Completează datele de mai jos pentru înscriere!

Vreau să particip!
 
Pentru alte detalii sau înscrieri telefonice:
Alexandra Zamfirescu

 

Evaziunea fiscală. Aspecte controversate din practica judiciară. Posibile soluții

Includerea investigării cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală între prioritățile Ministerului Public, asociată cu efectele crizei economice, a făcut din faptele la care se referă Legea nr. 241/2005 un domeniu de interes pentru foarte mulți dintre profesioniștii dreptului. Astăzi fenomenul evaziunii fiscale și combaterea sa prin mijloace de drept penal nu prezintă interes doar pentru judecători, procurori și avocați ci, cel puțin prin efectele sale colaterale (luarea și ridicarea unor măsuri asiguratorii, afectarea normalei activități a unor societăți comerciale), și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici.

Seminarul nostru își propune să aducă în atenția tuturor juriștilor interesați de această materie, indiferent de funcția pe care o ocupă, câteva aspecte cu privire la care jurisprudența este controversată, propunând și posibile soluții. Abordarea problemelor se va face dintr-o perspectivă exclusiv practică, incluzând și prezentarea unei selecții relavante de hotărâri judecătorești în materia evaziunii fiscale.

Când?     6 octombrie 2016

Unde?     Sala de cursuri Wolters Kluwer România, Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București

Preț participare:

Early Booking (pana pe 11 septembrie):   350 LEI + TVA

Late Booking (din 12 septembrie)             450 LEI + TVA

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

În preț sunt incluse următoarele:

 • diplomă de participare, 
 • pauză de cafea, finger food, 
 • voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*,
 • voucher iDrept Expert (acces 30 zile),
 • voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce.

Notă: Voucher-ul de 100 de Lei, oferit pentru evenimentele viitoare, poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de căte Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat; se poate utiliza doar 1 voucher de participant, reducerea se face din prețul întreg, iar reducerile nu se cumulează.

© Toate drepturile rezervate SC Wolters Kluwer Romania SRL | RO8451308 | J40/4017/1996 | Telefon (031)2244195 | Email marketing@wkro.ro

14:00 – 14:15 – Introducere în tematica seminarului, prezentarea participanților

14:15 – 15:00 – Urmărirea penală în cauzele având ca obiect infracțiunile prev. de Legea nr. 241/2005

 • distincții privind competența;
 • particularități privind administrarea probelor; rolul inspectorilor antifraudă detașați la parchete;
 • luarea măsurilor asiguratorii.

15:00 – 15:45 – Faza camerei preliminare în cauzele având ca obiect infracțiunile prev. de Legea nr. 241/2005

 • descrierea faptei de natură a permite stabilirea obiectului și limitelor judecății în cauzele de evaziune fiscală complexe;
 • neclarități privind valoarea prejudiciului în cuprinsul rechizitoriului; posibile consecințe;
 • limitele luării și ridicării măsurilor asiguratorii în această fază a procesului penal.

15:45 – 16:00 – pauză de cafea

16:00 – 16:45 – Judecarea cauzelor având ca obiect infracțiunile prev. de Legea nr. 241.2005

 • probleme privind încadrarea juridică a unor fapte;
 • cauze de nepedepsire și reducere a pedepsei;
 • rezolvarea laturii civile a cauzei;

16:45 – 17:45 – Practica judiciară în materia evaziunii fiscale

 • practica obligatorie a CCR și ICCJ

17:45 – 18:00 – concluzii; închiderea seminarului

Rezervă-ţi locul acum, profită de perioada de Early Booking!

 

Detalii

Trainer

Alexandra Mihaela ȘINC 

A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în anul 1995 și din noiembrie același an ocupă funcția de procuror. Din septembrie 2014 este detașată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii, disciplina Drept penal și procesual penal.

După o experiență de peste 15 ani în aplicarea legislației penale, ca procuror, calitate în care a ocupat diferite funcții de execuție și de conducere, mergând de la procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 5 Bucureşti la prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a fost implicată, din postura de consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în demersurile pentru operaționalizarea Direcției de Combatere a Fraudelor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. A avut astfel posibilitatea de a cunoaște cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni în legătură cu cercetarea și judecarea cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală și preocuparea constantă de a căuta răspunsuri la întrebările practicii. Experiența astfel acumulată i-a permis ca, în calitate de formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, să fie implicată, în perioada 2014 – 2016, în organizarea și susținerea unor  seminarii axate pe aspectele controversate ivite în aplicarea Legii  nr. 241/2005.

Agenda evenimentului

Fix the following errors:
Hide