Prezentarea seminarului

Seminarul are ca scop analizarea, într-un mod exhaustiv și aplicat, a celor mai recente tendințe în materia redactării contractelor de fuziuni și achiziții între societăți situate în țări diferite

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

CLICK PENTRU ÎNSCRIERE

SEMINAR 26 OCTOMBRIE 2017

Beneficiile seminarului

Negocierea și redactarea acestui tip de contracte sunt, în mare măsură, standardizate. De asemenea, modalitățile de redactare acestor contracte evoluează rapid. Evoluția este impulsionată de cerințele de celeritate și dinamism care definesc mediul afacerilor în prezent și influențată profund de dreptul de origine anglo-saxonă (common law) și de marile societăți de avocatură britanice, americane și internaționale, într-un cadru general de globalizare. În acest context, juriștii din țările de civil law trebuie să cunoască nu numai limba engleză, dar și terminologia, tehnica de redactare precum și principalele elemente ale regimului juridic specifice dreptului anglo-saxon.

Doamna Papadima are de asemenea o bogată experiență în domeniul arbitrajului comercial. Este Președintele Asociației Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România. De asemenea, este membru al juriului din 2005 la concursul Willem Vis în domeniul arbitrajului internațional și asigură din 2012 pregătirea studenților care reprezintă Universitatea din București la această prestigioasă competiție care reunește peste 300 de universități din întreaga lume.

Detaliile evenimentului

Speaker-ul evenimentului

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție!
Andra Roșianu; 031.22.44.149
andra.rosianu@wolterskluwer.com


  • Cunoști care sunt etapele încheierii contractelor de fuziuni și achiziții internaționale
  • Știi cum să negociezi contractele de fuziuni și achiziții internaționale
  • Afli care sunt particularitățile privind redactarea clauzelor pentru astfel de contracte
  • Ești la curent cu cea mai recentă practicăîn redactarea contractelor de fuziuni și achiziții între societăți situate în țări diferite

Raluca Papadima

REDACTAREA CONTRACTELOR
DE FUZIUNI ȘI ACHIZIȚII INTERNAȚIONALE

Seminarul  va explora particularitățile contractelor de fuziuni și achiziții  internaționale din perspectiva modului de negociere, redactare,  interpretare, semnare și executare

Early Booking
(pană la 27 iulie)
350 LEI + TVA

Late Booking
(din 28 iulie)
450 LEI + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

Prețuri

Incluse în preț

- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea
la unul din atelierele practice viitoare
Wolters Kluwer*;
- voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.


*  Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Când și unde

26 OCTOMBRIE 2017
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer România
Bd. Tudor Vladimirescu 22,  
Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Includerea investigării cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală între prioritățile Ministerului Public, asociată cu efectele crizei economice, a făcut din faptele la care se referă Legea nr. 241/2005 un domeniu de interes pentru foarte mulți dintre profesioniștii dreptului. 

Astăzi fenomenul evaziunii fiscale și combaterea sa prin mijloace de drept penal nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci, cel puțin prin efectele sale colaterale (luarea și ridicarea unor măsuri asiguratorii, afectarea normalei activități a unor societăți comerciale), și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici.

Raluca Papadima este avocat membru în barourile București (2004), Paris (2006) și New York (2007). Profesează în prezent în Statele Unite ale Americii și în România, fiind specializată în tranzacții și litigii cu o componentă internațională. Doamna Papadima este de asemenea cadru didactic asociat la Universitatea din București, Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație și Afaceri precum și la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene (Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne) unde a predat Dreptul afacerilor, Dreptul societăților comerciale și Dreptul contractelor (francez, român, american, european și internațional). Este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu din România și din străinătate.

Doamna Papadima a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene în 2003. Este titulara unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor de la Universitatea Paris 2 Panthéon-Assas (2004) și a unui master cu specializarea Dreptul Afacerilor și Guvernanța Corporativă de la Universitatea Harvard (2006). În perioada 2006-2016 a lucrat ca avocat specializat în Fuziuni și Achiziții la New York în cadrul societăților de avocatură Latham & Watkins LLP și Greenberg Traurig LLP.

REDACTAREA CONTRACTELOR
DE FUZIUNI SI ACHIZITII INTERNATIONALE

 Analiza unui contract de vânzare de acțiuni ale unei societăți necotate

Etapele încheierii contractelor de fuziuni și achiziții internaționale (discuția conceptelor de  letters of intent (LoI), memoranda of understanding (MoU), due diligence, data room, disclosure schedules, signing, closing)

Analiza unui contract de vânzare de acțiuni ale unei societăți cotate

Specificități privind redactarea celor mai frecvente clauze (governing law and dispute resolution clauses, non compete clauses, termination clauses, assignment clauses, survival clauses, entire agreement clauses, no oral agreement clauses, non-renunciation clauses)

Negocierea contractelor de fuziuni și achiziții internaționale (diferențe de abordare între țările de civil law și țările de common law, particularități culturale, rolul avocatului)

Anatomia contractelor de fuziuni și achiziții internaționale (representations, warranties, covenants, rights, conditions, discretionary authority, declarations)

Practica internațională a redactării contractelor de fuziuni și achiziții internaționale

Specificități privind redactarea principalelor grupuri de clauze (recitals, defined terms, closing conditions, representations and warranties (with qualifiers), indemnification, other covenants

Principii de redactare a contractelor de fuziuni și achiziții internaționale

Agenda evenimentului