NOUTĂȚILE
îN DOMENIUL TVA

Aplicabile de la 1 ianuarie 2017

Seminarul Wolters Kluwer România își propune să ofere soluții la cele mai frecvente probleme apărute în practică în materie de TVA,rezultate din aplicarea de către autoritățile fiscale a legislației naționale

Aceste soluții sunt explicate de unul dintre cei mai buni specialiști în acest domeniu care a lucrat în Ministerului Finanțelor Publice. Ele țin cont de recentele acte normative intrate în vigoare, cu impact asupra TVA. Astfel, evoluțiile normative vor fi interpretate într-o manieră practică, încât participanții la seminar să cunoască mecanismele pe care organele fiscale le aplică în relația cu contribuabilul. Totodată, lectorul va pune accent pe evidențierea schimbărilor survenite, precum reducerea cotei standard a TVA de la 20% la 19%, și pe surprinderea situațiilor tranzitorii ivite.

Reducerea cotei standard a TVA de la 20% la 19%.

Măsuri aplicabile contribuabililor care își recapătă codul de TVA după ce acesta a fost anulat organele fiscal.

Modificarea regulilor de ajustare a TVA în cazul bunurilor de capital, în sensul renunțării la ajustarea unică și aplicare unei ajustări anuale pentru 1/5 sau 1/20 din taxa aferenta bunului de capital.

Introducerea Regimului forfetar de TVA pentru agricultori.

Abrogarea prevederilor referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari (ROI).

Suspendarea până la data de 31 decembrie 2019, a obligației depunerii a trei declarații informative (cod 392A, 392B și 393).

Trainer

Mariana Vizoli a avut o carieră de 18 ani ca director în Ministerul Finanțelor Publice, fiind în prezent consultant fiscal. A avut o carieră de excepție datorită eforturilor depuse pentru alinierea legislației României în domeniul TVA la directivele europene. Încă din anul 2002, înainte de aderarea României la UE a contribuit substanțial la modernizarea legislației de TVA prin Legea nr. 345/2002.

Ulterior, a condus proiectul finantat din fonduri PHARE pentru transpunerea în legislația națională a prevederilor Directivei 2006/112/CE, iar în anul 2007 a condus un alt proiect finanțat din fonduri PHARE: „Campanie de instruire și formare necesară introducerii cu succes în România a acquis-ului comunitar din domeniul TVA”. Mariana Vizoli are o activitate de peste 15 ani ca lector în domeniul legislației privind TVA,  fiind  lector la multiple cursuri de formare profesională a personalului din aparatul ANAF și al MFP, la cursurile de formare profesională organizate de CECCAR, Camera Consultanților Fiscali și alți specialişti în formare profesională.

 Vasta sa experiență în domeniul elaborării legislației de TVA și ca lector de formare profesională o recomandă ca pe unul din cei mai buni specialiști în domeniu, fiind capabilă să transfere informația și cunoștințele celor care participă la cursurile sale.

Completați datele de mai jos pentru înscriere!

Vreau să particip!

PARTICIPAȚI ȘI DUMNEAVOASTRĂ!

SEMINAR 30 MARTIE 2017

Pentru mai multe informații
vă stăm la 
dispoziție!

Cristina Ghica
031.22.44.158
cristina.ghica@wolterskluwer.com

Tematica seminarului

Early Booking
(pană la 2 martie): 350 LEI + TVA

Late Booking
(din 3 martie): 450 LEI + TVA

Nota: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de mail cristina.ghica@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfășurarea evenimentului, suma achitată poate fi realocată, fără a se restitui, pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer Romania. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

În preț sunt incluse următoarele:

  • diplomă de participare,
  • pauză de cafea
  • voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*,
  • voucher iDrept Expert (acces 30 zile),
  • voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

* Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

Când și unde?

30 martie 2017
Orele 9.00 - 13.00

Sala de cursuri 
Wolters Kluwer România,
Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22,  
Clădirea Green Gate,etaj 6,
sector 5, București

Condiții de participare

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Fix the following errors:
Hide