Prezentarea seminarului

Seminarul Wolters Kluwer România propune participanților însușirea noutăților introduse în materia procedurii arbitrale prin Regulile de procedură arbitrală ale Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lîngă CCIR, care vor intra in vigoare și se vor aplica din toamna anului 2017.

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL
Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIERE!

SEMINAR 17 AUGUST 2017

Beneficiile seminarului

Detaliile evenimentului

Speaker-ul evenimentului

Pentru mai multe informații 
vă stăm la dispoziție!
Andra Roșianu; 031.22.44.149
andra.rosianu@wolterskluwer.com


Afli noutățile introduse în materia arbitrajului comercial internațional prin Regulile de procedură arbitrală ale Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lingă CCIR și impactul acestora asupra procedurii arbitrale.

Vei cunoaște modalitatea de desfășurare a procedurii arbitrale din perspectiva noilor Reguli de procedură arbitrală ale Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lîngă CCIR.

Vei putea aborda cu interes, profesionalism și relaxare soluționarea litigiilor prin intermediul arbitrajului.

Vei putea participa la discuții pe tot parcursul seminarului.

Luminița Tuleașcă

Tematica evenimentului

Early Booking
(pană la 27 iulie)
350 LEI + TVA

Late Booking
(din 28 iulie)
450 LEI + TVA


Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

Prețuri

Incluse în preț

- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea
la unul din atelierele practice viitoare
Wolters Kluwer*;
- voucher Sintact.ro (acces 15 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.


*  Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi  folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de  Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și  doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De  asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la  care îl primiți.

Când și unde

17 AUGUST 2017
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer România
Bd. Tudor Vladimirescu 22,  
Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Astăzi fenomenul evaziunii fiscale și combaterea sa prin mijloace de drept penal nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați, ci, cel puțin prin efectele sale colaterale (luarea și ridicarea unor măsuri asiguratorii, afectarea normalei activități a unor societăți comerciale), și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici.

Luminița Tuleașcă este un experimentat avocat litigant, cu o impresionantă expertiză în probleme de drept societar, dreptul contractelor – inclusiv contracte FIDIC, garanții, arbitraj comercial intern și internațional – inclusiv în disputele privind investițiile străine, insolvență, contencios administrativ, drept fiscal, fonduri europene, achiziții publice, investiții străine.

Luminița Tuleașcă este cadru didactic universitar,conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept a Universității Româno-Americană, titular al disciplinelor: Drept Comercial, Dreptul Societăților, Dreptul Comerțului Internațional și Dreptul Insolvenței. Arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2013 – prezent);

Reputat specialist în Drept, Luminița Tuleașcă este solicitată în calitate de expert consultant de către instanțe (judecătorești și arbitrale) străine și de societăți internaționale de consultanță.

Luminița Tuleașcă este unic autor a 5 cărți și peste 50 de studii și articole de specialitate

Luminița Tuleașcă este absolvență a Facultății de Drept a Universității Româno-Americane și licențiată în Drept a Facultății de Drept a Universității din București (1996), a urmat cursuri postuniversitare și de specializare la Universitatea din București (Drept Privat, 2000), la Universitatea din Oxford (Trust Law, 2009) și la Academia de Drept Internațional de la Haga (Private International Law, 2011).

Luminița Tuleașcă este Doctor în Drept al Universității din București, domeniul Drept Privat, specializare în Drept Comercial, conducător științific Prof. univ. dr. hc. Stanciu D. Cărpenaru, iar teza de doctorat, admisă cu calificativul foarte bine, este Falimentului societăţilor comerciale speciale. 

A finalizat studii post – doctorale, ca cercetător bursier al Institutului de Economie Mondială al Academiei Române, cu lucrarea/proiect de cercetare: Patrimoniul de afectațiune – Instrument în derularea afacerilor (2015).

Este membru al unor pretigioase asociații profesionale: British Institute of International and Comparative Law, The Society of Legal Scholars, The Charteres Institute of Arbitrators (ACIarb), International Association of Restructuring, Insolvency & Bankruptcy Professionals, The Professional Association for European Restructuring and Insolvency Specialists, INSOL International Academics’ Group.

 • Terminologie. Principiile procedurii arbitrale;
 • Începerea procedurii arbitrale -  Participarea terților;
 • Constituirea Tribunalului arbitral;
 • Procedura în fața tribunalului arbitral.
  • Principiile administrării procedurii;
  • Metode de eficentizare a procedurii arbitrale ;
  • Conferința privind administrarea cauzei;
  • Memoriile dezvoltatoare ale părților;
  • Aplicarea Regulilor privind administrarea probelor în arbitrajul internațional adoptate de International Bar Association;
 • Măsuri provizorii sau asigurători.
 • Arbitrul de urgență;
 • Hotărîrea arbitrală.

NOILE REGULI DE 
PROCEDURĂ ARBITRALĂ

Prin noile Reguli de procedură arbitrală se crează o modalitate flexibilă de soluționare a litigiilor prin intermediul arbitrajului, în acord cu nevoile mediului de afaceri și profesioniștilor dreptului, printr-o nouă abodare a procedurii arbitrale, prin mecanisme juridice inovatoare în dreptul român.

Intervin modificări substanțiale în procedura arbitrală, modificări care vor fi puse în evidență și analizate în cadrul seminarului.

Lectorul seminarului, Luminița Tuleașcă, avocat, profesor de drept și arbitru al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lîngă Camera de Comerț și Industrie a României are o bogată experiență teoretică și practică în materia arbitrajului comercial internațional, și oferă participanților o abordare complexă a celor mai importante aspecte ale noilor Reguli de procedură arbitrală.

Includerea investigării cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală între prioritățile Ministerului Public, asociată cu efectele crizei economice, a făcut din faptele la care se referă Legea nr. 241/2005 un domeniu de interes pentru foarte mulți dintre profesioniștii dreptului.