Completează datele de mai jos pentru înscriere!

VREAU SĂ PARTICIP !

Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!


Andra Rosianu

031.22.44.149

andra.rosianu@wolterskluwer.com

Disfuncții operaționale și normative în domeniul urbanismului și
amenajării teritoriului
.

Urbanismul și amenajarea teritoiului sunt domenii cu impact economic și social foarte important, dar care din păcate în România nu beneficiază de un interes prioritar al legiuitorului sau corpurilor de profesioniști. Semnalăm faptul că, fără a fi domeniu de acquis communitaires, legislația specifică domeniuli a fost reconstruită în întregime, dar fragmentat și incoerent, după 1989. Acest proces de reconstrucție a instrumentelor și normelor legale specifice domeniului urbanismului și amenajării teritoriului s-a realizat de cele mai multe ori sub presiunea actorilor pieței imobiliare, fapt care a determinat un dezechilibru în construcția tezelor și mecanismelor de aplicare a legislației. În prezent se constată că deși perioada de gloriei a “derogărilor urbanistice”legale a fost depășită, echilibrul de acțiune dintre actorii publici, (garanți ai interesului public) și cei privați (promotori ai interesului și investițiilor private) nu este pe deplin armonizat.

Beneficii participanți
Perspectivă integrată și analiză comparativă a instrumentelor și normelor juridice specifice domeniului urbanismului și amenajări teritoriului în România și alte state europene.
 
Clarificări privind rolul actorilor publici și privați în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului.
 
Identificarea disfuncțiilor normative din domeniu, respectiv a aspectelor nereglementate în prezent în legislația românească.
 
Perspectivă critică asupra sistemului de norme juridice în domeniul urbanimului și amenajării teritoriului.
 
Analiză critică a strategiilor e dezvltare urbană și sistemului de planuri și documentații de amenajarea teritoiului și urbanism din România.
Tematica seminarului
1. Contextul (re)construcției sistemului de norme juridice în materie de urbanism și amenajarea teritoriului.
 
2. Documente strategice de planificare și instrumente operaționale în urbanism și amenajarea teritoriului.
 
3. Responsabilitățile și relațiile actorilor publici și privații în raport  cu activitățile din domeniul urbanismului și amenajării teritoirului.
 
4. Disfuncții operaționale în materie de urbanism și amnajarea teritoiului.
5. Norme juridice absente și instrumente operaționale inadcvate pentru un urbanism durabil și echitabil.
 
6. Dificultățile juridice șio operaținale ale implementării proiectelor urbane (renovare urbană, parcelări, PPP).
 
Când și unde?
8 martie 2017
Orele 14:00 - 18:00
 
Sala de cursuri
Wolters Kluwer România,
Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22,
Clădirea Green Gate,etaj 6,
sector 5, București
 

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

Seminarul prezintă elementele (ne)funcționale sau absente în materie, în relație cu actorii, instrumentele operaționale și normative specifice, făcând permanente comparații cu sisteme și practici profesionale din alte state europene.

SEMINAR 8 MARTIE 2017.
Preț participare
Early Booking
(pană la 30 ianuarie): 350 LEI + TVA
Late Booking
(începând cu 31 ianuarie): 450 LEI + TVA
Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România. Realocarea către alt eveniment este posibilă o singură dată, pe o perioadă de 3 luni.
În preț sunt incluse următoarele:
- diplomă de participare
- pauză de cafea
- voucher de 100 lei pentru înscrierea la unul din atelierele practice viitoare Wolters Kluwer*
- voucher iDrept Expert (acces 30 zile)
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția soluției juridice LexForce
*Voucher-ul de 100 ron oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți

TRAINER

Bogdan SUDITU

Bogdan SUDITU este conferențiar universitar la Univeristatea din București, fiind titular al cursurilor de Analiză și planificare urbană; Politici de locuire și gestiunea zonelor rezidențiale; Politici și strategii de dezvoltare urbană și rurală; Geografie Socială; Geografia Bucureștiului (Facultatea de Geografie), dar și al cursului Introducere în dreptul urbanismului și planificării teritoriale (la masterul de Dreptul Urbanismului și al Planificării Teritoriale, organizat prin cooperarea dintre Universitatea din București - Facultatea de Drept, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti - Facultatea de Urbanism, Universitatea Paris I Panthéon Sorbonne, Franţa și Universitatea de Louvain, Belgia).
Domeniile sale de interes științific privesc guvernanţa teritorială, urbanismul şi amenajarea teritoriului, mobilitățile rezidențiale  și migrațiile, disparitățile socio-demografice teritoriale, locuire etc. Are o bună cunoaștere a administrației publice, între 2006 și 2013 ocupând poziții de coordonare în structurile de specialitate privind locuirea, planificarea urbană și teritorială, dezvoltarea locală din cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Este diplomat al Ecole Nationale d’Administration  -  ENA, Strasbourg - Franța, precum și al Programului de Formare al Înalților Funcționari Publici organizat de către Institutul Național de Administrație (INA). Autor de numeroase articole de specialitate, dar și al cărților «Bucureștiul în locuințe și locuitori de la începuturi până mai ieri: 1459-1989» (Edit.Compania, 2016), «Mobilități și strategii rezidențiale urbane și periurbane. Studiu de caz - București» (Edit.Universității din Bucuresti, 2011)
Fix the following errors:
Hide