Lucrați în domeniul vamal în cadrul societăților de comisionariat vamal sau a departamentelor de logistică din cadrul societăților dumneavoastră ori sunteți consultant sau avocat interesat de acest domeniu?

Vreți să cunoașteți stadiul de implementare şi aplicare a noilor reglementări vamale unilonale (Codul vamal Regulamentele de aplicare UE) și implicațiile practice generate de aceste modificări?

Veniți la acest seminar practic, unde un trainer cu experiență în domeniu vă pune la curent cu toate noutățile și vă răspunde la toate întrebările. Atenția pentru întrebările dvs. este garantată!

 

Seminarul se va desfășura în două părți:

1. Noutăți în materia vamală și în procedurile vamale: o primă parte dedicată ”noilor proceduri vamale” generate de modificarea legislației vamale din 2016, (raportat la noul Cod vamal unional și cele două Regulamente de aplicare, inclusiv Regulamentul privind măsurile tranzitorii aplicabile în perioada 2016-2020, precum și alte subiecte cerute de participanți/venite din sală). De altfel, fiecărei secțiuni i se va aloca timp pentru întrebări și răspunsuri, iar discuțiile se pot purta chiar în timpul prezentărilor pe fiecare subiect care suscită interesul din partea dvs.

2. Fiscalitatea vamală: o a doua parte dedicată fiscalității vamale și aspectelor administrative, inclusiv aspecte care vizează activităţi conexe (domeniului fiscal), astfel cum acestea au fost configurate prin noile reglementări vamale unionale aplicabile începînd  cu 2016, secțiune de asemenea structurată pe o abordare interactivă între trainer și participanți.

 • Aflați noutățile în materie vamală, în legătură cu noul Cod vamal Unional
 • Cunoașteți impactul noii legislații fiscale asupra domeniul vamal
 • Primiți soluții pentru rezolvarea situațiilor complexe din materia fiscal-vamală
 • Aflați răspunsuri la întrebări practice, direct de la specialiști

BENEFICII pentru participanți

Agenda evenimentului

Dl. Aurelian Opre a lucrat timp de 17 ani ca Expert Vamal în cadrul administrației vamale. În prezent este consultant și avocat litigator, având cabinetul său de avocat la Timișoara. Dl. Opre are o bogată experiență ca trainer pe probleme de legislație și procedură vamală, la diferite companii mari. În plus, a condus revista de specialitate de Import-Export la Editura Rentrop Straton, și este autorul unui număr semnificativ de articole de specialitate și co-autor al Codului fiscal Comentat (Wolters Kluwer, 2012).

Introduceți datele și vă contactăm noi!

Vreau să particip!

Pentru mai multe detalii:

Cristina Ghica

031.22.44.158
cristina.ghica@wolterskluwer.com

Av. Aurelian OPRE

 1. Proceduri vamale in noul Cod vamal al Uniunii si Regulamentel de aplicare: regimuri vamale definitive (import/export), antrepozite vamale, zone libere, depozitul temporar, regimuri vamale suspensive, tranzitul vamal, regimuri speciale de depozitare; autorizarea și derularea regimurilor vamale speciale (regimul consolidat de prelucrare, regimul special de depozitare/antrepozitare, regimul special de tranzit) / cazuri practice;
 2. Declararea marfurilor/proceduri de declarare simplificată;
 3. Operatori economic autorizați - beneficii și facilități în relația cu autoritatea vamală;
 4. Relatia cu autoritatea vamală/Contenciosul vamal - gestionarea eficientă și corectă a relației cu autoritatea vamală din perspectiva drepturilor și obligațiilor impuse de noile reglementări unionale.
 5. Controlul vamal ulterior din persectiva noului Cod vamal unional dar si a noului Cod de procedura fiscală, impicatii de natura administrativa si fiscală;
 6. Informații tarifare obligatorii (ITO/IOO): procedura administrativa;
 7. Procedura de adoptare a ”deciziilor” de către autoritate vamală;
 8. Fiscalitatea operațiunilor vamale - datoria vamală/valoarea în vamă, originea mărfurilor, încadrarea tarifară, facilități fiscale, garatarea datorie vamale (scutiri/exceptări de la plata/garantarea datoriei vamale etc.);
 9. Operațiuni conexe operațiunilor vamale și care urmează acestora: achiziții intracomunitare/livrări intracomunitare de bunuri, prestări de servicii aferente operațiunilor vamale (ex. operațiuni de perfecționare pasivă/activă).

TEMATICA

Data desfășurare: 3 martie 2017 
Locație: BucureștiSala de curs din sediul Wolters Kluwer România (Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6)
Program: 
09.00 – 16.30

                09:00 – 09:15 Welcome coffee
                09:15 – 10:30 Sesiunea 1
                10:30 – 10:45 Pauză cafea
                10:45 – 12:30 Sesiunea 2
                12:30 -   13:30 Prânz
                13:30 – 14:45 Sesiunea 3
                14:45 – 15:00 Pauză cafea
                15:00 – 16:30 Sesiunea 4

Cost: 500 Lei + TVA

 • diplomă de participare, 
 • pauze de cafea, prânz
 • voucher de 100 lei pentru înscrierea la atelierele practice viitoare Wolters Kluwer România
 • voucher Acces iDrept Expert 30 zile,
 • voucher de 450 lei discount pt achizitie LexForce.

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la cristina.ghica@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.

*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți

ADMINISTRATIV

Trainer

 

De ce să particip la acest seminar?

 

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996; Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Fix the following errors:
Hide