CÂND:         JOI, 16 Februarie 2017

UNDE:         București, Sala de cursuri Wolters Kluwer, Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6.

AGENDA:    14:00 – 18:00

PREŢ:          Early Booking (până la19 ianuarie 2017): 350 lei + TVA  /                                                                                                                        Late Booking (după 20 ianuarie 2017):       450 LEI + TVA:

Preţul include:

  • diplomă de participare,
  • pauza de cafea,
  • voucher de 100 lei pentru înscrierea la evenimentele viitoare Wolters Kluwer,
  • voucher Acces iDrept Expert 30 zile,
  • 450 lei discount pt achizitie LexForce.

În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa  cristina.ghica@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

Notă: Voucher-ul de 100 de Lei, oferit pentru evenimentele viitoare, poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de căte Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat; se poate utiliza doar 1 voucher de participant, reducerea se face din prețul întreg, iar reducerile nu se cumulează.

 

Introduceţi datele şi vă contactăm

în cel mai scurt timp!

Vreau să particip!
Pentru alte detalii și înscrieri
Cristina Ghica
031.22.44.158

Dacă obligația de a acorda îngrijiri este, de departe, principala obligație a medicului, el nu poate proceda la niciun act terapeutic ce intră în conținutul acestei obligații fără a obține, în prealabil, consimțământul informat al pacientului, cu alte cuvinte, a consimțământului exprimat în deplină cunoștință de cauză, după ce i-au fost explicate, în mod corect, complet și accesibil, natura și evoluția bolii, variantele de tratament și riscurile pe care acesta le implică.

Apărută mult mai târziu, obligația de informare a pacientului a cunoscut dezvoltări importante în majoritatea țărilor europene. Ea este expresia unui drept fundamental al pacientului, fiind, până la urmă, ecoul dreptului persoanei la demnitate, la autoderminare și la libertate individuală. În ciuda importanței sale, obligația de a obține consimțământul informat al pacientului este poate obligația cel mai des încălcată de medici în România, mergând de la tratarea ei în mod pur formal, până la ignorarea totală a acesteia.

Seminarul încearcă să răspundă la numeroasele întrebări a căror sursă este obligația de a obține consimțământul informat al pacientului, atât sub aspectul conținutului său, cât și sub acela al întinderii sale sau al sarcinii probei.

Rezervă-ţi locul din timp, seminarul se desfăşoară cu maxim 20 de persoane!

 

Tematica seminarului

 

Marius Scheaua - Cu o experienţă de peste 20 de ani in domeniul avocaturii, desfăşoară o intensă activitate publicistică. Autor al lucrării LEGEA SOCIETĂȚILOR COMERCIALE NR. 31/1990 COMENTATĂ ȘI ADNOTATĂ, ediția I a, ed. All Beck, 2000 și ediția a II a, ed. Rosetti, 2002.Inițiator și realizator al proiectului de traducere a tratatului de drept civil al profesorului Philippe Malaurie; coordonator științific al ediției în limba română al volumelor „OBLIGAȚIILE” și „CONTRACTELE SPECIALE” apărute la editura Wolters Kluwer în anul 2010.

În prezent, lucreză în calitate de coordonator și co-autor la lucrarea „NOUL COD CIVIL COMENTAT ŞI ADNOTAT”, lucrare din care până în prezent a apărut la Editura ROSETTI INTERNATIONAL primul volum „ DESPRE FAMILIE – Art 258 - 534”.

© Toate drepturile rezervate SC Wolters Kluwer Romania SRL | RO8451308 | J40/4017/1996 | Telefon (031)2244195 | Email marketing@wkro.ro

1. Prezentare generală

  •  Cadrul legislativ
  •  Doctrina și jurisprudența
  • Este principiul consimțământului informat al pacientului o extindere a regulilor din dreptul consumatorului?

2. Noțiunea și conținutul consimțământului informat al pacientului
3. Natura juridică a obligației privind consimțământul informat al pacientului
4. Limitele privind consimțământul informat al pacientului
5. Prejudiciul cauzat prin nerespectarea obligației privind consimțământul informat
6. Proba executării obligației privind consimțământul informat
7. Consimțământul terapeutic și protecția incapabililor
8. Elemente de drept comparat

În perioada 2012-2013 a făcut parte, în calitate de expert, dintr-o echipă de cercetare internațională, în cadrul proiectului „Desfacerea căsătoriei în dreptul comparat”, proiect desfășurat sub egida Universite Lyon III-Jean Moulin, Centre de droit de la Famille și Institut de droit compare Edouard Lambert. Proiectul a vizat acordul Roma III privitor la dreptul aplicabil divorțului. Studiul referitor la dreptul național al statelor semnatare (13 state membre ale Uniunii Europene, printre care și România) a fost solicitat de Ministerul francez al justiției.

Din anul 2011 colaborează cu Grupul European de Cercetare asupra Răspunderii Civile și al Asigurărilor (GRERCA), prezentând la reuniunea grupului de la Louvain (Belgia), din septembrie 2013, rapoartele româneşti asupra consimțământului informat al pacientului, iar la reuniunea din septembrie 2015 de la Tours (Franța), având ca obiect răspunderea în domeniul imobiliar, prezentând rapoartele române asupra tuturor celor 5 teme dezbătute.

Trainer

 

Fix the following errors:
Hide