Prezentarea seminarului

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIERE!

Beneficiile seminarului

Negocierea și redactarea acestui tip de contracte sunt, în mare măsură, standardizate. De asemenea, modalitățile de redactare acestor contracte evoluează rapid. Evoluția este impulsionată de cerințele de celeritate și dinamism care definesc mediul afacerilor în prezent și influențată profund de dreptul de origine anglo-saxonă (common law) și de marile societăți de avocatură britanice, americane și internaționale, într-un cadru general de globalizare. În acest context, juriștii din țările de civil law trebuie să cunoască nu numai limba engleză, dar și terminologia, tehnica de redactare precum și principalele elemente ale regimului juridic specifice dreptului anglo-saxon.

Detaliile evenimentului

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Alina Alexe; 031.224.41.59
alina.alexe@wolterskluwer.com

Seminarul  va explora particularitățile contractelor de fuziuni și achiziții  internaționale din perspectiva modului de negociere, redactare,  interpretare, semnare și executare

Prețuri


Early Booking
(pană la 15 martie 2018)

400 LEI + TVA

Late Booking
(din 16 martie 2018)

500 LEI + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

Incluse în preț


- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea
la unul din atelierele practice viitoare
Wolters Kluwer*;
- voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.


*  Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Unde și când


18 mai 2018
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer RomâniaBd. Tudor Vladimirescu 22,  
Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Includerea investigării cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală între prioritățile Ministerului Public, asociată cu efectele crizei economice, a făcut din faptele la care se referă Legea nr. 241/2005 un domeniu de interes pentru foarte mulți dintre profesioniștii dreptului. 

Astăzi fenomenul evaziunii fiscale și combaterea sa prin mijloace de drept penal nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci, cel puțin prin efectele sale colaterale (luarea și ridicarea unor măsuri asiguratorii, afectarea normalei activități a unor societăți comerciale), și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici.

Raluca Papadima este avocat membru în barourile București (2004), Paris (2006) și New York (2007). Profesează în prezent în Statele Unite ale Americii și în România, fiind specializată în tranzacții și litigii cu o componentă internațională. În perioada 2006-2016 a lucrat ca avocat specializat în Fuziuni și Achiziții în cadrul societăților de avocatură Latham & Watkins LLP și Greenberg Traurig LLP la New York.

Doamna Papadima este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri precum și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne) unde predă Dreptul afacerilor, Dreptul societăților comerciale și Dreptul contractelor (francez, român, american, european și internațional). Este autoarea a numeroase cărți și articole publicate la edituri și reviste de prestigiu din România și din străinătate. Printre lucrările sale menționăm “Anglo-Saxon Business and Contract Law” și “International Business Law”, apărute la Ed. Universitară, 2017.

Doamna Papadima a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene în 2003. Este titulara unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2004) și a unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor și Guvernanța Corporativă de la Universitatea Harvard (2006). A obținut titlul de doctor în drept de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2017) cu mențiunea summa cum laude pentru teza intitulată „Convergența în materia dreptului aplicabil societăților cotate la bursă din Uniunea Europeană”. Teza a fost distinsă cu premiul II la categoria „Cea mai bună teză de doctorat” (secțiunea Științe sociale) în cadrul Premiilor anuale ale Senatului Universității din București, ediția I (2017). Cea mai recentă lucrare a sa este “Droit européen et comparé des sociétés et des affaires”, apărută la Ed. Hamangiu, în 2018, și este bazată pe teza sa de doctorat. Doamna Papadima are de asemenea o bogată experiență în domeniul arbitrajului comercial. Este Președintele Asociației Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România și arbitru înscris pe lista Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

 Analiza unui contract de vânzare de acțiuni ale unei societăți necotate

Etapele încheierii contractelor de fuziuni și achiziții internaționale (discuția conceptelor de  letters of intent (LoI), memoranda of understanding (MoU), due diligence, data room, disclosure schedules, signing, closing)

Analiza unui contract de vânzare de acțiuni ale unei societăți cotate

Specificități privind redactarea celor mai frecvente clauze (governing law and dispute resolution clauses, non compete clauses, termination clauses, assignment clauses, survival clauses, entire agreement clauses, no oral agreement clauses, non-renunciation clauses)

Negocierea contractelor de fuziuni și achiziții internaționale (diferențe de abordare între țările de civil law și țările de common law, particularități culturale, rolul avocatului)

Specificitățile fuziunilor transfrontaliere în Uniunea Europeană și specificităților fuziunilor în țările de common law (SUA, Anglia)

Agenda evenimentului

Seminarul are ca scop analizarea, într-un mod exhaustiv și aplicat, a celor mai recente tendințe în materia redactării contractelor de fuziuni și achiziții între societăți situate în țări diferite

SEMINAR 18 MAI 2018

Redactarea contractelor de fuziuni și achiziții internaționale

  • Cunoști care sunt etapele încheierii contractelor de fuziuni și achiziții internaționale
  • Știi cum să negociezi contractele de fuziuni și achiziții internaționale
  • Afli care sunt particularitățile privind redactarea clauzelor pentru astfel de contracte
  • Ești la curent cu cea mai recentă practicăîn redactarea contractelor de fuziuni și achiziții între societăți situate în țări diferite

Speaker-ul evenimentului

Raluca Papadima