NOUTĂȚI ÎN LEGISLAȚIA ȘI FISCALITATEA VAMALĂ 2016

Lucrați în domeniul vamal în cadrul societăților de comisionariat vamal sau a departamentelor de logistică din cadrul societăților dumneavoastră ori sunteți consultant sau avocat interesat de acest domeniu?

Vreți să cunoașteți noutățile legislative aplicabile începând cu anul 2016 și implicațiile practice generate de aceste modificări?

Veniți la acest seminar practic, unde doi traineri cu experiență în domeniu vă pun la curent cu toate noutățile și vă răspund la toate întrebările. Atenție pentru întrebările dvs. este garantată!

Invitat special: Dna Andreea Bîrsan, expert vamal în cadrul Autorității Naționale a Vămilor. 

Notă: Dna. Bîrsan participă la seminar în nume propriu, iar opiniile sale nu angajează în niciun fel Autoritatea Națională a Vămilor.


Seminarul este compus din două părți:

1. Noutăți în materia vamală și în procedurile vamale: o primă parte dedicată ”noutăților în materia vamală” noutăți generate de modificarea legislatie vamale începând cu 2016, urmată de o secțiune care vizează ”procedurile vamale” (raportat tot la noutățile legislative, precum și alte subiecte cerute de participanți/venite din sală). De altfel, fiecărei secțiuni i se va aloca timp pentru întrebări și răspunsuri, iar discuțiile se pot purta chiar în timpul prezentărilor pe fiecare subiect care suscită interesul din partea dvs.

2. Fiscalitatea vamală: o a doua parte dedicată fiscalității vamale și aspectelor administrative, inclusiv aspecte conexe din materia fiscală (ex. operațiuni intracomunitare), astfel cum acestea se configurează din 2016, secțiune de asemenea structurată pe o abordare interactivă între trainer și participanți.

 • Aflați noutățile în materie vamală, în legătură cu noul Cod vamal Unional
 • Cunoașteți impactul noii legislații fiscale asupra domeniul vamal
 • Primiți soluții pentru rezolvarea situațiilor complexe din materia fiscal-vamală
 • Aflați răspunsuri la întrebări practice, direct de la specialiști
Data desfășurare: 19 februarie 2016
Locație: BucureștiSala de curs din sediul Wolters Kluwer România (Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6)
Program:
09.00 – 16.30

                09:00 – 09:15 Welcome coffee
                09:15 – 10:30 Sesiunea 1
                10:30 – 10:45 Pauză cafea
                10:45 – 12:30 Sesiunea 2
                12:30 -   13:30 Prânz
                13:30 – 14:45 Sesiunea 3
                14:45 – 15:00 Pauză cafea
                15:00 – 16:30 Sesiunea 4

Cost: 500 Lei + TVA  (în preț sunt incluse:

 • diplomă de participare, 
 • pauze de cafea, prânz
 • voucher de 100 lei pentru înscrierea la atelierele practice viitoare Wolters Kluwer România
 • voucher Acces iDrept Expert 30 zile,
 • 450 lei discount pt achizitie LexForce.

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris la adresa de mail alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com, cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului, suma achitată poate fi relocată, fără a se restitui,  pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Relocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată.

 

ADMINISTRATIV

BENEFICII pentru participanți

Introduceți datele și vă contactăm noi!

Vreau să particip!

Pentru mai multe detalii sau înmscriere telefonică, luați legătura direct cu: 
 

Alexandra Zamfirescu

Telefon: 031.22.44.156
E-mail: alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com

Trainer:

Av. Aurelian OPRE

Dl. Aurelian Opre a lucrat timp de 17 ani ca Expert Vamal în cadrul administrației vamale. În prezent este consultant și avocat litigator, având cabinetul său de avocat la Timișoara. Dl. Opre are o bogată experiență ca trainer pe probleme de legislație și procedură vamală, la diferite companii mari. În plus, a condus revista de specialitate de Import-Export la Editura Rentrop Straton, și este autorul unui număr semnificativ de articole de specialitate și co-autor al Codului fiscal Comentat (Wolters Kluwer, 2012).

 1. Modificări legislative în domeniul vamal – Noul Cod vamal al Uniunii, regimuri vamale definitive, antrepozite vamale, zone libere, depozitul temporar, regimuri vamale suspensive;
 2. Măsuri tranzitorii – trecerea de la legislația actuală la noul Cod vamal Unional;
 3. Sisteme electronice de declarare a mărfurilor din perspectiva noului Cod vamal Unional/Programul de lucru stabilit de Comisia Europeană;
 4. Autorizațiile pentru regimurile vamale suspensive în viziunea noului Cod vamal Unional: autorizația de perfecționare activă/autorizația de perfecționare pasivă – cazuri practice.
 5. Fiscalitatea operațiunilor vamale (datoria vamală/valoarea în vamă, originea mărfurilor, încadrarea tarifiară, facilități fiscale etc.);
 6. Operațiuni conexe operațiunilor vamale și care urmează acestora: achiziții intracomunitare/livrări intracomunitare de bunuri, prestări de servicii aferente operațiunilor vamale (ex. operațiuni de perfecționare pasivă/activă);
 7. Aspecte de natură administrativă: relația cu autoritatea vamală, informații tarifare obligatorii (ITO/IOO), Agenții Economici Autorizați, proceduri simplificate de vămuire.

TEMATICA

Invitat special:

Andreea Bîrsan

Dna. Andreea Bîrsan are o experiență bine structurată și relevantă în domeniul vamal, lucrînd în acest domeniu de peste 18 ani.  Este unul dintre specialiștii care se bucură de aprecierea profesională a celor care lucrează în acest domeniu, de la mediul privat până la cel administrativ.   

 

De ce să particip la acest seminar?

 

Agenda evenimentului

 

Cine sunt trainerii?

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996; Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Please correct the following errors: