Din practica inspectorilor de resurse umane: cele mai frecvente greșeli făcute la încheierea și modificarea contractului individual de muncă 

Află care sunt cele mai frecvente greşeli făcute la încheierea și modificarea contractului individual de muncă şi cum le poţi evita, direct de la practicieni: Corneliu Benţe (preşedinte UNELM) şi Ileana Tomoiagă (inspector șef adjunct ITM Timiș).

Uniunea Națională a Experților în Legislația Muncii ( UNELM ) în parteneriat cu Wolters Kluwer România organizează seminarul cu tema ”Din practica inspectorilor de resurse umane: cele mai frecvente greșeli făcute la încheierea și modificarea contractului individual de muncă”. Acest seminar se adresează  inspectorilor / referenților resurse umane, avocaţilor specializaţi pe dreptul muncii, juriştilor, precum  și tuturor specialiștilor în relațiile de muncă angajat – angajator.

În cadrul seminarului vă vor oferi soluții pentru cele mai dificile și controversate aspecte legate de încheierea și modificarea contractului individual de muncă, drd. Corneliu Bențe președinte UNELM și Ileana Tomoiagă (inspector șef adjunct ITM Timiș).

CÂND:         MIERCURI, 24 Martie 2016

UNDE:          Timișoara, Hotel Excelsior, Str. Romulus 36

          AGENDA:    14:00 – 18:00

PREŢ:          

  • 250 lei + TVA sau
  • Ofertă Specială valabilă până la 23 martie 2016 - 280 Lei + TVA (în acest caz, veți primi BONUS 1 exemplar din cartea Dreptul muncii și securității sociale - Țiclea, Georgescu, Ștefănescu, Bențe) 
  • Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la cristina.ghica@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

 

Introduceţi datele şi vă contactăm

în cel mai scurt timp!

Vreau să particip!
Pentru înscrieri telefonice sau direct pe mail:
Cristina Ghica
031.22.44.158
  • Afli soluţii practice pentru cele mai frecvente situaţii legate de încheierea și modificarea contractului individual de muncă
  • Interacţionezi cu specialişti în domeniu, capabil să îţi răspundă imediat la întrebări
  • Dobândeşti siguranţă şi eficienţă în deciziile legate de acest domeniu
  • Înveţi să eviţi greşelile clasice care te pot expune în faţa inspectorilor de muncă

 

BENEFICII

PARTICIPANŢI

 

Rezervă-ţi locul din timp, seminarul se desfăşoară cu maxim 25 de persoane!

 

Tematica seminarului

Corneliu Bențe, președintele UNELM

 

Are o experiență profesională de peste 12 ani în dreptul muncii, este licențiat în științe juridice, doctorand în dreptul muncii, specializat în restructurare organizațională, răspundere disciplinară, răspundere patrimonială și concilierea conflictelor de muncă. Experiența sa profesională este completată de calitatea Președinte al Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii.

© Toate drepturile rezervate SC Wolters Kluwer Romania SRL | RO8451308 | J40/4017/1996 | Telefon (031)2244195 | Email marketing@wkro.ro

CINE SUNT TRAINERII?

1)      Proba de lucru anterioară încheierii CIM – Are posibilitatea angajatorul de a supune candidatul la o probă de lucru înainte de a fi încheiat un contract individual de muncă?

2)      Clauza de mobilitate – cum se stabilesc prestațiile suplimentare în bani sau în natură?

3)      Clauza de confidențialitate – în cazul stabilirii unei astfel de clauze în CIM este obligatorie o prestație suplimentară în bani sau în natură?

4)      Clauza penală – este posibil ca un salariat să fie obligat, printr-o clauză contractuală, să plătească un prejudiciu stabilit anticipat?

5)      Examenul medical la angajare - lipsa certificatului medical atrage nulitatea absolută sau relativă? Poate fi acoperită nulitatea dacă ulterior este eliberat un certificat medical?

6)      Angajatorul este obligat să angajeze numai persoane care dețin calificare pentru ocupația ce urmează să o presteze?

7)      Potrivit art. 40 din Codul muncii angajatorul are dreptul să stabilească atribuțiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condițiile legii. În ce măsură poate angajatorul să modifice atribuțiile pe parcursul executării contractului individual de muncă?

8)      Poate angajatorul să modifice unilateral și definitiv locul muncii?

9)      Potrivit art. 40 din Codul muncii angajatorul are dreptul să stabilească criteriile de evaluare. În ce măsură poate angajatorul să modifice criteriile de evaluare pe parcursul executării contractului individual de muncă?

10)  Preavizul – poate angajatorul să modifice unilateral preavizul în cazul concedierii? Dar în cazul demisiei?

11)  Dacă părțile sunt de acord, se poate modifica durata contractului din durată nedeterminată în durata determinată?

Ileana Tomoiagă - inspector șef adjunct ITM Timiș

Please correct the following errors: