Redactarea 
contractelor internaționale

Beneficiile participanților
  • Afli care sunt tendințele în practica internațională a redactării contractelor
  • Cunoști care sunt principiile de redactare corectă și eficientă a contractelor internaționale
  • Știi cum se interpretează clauzele contractelor internaționale
  • Ai explicate de către un avocat, membru în Barourile New York, Paris și București, exemple din practica internațională actuală

Agenda evenimentului

  14:00 - 14:15   Introducere în tematica seminarului, prezentarea participanților
  14:15 - 15:00   Particularitățile, negocierea și interpretarea contractelor internaționale
  15:00 - 16:00   Principii și tendințe în practica internațională a redactării contractelor
  16:00 - 16:15   Pauză de cafea
  16:15 - 17:00   Practică: Redactarea și interpretarea grupurilor de contracte
  17:00 - 17:45   Practică: Redactarea și interpretarea contractelor guvernate de legea americană
  17:45 - 18:00   Concluzii; închiderea seminarului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
 Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

SEMINAR 11 MAI 2018

Modalitățile de redactare a contractelor internaționale evoluează rapid. Evoluția este impulsionată de cerințele de celeritate și dinamism care definesc mediul afacerilor în prezent și influențată profund de dreptul de origine anglo-saxonă și de practicienii din țările de common law într-un cadru general de globalizare.

În acest context, juriștii din țările de civil law trebuie să cunoască nu numai limba engleză, dar și terminologia și tehnica de redactare specifice dreptului anglo-saxon. Seminarul va explora particularitățile contractelor internaționale din perspectiva modului de negociere și a regulilor speciale de interpretare. Aceste specificități conduc la un set de principii care guvernează redactarea contractelor internaționale, aflat în permanentă evoluție și nesupus unui set de reguli naționale. Anatomia de bază a contractelor internaționale (recitals, representations and warranties, covenants and rights, indemnification, termination, miscellanneous clauses) este în prezent standardizată în practică, ca și un număr din ce în ce mai mare de clauze (entire agreement clauses, NOM clauses, MFC clauses, first refusal/offer clauses, best efforts clauses, force majeure, hardship, assignment clauses, survival clauses).

Prețuri


Early Booking
(pană la 15 martie 2018)

400 LEI + TVA

Late Booking
(din 16 martie 2018)

500 LEI + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

Incluse în preț


- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea
la unul din atelierele practice viitoare
Wolters Kluwer*;
- voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.


*  Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Unde și când


11 mai 2018
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer RomâniaBd. Tudor Vladimirescu 22,  
Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Seminarul are ca scop analizarea, într-un mod exhaustiv și aplicat, a celor mai recente tehnici de redactare a contractelor cu elemente de extraneitate

Vreau să particip !

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe; 031.224.41.59
alina.alexe@wolterskluwer.com

Seminarul nostru își propune să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați, indiferent de funcția pe care o ocupă, și să explice, cu exemple concrete, toate aceste concepte. Din acest motiv, materialele pe baza cărora se va desfășura seminarul vor fi redactate în principal în limba engleză, toate explicațiile urmând sa fie date în limba română de un avocat și cadru didactic cu  vechime de peste 10 ani ca membru în barourile New York, Paris și București.

Prezentarea seminarului

Detaliile seminarului

Raluca Papadima este avocat membru în barourile București (2004), Paris (2006) și New York (2007). Profesează în prezent în Statele Unite ale Americii și în România, fiind specializată în tranzacții și litigii cu o componentă internațională. În perioada 2006-2016 a lucrat ca avocat specializat în Fuziuni și Achiziții în cadrul societăților de avocatură Latham & Watkins LLP și Greenberg Traurig LLP la New York.

Doamna Papadima este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri precum și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne) unde predă Dreptul afacerilor, Dreptul societăților comerciale și Dreptul contractelor (francez, român, american, european și internațional). Este autoarea a numeroase cărți și articole publicate la edituri și reviste de prestigiu din România și din străinătate. Printre lucrările sale menționăm “Anglo-Saxon Business and Contract Law” și “International Business Law”, apărute la Ed. Universitară, 2017.

Doamna Papadima a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene în 2003. Este titulara unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2004) și a unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor și Guvernanța Corporativă de la Universitatea Harvard (2006). A obținut titlul de doctor în drept de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2017) cu mențiunea summa cum laude pentru teza intitulată „Convergența în materia dreptului aplicabil societăților cotate la bursă din Uniunea Europeană”. Teza a fost distinsă cu premiul II la categoria „Cea mai bună teză de doctorat” (secțiunea Științe sociale) în cadrul Premiilor anuale ale Senatului Universității din București, ediția I (2017). Cea mai recentă lucrare a sa este “Droit européen et comparé des sociétés et des affaires”, apărută la Ed. Hamangiu, în 2018, și este bazată pe teza sa de doctorat. Doamna Papadima are de asemenea o bogată experiență în domeniul arbitrajului comercial. Este Președintele Asociației Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România și arbitru înscris pe lista Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Speaker-ul evenimentului

Raluca Papadima