RECUPERAREA PREJUDICIULUI 
ÎN PROCESUL PENAL

Una dintre marile provocări actuale existente în cadrul procesului penal este recuperarea prejudiciului produs în urma săvârşirii de infracţiuni, demers ce nu depinde doar de magistrați, ci reclamă contribuţia efectivă a mai multor instituții din afara puterii judecătorești/sistemului de justiție.

CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIERE

PREZENTAREA EVENIMENTULUI

Pornind de la experiența sa profesională deosebită și preocupările academice în domeniu, lectorul va pune în discuţie problemele controversate privind recuperarea prejudiciului, cele privind capacitatea organelor judiciare de a institui măsuri asigurătorii eficace, apte de a face efectivă recuperarea prejudiciului și confiscarea, prezervarea bunurilor supuse indisponibilizării în cadrul procesului penal, cooperarea internațională și investigațiile financiare cu privire la identificarea bunurilor în scopul indisponibilizării lor.

Totodată, va fi avută în vedere practica instanţelor judecătoreşti, inclusiv prin raportare la instituţii de drept penal relativ noi, cum este confiscarea extinsă, dar şi evaluarea problemelor care se nasc cu prilejul punerii în executare a deciziilor de confiscare.

Deţine o vastă experienţă în litigii şi arbitraje comerciale, dosare penal-economice şi tranzacţii corporatiste. Pe lângă experiența profesională, domnul Mareș are o bogată activitate de cercetare științifică, fiind, în prezent doctorand în Drept procesual penal în cadrul Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române.

Mihai MAREȘ

Avocat

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Controverse și soluții practice

DETALIILE EVENIMENTULUI

Dobândești o imagine completă, teoretică și practică, asupra tuturor elementelor importante pentru recuperarea prejudiciului în cadrul procesului penal

Aprofundezi rolul instituțiilor de drept penal implicate și problemele controversate care apar până la recuperarea efectivă a prejudiciului

Cunoști practica instanţelor judecătoreşti privitoare la acest subiect și interacționezi cu un specialist recunoscut, capabil să ofere soluții practice și răspunsuri avizate la întrebările tale

BENEFICII

TEMATICA

1. Impunerea măsurilor asigurătorii eficace de către organele judiciare în cursul procesului penal
2. Identificarea bunurilor şi investigațiile financiare
3. Abordarea instanțelor de judecată cu privire la măsurile asigurătorii
4. Aspecte privind instituția confiscării extinse
5. Aspecte privind administrarea bunurilor indisponibilizate
6. Probleme ivite în legătură cu punerea în executare a deciziilor de confiscare. Rolul ANAF

PREȚURI

Early Booking
(pană la 30 mai)
350 LEI + TVA

Late Booking
(din 31 mai)
450 LEI + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

INCLUSE ÎN PREȚ

- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea
la unul din atelierele practice viitoare
Wolters Kluwer*;
- voucher iDrept Expert
 (acces 30 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția
soluției juridice LexForce.

 * Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

CÂND ȘI UNDE?

30 IUNIE 2017
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer România

Bd. Tudor Vladimirescu 22,  Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!
Andra Roșianu; 031.22.44.149
andra.rosianu@wolterskluwer.com

SEMINAR 28 IUNIE 2017

SPEAKER-UL EVENIMENTULUI

Este avocat asociat coordonator al S.C.P. MAREŞ, DANILESCU&MAREŞ, liderul departamentului de drept penal al afacerilor, fiind singurul avocat din România recomandat în acest domeniu de către prestigioasa asociație internațională Global Legal Experts, precum și singurul Leading Individual pentru white-collar crime desemnat de către Legal500.