducere în tematica seminarului, prezentarea participanților
14:15 - 15:00 - Particularitățile, negocierea și interpretarea contractelor internaționale
15:00 - 16:00 - Principii și tendințe în practica internațională a redactării contractelor
16:00 - 16:15 - Pauză de cafea
16:15 - 17:00 - Practică: Redactarea și interpretarea grupurilor de contracte
17:00 - 17:45 - Practică: Redactarea și interpretarea contractelor guvernate de legea americană
17:45 - 18:00 - Concluzii; închiderea seminarului

TRAINER
 

Raluca Papadima este avocat membru în barourile București (2004), Paris (2006) și New York (2007). Profesează în prezent în Statele Unite ale Americii și în România, fiind specializată în tranzacții și litigii cu o componentă internațională. Doamna Papadima este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri precum și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne) unde a predat Dreptul afacerilor, Dreptul societăților comerciale și Dreptul contractelor (francez, român, american, european și internațional). Este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu din România și din străinătate.

Doamna Papadima a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene în 2003. Este titulara unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2004) și a unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor și Guvernanța Corporativă de la Universitatea Harvard (2006). În perioada 2006-2016 a lucrat ca avocat specializat în Fuziuni și Achiziții la New York în cadrul societăților de avocatură Latham & Watkins LLP și Greenberg Traurig LLP.

 

PREȚ PARTICIPARE

Early Booking
(pană la 26 februarie): 
350 LEI + TVA

Late Booking
(din 27  februarie): 
450 LEI + TVA

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

În preț sunt incluse următoarele:

  • diplomă de participare
  • pauză de cafea
  • voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*,
  • voucher iDrept Expert (acces 30 zile),
  • voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

*Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Ești interesat?

Completează datele de mai jos pentru înscriere!

VREAU SĂ PARTICIP !

Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!

Andra Roșianu
031.22.44.149

andra.rosianu@wolterskluwer.com

 

SEMINAR - 12 MAI 2017

Modalitățile de redactare a contractelor internaționale evoluează rapid. Evoluția este impulsionată de cerințele de celeritate și dinamism care definesc mediul afacerilor în prezent și influențată profund de dreptul de origine anglo-saxonă și de practicienii din țările de common law într-un cadru general de globalizare.

În acest context, juriștii din țările de civil law trebuie să cunoască nu numai limba engleză, dar și terminologia și tehnica de redactare specifice dreptului anglo-saxon. Seminarul va explora particularitățile contractelor internaționale din perspectiva modului de negociere și a regulilor speciale de interpretare. Aceste specificități conduc la un set de principii care guvernează redactarea contractelor internaționale, aflat în permanentă evoluție și nesupus unui set de reguli naționale. Anatomia de bază a contractelor internaționale (recitals, representations and warranties, covenants and rights, indemnification, termination, miscellanneous clauses) este în prezent standardizată în practică, ca și un număr din ce în ce mai mare de clauze (entire agreement clauses, NOM clauses, MFC clauses, first refusal/offer clauses, best efforts clauses, force majeure, hardship, assignment clauses, survival clauses).

Seminarul nostru își propune să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați, indiferent de funcția pe care o ocupă, și să explice, cu exemple concrete, toate aceste concepte. Din acest motiv, materialele pe baza cărora se va desfășura seminarul vor fi redactate în principal în limba engleză, toate explicațiile urmând sa fie date în limba română de un avocat și cadru didactic cu  vechime de peste 10 ani ca membru în barourile New York, Paris și București.

CÂND ȘI UNDE?
12 mai 2017
Sala de cursuri Wolters Kluwer România, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22, Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București
Orele 14:00  - 18:00
Fix the following errors:
Hide