PREZENTAREA SEMINARULUI

Seminarul Wolters Kluwer România de dreptul concurenței propune o nouă manieră de abordare, doctrinal-penală, față de cea urmată în mod tradiţional la cursurile de profil, din două motive.

Un prim argument îl constituie faptul că în cele peste 50 de decizii de sancţionare pentru încălcarea 
art. 5 şi 6 din Legea nr. 21/1996 respectiv art. 101 şi 102 TFUE (fostele art. 81 şi 82 TCE) emise de Consiliul Concurenţei începând cu anul 2006 şi până în prezent au fost sancţionate exclusiv încălcări prin obiect ale normei de concurenţă. Cel de-al doilea argument se referă la caracterul penal al materiei.

Cel mai târziu după hotărârea CEDO în cauza Menarini (CEDO, hot. din 27.11.2011, cauza 43509/08, Menarini Diagnostics SRL) nu mai există nicio îndoială că sancţiunile aplicate în dreptul concurenţei au caracter penal, în sensul art. 6 alin. (1) din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului, în materie impunându-se astfel aplicarea principiilor fundamentale ale dreptului penal respectiv 
ale dreptului procesual penal.

Așadar, seminarul de dreptul concurenţei pune la dispoziţia practicianului român un instrument structurat într-o manieră familiară, corespunzătoare arhitecturii conţinutului infracţiunii.

PREZENTARE SPEAKER

PREȚURI

Early Booking
(pană la 27 aprilie)
350 LEI + TVA

Late Booking
(din 28 aprilie)
450 LEI + TVA

 

Notă: În cazul neprezentării nenotificate în scris cu minim 3 zile înainte de desfăşurarea evenimentului la adresa la andra.rosianu@wolterskluwer.com, suma achitată nu se va restitui, însă poate fi folosită pentru un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.

TEMATICA SEMINARULUI

I. Obiectul juridic (specific)

Secțiunea vorbește despre consumator, dar și despre libertatea economică a actorilor pieţei.

Secțiunea se referă la determinarea noţiunii de întreprindere în sistemul dreptului concurenţei.

II. Subiectul contravenţiei

© Toate drepturile rezervate S.C. Wolters Kluwer Romania SRL Cod Fiscal RO8451308 / Reg. Com. J40/4017/1996;
Tel: 031.224.41.95; Email: marketing@wkro.ro

CLICK AICI PENTRU ÎNSCRIERE !

CONTRAVENȚIILE
în Dreptul Concurenței

Partea centrală a seminarului se referă la situaţiile în care o anumită conduită constituie o încălcare a dreptului concurenţei.

III. Latura obiectivă

În ultima parte vor fi analizate condiţiile subiective necesare pentru ca răspunderea actorului de pe piaţă să fie antrenată.

IV. Latura subiectivă

Vor fi prezentate ori de câte ori se va dovedi necesar pe parcursul discuţiilor cu participanţii elemente suplimentare din materia sancţiunilor precum şi a cuantificării acestora, a drepturilor de apărare a agenţilor economici în faza investigaţiilor ori în fata instanţelor de judecată, a conduitei în timpul inspecţiilor inopinate etc.

Centrul de greutate al seminarului se va afla în domeniul 
încălcărilor prin obiect ale normei de concurenţă şi ale
diverselor 
forme de manifestare în viaţa economică ale acestora

Încălcări cu un pronunțat caracter penal

BENEFICII

În preț sunt incluse următoarele:

- diplomă de participare;
- pauză de cafea;
- voucher de 100 lei pentru înscrierea 
la unul din atelierele practice viitoare 
Wolters Kluwer*;
- voucher iDrept Expert 
(acces 30 zile);
- voucher de 450 lei discount pentru achiziția 
soluției juridice LexForce.

 * Voucher-ul de 100 lei oferit pentru evenimentele viitoare poate fi folosit doar pentru seminariile și conferințele organizate strict de Wolters Kluwer, nu și cele în parteneriat, un voucher per participant și doar din costul întreg de participare (reducerile nu se cumulează). De asemenea, acestea au o valabilitate de 3 luni din data evenimentului la care îl primiți.

CÂND ȘI UNDE?

19 mai 2017 
Orele 14:00 – 18:00

Sala de cursuri
Wolters Kluwer România

Bd. Tudor Vladimirescu 22,  Clădirea Green Gate,
etaj 6, sector 5, București

Pentru mai multe informații
vă stăm la dispoziție!
Andra Roșianu
031.22.44.149

andra.rosianu@wolterskluwer.com

DETALIILE EVENIMENTULUI

Dan Virgil Pascu este avocat, titular al propriului cabinet de avocatură din 2014. Are o experiență solidă în dreptul european al concurenței, drepturile omului și în drept societar, colaborând ca și consultant, în aceste domenii, cu mari case de avocatură. A urmat cursuri doctorale în cadrul catedrei de drept comunitar, internațional public și relații internaționale a Facultății de Drept a Universității din Tübingen/Germania, obținând titlul de doctor în 2010. Lucrarea sa de doctorat are ca temă raportul dintre competențele de investigație ale Comisiei Europene și drepturile de apărare ale întreprinderilor în cadrul procedurii concurențiale comunitare.

Domnul Pascu a participat ca speaker la numeroase evenimente dedicate dreptului european, atât în țară cât și în străinătate. Din 2009 participă frecvent la lucrările Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice din Cadrul Academiei Române, iar din 2014 este membru aderent al „Asociației Române de Drept si Afaceri Europene (ARDAE)“. Este autorul a numeroase articole de drept publicate în revistele de specialitate.

Click aici pentru tematica detaliată a evenimentului

SEMINAR 19 MAI 2017